• Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!
 • 100 dagen recht op retour
 • Veilig achteraf betalen
 • Gratis bezorging vanaf 79 euro
 • Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!
A-Merk voor schroeven, bouten en andere ijzerwaren
Goedkoper dan bouwmarkten
Gratis bezorging vanaf 59 euro
A-Merk voor schroeven, bouten en andere ijzerwaren

Populaire producten

Veelgestelde vragen

Een borderrand is eenvoudig te plaatsen. Bepaal allereerst waar u de borderrand wilt plaatsen, zodat u u kunt bepalen hoeveel borderrand u nodig heeft. Graaf op de plek waar u de borderrand wilt hebben een sleuf in de grond. De borderranden van Wovar hebben pinnen van 8 cm. Voor optimale plaatsing graaft u een sleuf van ongeveer 13 cm. Zet de borderranden nu in de sleuf en schuif ze in elkaar, dit kunt u doen door het palletje aan de buitenkant aan het uiteinde van de borderrand om te buigen. Sla de pinnen goed vast in de grond met een rubberen hamer. Gebruik eventueel een waterpas om de randen mooi recht te krijgen. U kunt vervolgens de sleuf aanvullen met grind, zand of grond.

Borderranden zijn zeer populair omdat deze voor een unieke en moderne uitstraling zorgen in bijvoorbeeld uw voor- of achtertuin. Daarnaast kunt u ze zelf zeer makkelijk plaatsen. Daarnaast zijn de borderranden ook zeer functioneel, omdat ze uw grond of grind goed op hun plek houden. Dit zorgt voor een nette en zeer strakke uitstraling. 

U kunt bij Wovar verschillende soorten borderranden bestellen. Zo verkopen wij roestbruine Cortenstaal borderranden, zwart stalen borderranden, maar ook verzinkte borderranden. Tevens hebben wij flexibele borderranden in het assortiment. Deze kunt u bijvoorbeeld gebruiken voor een kronkelend tuinpad. Kortom, de borderranden zijn zeer duurzaam, geven een verzorgd uiterlijk en houden uw grind, grond en gras op zijn plek. 

Het maken van een borderrand kan op verschillende manier en hangt af van welke soort borderrand u gebruikt. Kunststof borderranden worden geleverd op rollen van 10 meter en legt u dus in lengtes van 10 meter. (Corten)stalen borderraden leveren we per meter, deze schuift u eenvoudig in elkaar, waardoor u zelf de gewenste lengte aan borderranden legt. Maak op deze manier zelf uw borderrand. 

Zie voor plaatsing van een borderrand de vraag 'Hoe een borderrand plaatsen?'. 

Er zijn meerdere manieren om een borderrand te verstevigen. Zo kunt u bijvoorbeeld gebruik maken van grondpennen die u om de 20 cm vastzet aan de borderrand. Daarnaast kunt u bij het graven van de sleuf voor de borderrand het grind en zand even bewaren. Als u de borderrand geplaatst heeft kunt u een plank tegen de borderrand aanzetten en de plank vervolgens licht aantikken met een hamer zodat de borderrand beter vast zit. Om vervolgens het overgebleven zand of grind nog even met uw voeten aan te drukkken.

Kunststof borderranden zijn ietwat flexibel. U kunt daarmee uw creativiteit voor de loop van de borderrand meer ruimte geven. Kunststof borderranden zijn dan ook handig als u bepaalde patronen in gedachten heeft. Als u een meer rigide inrichting van de tuin wenst kunt u kiezen voor de cortenstaal borderranden. Deze verkleuren over tijd en zinken op die manier weg in de omgeving van uw tuin. Voor een rustieke en rigide uitstraling van uw tuinafscheiding. 

Rolborders zijn perfect voor een natuurlijke uitstraling van uw tuin. De meeste borderranden zijn gemaakt van geïmpregneerd hout. Hierdoor gaat het hout tot wel 5 × langer mee dan andere houtsoorten. Dat maakt het hout duurzaam, schimmelwerend, waterafstotend en kan er geen aanslag van mos of algen ontstaan. U kunt daarnaast de tuinafscheiding op hoogte instellen met de verschillende hoogtes rolborders die we bij Wovar in het assortiment hebben. 

Wovar Blog
Alle laatste trends op klusgebied!
Lees meer
Zakelijke klant worden

Steeds meer klussenbedrijven, hoveniers en houthandels ontdekken Wovar

 1. Extra korting voor grootverbruikers;
 2. Direct contact met opgeleide specialist;
 3. Spoedleveringen mogelijk;
Zakelijk account

Borderranden

Flexibele borderranden

De borderranden van Wovar worden geleverd in verschillende soorten: cortenstaal borderranden, zwart stalen borderranden, verzinkt stalen borderranden en kunststof borderranden. De zwarte, verzinkt stalen en cortenstaal borderranden schuift u eenvoudig in elkaar, met behulp van het gemakkelijke schuif-systeem. Ieder type borderrand is flexibel, waardoor u de afboording ook in allerlei verschillende vormen kunt buigen. De borderranden kunststof bestaan uit gehele rollen van 10 meter, welke gemakkelijk in te korten zijn. 

Cortenstaal border

De meest populaire borderranden zijn onze cortenstaal borderranden. Deze zijn voorzien van een prachtige roestkleur, welke zorgt voor een mooie look in uw tuin. Deze kantopsluitingen van cortenstaal zijn bij ons exclusief verkrijgbaar, in drie verschillende hoogtes: 16, 24 en 40 cm hoog.

Een cortenstaal borderafscheiding wordt per stuk van 106 cm aangeboden. U schuift de border in elkaar met behulp van het handige systeem. Zo kunt u in zelf cortenstalen border in iedere lengte leggen. De borders zijn ook flexibel, waardoor het mogelijk is zelf bochten en hoeken te maken. Naast het maken van verhoogde borders, bouwt met ook prachtige cortenstaal plantenbakken met het materiaal. 

De populairste borderranden zijn onze cortenstaal borderrand 106 x 16 x 0.15 cm (LxHxD), deze zijn dus 16 cm hoog. Niet alleen hebben deze een prachtige roestige uitstraling, maar zijn ze bij Wovar ook nog eens super voordelig! Het plaatsen van onze borderranden is erg eenvoudig. Hieronder leggen wij u haarfijn uit hoe u dit doet.

Cortenstaal sneller laten roesten

Uw borderrand van cortenstaal kan bij aankomst nog niet volledig verroest zijn. Het kan tot 6 weken duren voordat het oxidatieproces volledig tot zijn recht komt. Om de cortenstaal borderrand tuin kantopsluiting sneller te laten roesten bij aankomst, kunt u onderstaande tips hiervoor gebruiken:

 • Ontvet het cortenstaal met schoonmaakmiddel, hiermee verwijdert u de waslaag van het cortenstaal.
 • Los drie grote eetlepels zout op in 10 liter warm water.
 • De zoutoplossing giet u met een plantenspuit of gieter in ruime mate over het cortenstaal heen.
 • Het cortenstaal begint binnen een paar dagen prachtig oranje te kleuren. U kunt i.p.v. zout ook zuur gebruiken. Denk hierbij aan bijvoorbeeld azijn. 

Borderrand plaatsen

Hoe plaats ik zelf borderranden? Wij hebben hieronder in 5 simpele stappen weergegeven hoe u onze borderranden eenvoudig kunt plaatsen in uw tuin. We nemen hiervoor de (corten)stalen borderranden als voorbeeld.

 • Stap 1: Bepaal waar u de randen gaat gebruiken en reken het aantal meters dat u nodig heeft uit. Tip: U kunt ook rechte hoeken maken, door simpelweg een steen of een stuk hout te gebruiken bij het ombuigen (zie ook de gebruiksaanwijzing als foto bij elk product).
 • Stap 2: Graaf een sleuf in de grond op de plek waar u de Cortenstaal borderrand wilt aanbrengen. De diepte kunt u zelf bepalen, maar wij raden een diepte van circa 130 mm aan voor een mooie afwerking. 
 • Stap 3: Plaats de borderafscheiding in de sleuf en schuif ze in elkaar. Zet de borderranden aan elkaar vast door het lipje om te buigen. 
 • Stap 4: Sla de pinnen vast in de grond met behulp van een rubberen hamer. Gebruik een waterpas om de borderranden waterpas te krijgen. Met hardhouten 6x6 cm dikke piketpalen kunt u hoge borderranden verstevigen. Met een flex kunt u de borderrand tuin desgewenst inkorten.
 • Stap 5: Vul de sleuf aan met bijvoorbeeld grind of grond. Dit is afhankelijk van de toepassing van de borderranden.

Kunststof borderranden

Wovar levert ook borderranden van kunststof in vier verschillende kleuren: groen, grijs, taupe en zwart. De kunststof kantopsluitingen zijn 15 cm hoog, 3 mm dik en leveren we op een complete rol van 10 meter. Deze randen voor het gazon zijn ook flexibel, waardoor u ze in iedere gewenste positie kunt plaatsen. Maak dus eenvoudig zelf bochten of hoeken. Daarnaast zijn de randen volledig rotbestendig, bestand tegen schokken en hoge temperatuurswisselingen. Dit maakt de borderranden "duurzaam", omdat ze enorm lang meegaan. 

U plaatst de borderranden kunststof gemakkelijk met bijbehorende grondpennen. Dit zorgt voor extra stevigheid van de rand.

Borderrand staal

Een andere veelvoorkomende soort border, is de metalen borderrand. Een metalen borderrand kan net die look geven die u zoekt. Zo vindt u naast onze cortenstaal borders, ook de ijzeren borderrand in de kleuren grijs verzinkt en zwart. Een borderrand metaal is, net als de cortenstaal kantopsluitingen, eenvoudig in elkaar te schuiven. Hierdoor plaatst u eenvoudig een ijzeren borderrand. Een borderrand metaal is ijzersterk en zal door zijn mooie coating niet snel beschadigen. 

Borderranden bestellen

Bestel borderranden tuin rand van cortenstaal, verzinkt staal, zwart staal of kunststof tegen de laagste prijs bij Wovar. Dankzij de handige inschuifstukken, is het monteren van Wovar borderranden super eenvoudig. Profiteer van onze hoge staffelkorting bij een bestelling van bijvoorbeeld 20 stuks! Bouwbedrijven, hoveniers en klusbedrijven krijgen extra voordeel, zoals korting, met een zakelijk account.

Wij bezorgen cortenstaal tuin randen bovendien in heel Nederland en België vrij wel altijd binnen 1 werkdag. Kies uit de hoogtes 16, 22 en 40 cm.