• Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!
  • 100 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
  • Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!

Filters

Sorteren
Keurmerk
Dikte
Lengte
Kleur
Breedte
CE-keurmerk
Voorraad
Prijs
tot

UV werende gevelfolie

U zoekt een waterkerende UV werende gevelfolie zwart voor uw open gevelbekleding? Deze zwarte gevelfolie is geschikt als dampopen waterkering achter een open gevelbekleding. U bestelt de gevelfolie op volle rollen van 1.5 meter breed en kiest tussen lengte van 25 meter tot 50 meter. Er zijn twee varianten gevelfolie. Namelijk de standaard uv-werende gevelfolie zwart, en de gevelfolie met zelfklevende strips. Deze wordt ook wel gevelfolie Uv-werend en zelfklevend genoemd.

De officiële benaming van onze waterkerende en uv-werende gevelfolie is Wovar fassade folie en de Wovar fassade PLUS, de PLUS-uitvoering is voorzien van twee kleefstroken voor het verkleven van de overlap.

Vergeet bij onze fassade folie zonder kleef strips niet onze lijm voor dak en gevel folie mee te bestellen. Deze Wovar fassade folie is waterkerend en dampopen. Dampopen gevelfolie beschermt uw muur tegen water en vocht van buitenaf. Maar zorgt er ook voor dat condensvorming wat tussen de spouw ontstaat door de wisseling van temperaturen wel de kans krijgt te verdampen.

8 producten
Sorteren op voorraad
1-8 van de 8 producten
A-Merk voor schroeven, bouten en andere ijzerwaren
Goedkoper dan bouwmarkten
Gratis bezorging vanaf 59 euro
A-Merk voor schroeven, bouten en andere ijzerwaren

Veelgestelde vragen

UV werende gevelfolie is een drielaagse (dampopen) spinvliesfolie wat UV werend is. Deze gebruikt u bij open gevel constructies om zo de houten constructie te beschermen en om een goede dieptebeleving te krijgen. Deze folie bij Wovar bevat zowel een CE als KOMO keurmerk en wordt gebruikt als facadefolie wanneer u gevelplanken of rabat aan de gevel monteert. 

De Wovar UV werende gevelfolie gebruikt u in situaties waarbij u na het plaatsen van de gevelbekleding nog op de folie zou kijken. Hierom spreken wij ook van open gevelbekleding gezien er een klein gedeelte open is. Deze folie kan gebruikt worden wanneer maximaal  20% per vierkante meter open is en deze strook niet breder is dan 20 cm. Deze dampopen folie beschermt hiermee het houten regelwerk en de isolatie en voorkomt rot.

Het aanbrengen van de Uv-werende gevelfolie standaard, dus zonder zelfklevende strips, doet u met onze speciale lijm voor dak- en gevelfolie zwart. Wovar lijm voor dak en gevelfolie is een oplosmiddel vrije contact kit. Deze brengt u super eenvoudig aan met behulp van een kitspuit. Zorg bij het verlijmen altijd voor een overlap van minimaal 10 cm.

De plus variant is voorzien van 2 maal een kleefstrook voor de overlap verlijming. Zowel aan de voorzijde als aan de achterzijde een kleefstrook, bij de overlap verlijming plaatst u de lijmstroken op elkaar, overlap op potdekselwijze afwaterend van de gevel.  Dus de bovenliggende baan folie over de onderste heen met 10 cm overlap.

Wanneer u liever nietjes gebruikt, dan dient u altijd RVS nieten te gebruiken bij voorkeur op een harde achterplaat constructie, eventueel h.o.h. 60 cm een lijmbaan aanbrengen op de achterconstructie. Permanente fixatie van de folie moet altijd met een verticale hout regel plaatsvinden. Voorzie de tegel aan de binnenzijde van zelfklevend tegelband om inwatering via de bevestigingsschroeven te voorkomen. Op deze regel / latten bevestigt u uiteindelijke de gevelhout delen met open voeg. Let er op dat u de zwarte kant van de folie altijd aan de buitenkant aanbrengt. 

Wovar Blog
Alle laatste trends op klusgebied!
Lees meer
Zakelijke klant worden

Steeds meer klussenbedrijven, hoveniers en houthandels ontdekken Wovar

  1. Extra korting voor grootverbruikers;
  2. Direct contact met opgeleide specialist;
  3. Spoedleveringen mogelijk;
Zakelijk account

Water- en UV werende gevelfolie

Deze waterkerende en uv-werende gevelfolie van Wovar is geschikt voor gevels die niet volledig worden afgesloten. Wel is het van belang dat de open voegen tussen de gevelbekleding niet groter zijn dan 20 mm. Daarnaast dient ook rekening gehouden te worden met het totaal aantal mm dat open is over de gehele gevel. Dit mag bij gebruik van deze uv-werende gevelfolie namelijk niet meer zijn dan 20% per vierkante meter van de totale gevel. Dus bij een gevel van 500 cm lang, mag maar maximaal 100 cm bestaan uit open voegen, naden of gleuven van uw gevelbekleding.

Wovar levert in totaal twee verschillende varianten uv-werende gevelfolie zwart. Namelijk de standaard variant en de variant met twee zelfklevende strips voor de overlap verlijming. Deze wordt ook wel zelfklevend genoemd, maar is dat niet in zijn geheel. De officiële benaming van onze waterkerende en uv-werende gevelfolie is Wovar fassade. De zelfklevende variant heet officieel Wovar fassade PLUS. 

UV werende gevelfolie zelf aanbrengen

Het aanbrengen van de UV werende gevelfolie standaard, dus zonder zelfklevende strips, doet u met onze speciale lijm voor dak- en gevelfolie zwart. Wovar lijm voor dak en gevelfolie is een oplosmiddel vrije contactkit. Deze brengt u eenvoudig aan met behulp van een kitspuit. Zorg bij het verlijmen altijd voor een overlap van minimaal 10 cm. Overlap op potdekselwijze afwaterend van de gevel. Dus de bovenliggende baan folie over de onderste heen met 10 cm overlap.

Bevestiging van fassade folie altijd met RVS nieten, bij voorkeur op een harde achterplaat constructie, eventueel h.o.h. 60 cm een lijmbaan aanbrengen op de achterconstructie. Permanente fixatie van de folie moet altijd met een verticale houtregel plaatsvinden. Voorzie de regel aan de binnenzijde van zelfklevend tengelband om inwatering via de bevestigingsschroeven te voorkomen. Op deze regel / latten bevestigt u uiteindelijke de gevelhout delen met open voeg. 

Horizontale en verticale gevelbekleding

Verticale open gevelbekleding dient altijd met een dubbel uitgevoerde achterconstructie te worden aangebracht, voor correcte afvoer van regenwater over de gevel. Horizontale gevelbekleding kan met enkel een verticale houtregel worden aangebracht op de achter constructie. Alle overlappen dient u altijd te verlijmen voor correcte afdichting van de gevel.

Gevelfolie met kleefstroken (zelfklevend) aanbrengen

Bij uv-werende gevelfolie zelfklevend is niet de gehele folie zelfklevend. Deze variant wordt ook wel de Wovar fassade plus variant genoemd. De Wovar fassade plus variant is voorzien van 2 keer een kleefstrook voor de overlap verlijming. Zowel aan de voorzijde als aan de achterzijde een kleefstrook, bij de overlap verlijiming plaatst u de lijmstroken op elkaar. Het is raadzaam folie altijd horizontaal aan te brengen met een potdekselwijze overlap van de folie. Dus de bovenliggende baan folie over de onderste heen met 10 cm overlap. Dan heb je altijd goede afwatering, en kan regenwater nooit achter de folie lopen. Zo plak je ook de kleefstroken bij de plus variant perfect op elkaar voor correcte afdichting.

Hoe moet ik uv-werende gevelfolie op een stenen buitenmuur aanbrengen?

Voor het plaatsen van onze uv-werende gevelfolie op een stenen buitenmuur monteert u houten regelwerk op de baksteen muur. Op dit frame kan vervolgens de folie worden vastgeniet met RVS nieten. Zorg dat er om de 60 cm geniet kan worden. Het houten regelwerk bevestigt u op de muur met behulp van onze slagpluggen of kozijnpluggen.

Voor fraai resultaat zonder plooien altijd harde plaat achter de fassade folie plaatsen.

Schroefnagels voor gevelhout monteren, ook meebestellen

Wovar levert ook RVS schroefnagels voor het bevestigen van uw houten gevelbekleding aan rachels. Kies uit bolkopnagels op rol of los in doos. Zorg altijd er voor dat het bolkopje van deze nagels op het hout ligt en u deze niet in het hout slaat. De lengte van uw schroefnagels is altijd 2,5 keer de plankdikte. Dus bij 18 mm dikte rombus latten, kiest u geribde nagels van minimaal 4,5 cm.

Kenmerken van Wovar UV werende gevelfolie voor open gevelbekleding

Wovar gevelfolie is voorzien van CE-markering en brandklasse B-s1,d0 volgens EN 13501-1. De buitenexpositie is onbeschermd maximaal 9 maanden. Daarnaast is de temperatuurbestendigheid van deze Wovar gevelfolie -40°C | +100°C.

Uv werende fassade folie bestellen

Bestel Uv-werende gevelfolie van Wovar zelfklevend of niet zelfklevend op rollen van 25 of 50 meter. Wovar levert gevelfolie voor een scherpe prijs uit eigen voorraad vrijwel altijd de volgende dag bij u thuis. Bouwbedrijven, klusbedrijven en hoveniers profiteren van extra voordelen met een zakelijk account zoals korting.

Is deze fassade folie niet helemaal wat u zoekt? Bekijk al onze uv-werende gevelfolie. Krijgt u een gevel die volledig gesloten zonder naden wordt afgewerkt? Gebruik dan onze dampopen folie voor gesloten dak en wand. Daarnaast levert Wovar ook hoogwaardig afdekzeil en bouwfolie