CURRENT LOCALE nl-be

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
  • Vandaag besteld, levering binnen 1-2 werkdagen
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro

Populaire producten

Schroeven

Zoekt u naar schroeven? Zoek dan niet verder! Wovar is dé specialist als het aankomt op alle bevestigingsmaterialen. Hierbij moet u denken aan rvs schroeven, bouten en moeten. Ook voor een extra sterke verzinkte schroeven bent u bij ons aan het goede adres. Liever een kleurtje? Dan hebben wij verschillende mogelijkheden voor u klaarliggen. Wilt u zwarte schroeven, witte schroeven of toch liever gekleurde trespa of dakpan schroeven. Voor zowel hoogwaardige bevestigingsmiddelen als goedkope schroeven kunt u bij ons terecht. Gaat u aan de slag met hardhout, dan krijgt u te maken met looizuren. Hiervoor hebben wij speciaal gecoate schroeven in ons assortiment. Hierbij kunt u kiezen uit grijs gecoate schroeven en brons geel gecoate schroeven. Wovar lange schroeven zoals tellerkopschroeven zijn een uitkomst bij grote houtbouwprojecten. Kleine schroeven zoals sommige varianten van onze spaanplaatschroeven kunt u weer wegwerken in meubels of andere kleinere panelen. 

Bij Wovar maakt het niet uit naar welke schroeven u op zoek bent. Ons complete aanbod schroeven bevat een gigantisch aantal schroeven. Omdat het uitkiezen van dé schroef soms lastig kan zijn, bieden wij u zoveel mogelijk informatie over onze schroeven. 

Ook voor al het toebehoren bij schroeven kunt u bij ons terugvinden. Denk hierbij aan boortjes om voor te boren wanneer u schroeven indraait. Ook verzinkboortjes om de schroefkop te verzinken zijn bij bijvoorbeeld vlonders aan te bevelen. Om de schroeven in het hout te draaien, heeft u een schroefbit van de juiste soort nodig. Wovar heeft hiervoor diverse bitsets in het assortiment. Dit zijn bitjes inclusief een magnetische bithouder. Zo kunt u gelijk uw schroeven vastdraaien. 

Tuinschroeven

Zoekt u naar schroeven die geschikt zijn voor de meeste klussen in- en rondom het huis? Met de tuinschroeven heeft u perfecte schroeven voor schuttingen of schroeven voor tuinhekken in huis. Hierbij heeft u de keuze uit enorm veel maten schroeven. Van kleine schroeven tot grote schroeven, een schroef van 3 mm tot 6 mm dik. De lengte wisselt van 16 mm tot ruim 15 centimeter lang. Voor zware constructies is het aan te raden verzinkte schroeven toe te passen. Voor vochtige omgevingen kiest u RVS tuinschroeven. Deze zijn gemaakt van RVS 410, wat niet alleen beschermt tegen roest, maar ook hoge chloor- en zout gehaltes. Gaat u een schutting van hardhout planken bouwen? Dan is het verstandig om te kiezen voor gecoate schroeven. Deze zijn voorzien van een dikke coating welke beschermt tegen de zuren in hardhout. Zo geniet u extra lang van uw schutting. Direct naar tuinschroeven rvs, tuinschroeven verzinkt, tuinschroeven gecoat en tuinschroeven zwart of witte schroeven.

Spaanplaatschroeven

Voor goedkope spaanplaatschroeven van hoge kwaliteit moet u ook bij Wovar zijn. Deze A-merk schroeven worden geleverd in allerlei maten. Kies hierbij uit ijzersterke spaanplaatschroeven verzinkt torx of spaanplaatschroeven verzinkt pozidrive (kruiskop). De spaanplaatschroeven staan ook wel bekend als de universele schroef. Dit komt door de brede toepasbaarheid van de schroeven. De schroeven zijn erg populair voor bijvoorbeeld plaatmateriaal en steigerplanken. Gebruikt u de schroeven in vochtige omgevingen, dan kiest u voor een RVS-variant. Spaanplaatschroeven RVS zijn schroeven bestand tegen roest, waardoor u langer geniet van uw constructie. Woont u aan de kust? Dan kiest u voor rvs 410 schroeven, welke extra bestand zijn tegen hoge chloor- en zoutgehaltes. Houdt u van een strak geheel en werkt u met zwarte bouwmaterialen? Dan hebben wij prachtige bijpassende spaanplaatschroeven zwart

Vlonderschroeven

Gaat u een vlonder bouwen? Dan is het belangrijk om de juiste schroef te gebruiken. Wovar biedt veel verschillende vlonderschroeven aan, waardoor u extra lang kunt genieten van uw vlonder. Het is belangrijk om gebruik te maken van de juiste schroef, omdat de vlonderplanken dan strak op de draagbalken komen. Zo voorkomt u krakende vlonderplanken of planken die losraken. Vlonderschroeven zijn daarom altijd deeldraads. Het bovenste stukje schroef is vrij van schroefdraad, zodat de plank strak tegen de balk aantrekt. Aan het einde van het schroefdraad zitten schachtribben, een soort grove draad. Dit zorgt ervoor dat de spanning zich beter kan verdelen over de vlonderschroef. Schroeven voor vlonders bevorderen daardoor de levensduur van uw vlonder aanzienlijk. Bij hardhout vlonderplanken krijgt u te maken met looizuren. Het is in dat geval verstandig om voor gecoate vlonderschroeven te kiezen. Hiermee voorkomt u afknappende schroeven, maar ook zwarte vlekken in hout. 

Tellerkopschroeven

Voor het zware constructiewerk zijn de meeste normale schroeven minder geschikt. Hiervoor hebben wij speciale schroeven in ons assortiment opgenomen. Tellerkopschroeven staan ook wel bekend als schotelkopschroeven. Dit komt door de extra brede schroefkop op deze houtbouwschroeven. Deze schotelkopschroeven zijn verkrijgbaar in korte variant, maar ook juist in extra lange variant. Onze meest lange tellerkopschroef is bijvoorbeeld 40 centimeter lang! De grote schroefkop zorgt ervoor dat de schroeven een enorm klembereik hebben. Zo houdt de houtbouwschroef uw dikke balken of planken strak tegen elkaar. Ook voor tellerkopschroeven geldt dat de keuze is reuze. Kies voor sterke verzinkte schroeven met onze tellerkopschroeven grijs verzinkt of tellerkopschroeven geel verzinkt. Voor de meest sterke schroef bij hardhout kiest u tellerkopschroeven gecoat. Liever een zwarte schroef? Dan zijn onze tellerkopschroeven zwart meer geschikt. Deze staan prachtig bij zwarte balken en zwarte planken. Voor een roestvast alternatief kiest u de tellerkopschroeven rvs

Dakschroeven

Niet is aangenamer dan een stevig dak boven uw hoofd. Of dit nu over een overkapping, schuur of woning gaat maakt dan niet uit. Het dak moet gewoon stevig staan. Daarom maakt u gebruik van hoogwaardige dakschroeven. Hierbij kunt u kiezen uit bijvoorbeeld dakpanplaatschroeven, damwandschroeven, golfplaatschroeven, golfplaatbouten, trespaschroeven en sandwich schroeven. Welke schroef het beste past bij uw dak, ligt aan het type paneel dat u gebruikt. Wovar dakschroeven zijn bijna allemaal voorzien van een EPDM ring, waardoor u geniet van een waterdicht dak. Golfplaten dak waterdicht maken begint bij goede schroeven. 

Zelftappende schroeven

Zelftappende schroeven zijn erg makkelijk wanneer u bijvoorbeeld met metaal werkt. Metaal op hout van bijvoorbeeld daktrimmen worden erg vaak met zelftappers vastgemaakt. Zelftappende schroeven zorgen ervoor dat de schroef zelf het draad maakt in het te bevestigen materiaal. Door het fijne schroefdraad trekt deze gemakkelijk door allerlei verschillende oppervlakken. In sommige gevallen zijn de zelftappende schroeven ook uitgerust met een zelfborende punt. In dat geval is voorboren niet nodig. De punt is dan zo vormgegeven dat deze zichzelf door diverse materialen boort. Een populaire therm die vaker naar voren komt bij deze schroeven is de parkerschroef. Naast daktrimmen, wordt deze zelftap schroef ook veel gebruikt voor harde kunststoffen en plastic. Kiest u voor de meest sterke bevestiging bij zware gewichten? Dan gaat u voor zelftappers verzinkt. Voor erg vochtige omgevingen kiest u de zelftappers rvs. Als u met zwarte materialen werkt, vindt u misschien zelftappers zwart een beter alternatief.

Liever geen schroeven? Ook dan zit u bij Wovar goed. Kijk eens bij ons ruimte aanbod bouten, waar u bijvoorbeeld slotbouten vindt. Voor onze zakelijke klanten is er een extra korting beschikbaar, maak hiervoor direct een zakelijk account aan als dit bij u van toepassing is.