• Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!
 • 100 dagen recht op retour
 • Veilig achteraf betalen
 • Gratis bezorging vanaf 79 euro
 • Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!
A-Merk voor schroeven, bouten en andere ijzerwaren
Goedkoper dan bouwmarkten
Gratis bezorging vanaf 79 euro
A-Merk voor schroeven, bouten en andere ijzerwaren

Populaire producten

Wovar Blog
Alle laatste trends op klusgebied!
Lees meer
Zakelijke klant worden

Steeds meer klussenbedrijven, hoveniers en houthandels ontdekken Wovar

 1. Extra korting voor grootverbruikers;
 2. Direct contact met opgeleide specialist;
 3. Spoedleveringen mogelijk;
Zakelijk account

Wovar Borderranden

Zoekt u cortenstaal borderranden voor in uw tuin? Cortenstaal is duurzaam door de speciale behandeling en heeft die fraaie luxe roestige kleur. Wovar levert cortenstaal kantopsluiting, maar ook borderranden staal van verzinkt staal en in het zwart. Naast de cortenstaal variant, heeft Wovar ook kunststof borderranden, in verschillende kleuren. Zo kunt u de kleur mooi laten aansluiten op uw tuin. Zowel cortenstaal als kunststof borderranden zijn flexibel, waardoor u de kantopsluitingen ook voor kronkelende tuinpaden en rondvormige bloemenperken van borderranden kunt gebruiken.

Borderranden van Wovar geven uw tuin een unieke en verzorgde uitstraling. Zo gebruikt u de randen voor het opsluiten van grind, split en bloemenperken. Het gebruik van borderrandenzorgt voor subtiele hoogteverschillen in uw tuin, wat een speels en ruimteijk effect creëert. Kortom, met de borderranden van Wovar geeft u uw tuin een verzorgd en uniek uiterlijk, wat ook nog eens een lange tijd mee gaat; dus een duurzame keus. 

De borderranden van Wovar worden geleverd in verschillende soorten: cortenstaal borderranden, zwart stalen borderranden, verzinkt stalen borderranden en kunststof borderranden. De zwarte, verzinkt stalen en cortenstaal borderranden schuift u eenvoudig in elkaar, met behulp van het gemakkelijke schuif-systeem. Ieder type borderrand is flexibel, waardoor u de afboording ook in allerlei verschillende vormen kunt buigen. De borderranden kunststof bestaan uit gehele rollen van 10 meter, welke gemakkelijk in te korten zijn. 

Cortenstaal border

De meest populaire borderranden zijn onze cortenstaal borderranden. Deze zijn voorzien van een prachtige roestkleur, welke zorgt voor een mooie look in uw tuin. Deze kantopsluitingen van cortenstaal zijn bij ons exclusief verkrijgbaar, in drie verschillende hoogtes: 16, 24 en 40 cm hoog.

Een cortenstaal border wordt per stuk van 106 cm aangeboden. U schuift de border in elkaar met behulp van het handige systeem. Zo kunt u in zelf cortenstaal border in iedere lengte leggen. De borders zijn ook flexibel, waardoor het mogelijk is zelf bochten en hoeken te maken. Naast het maken van verhoogde borders, bouwt met ook prachtige cortenstaal plantenbakken met het materiaal. 

De populairste borderranden zijn onze cortenstaal borderrand 106 x 16 x 0.15 cm (LxHxD), deze zijn dus 16 cm hoog. Niet alleen hebben deze een prachtige roestvormige uitstraling, maar zijn ze bij Wovar ook nog eens super voordelig! Het plaatsen van onze borderranden is erg eenvoudig. Hieronder leggen wij u haarfijn uit hoe u dit doet.

Borderrand plaatsen

Hoe plaats ik zelf borderranden? Wij hebben hieronder in 5 simpele stappen weergegeven hoe u onze borderranden eenvoudig kunt plaatsen in uw tuin. We nemen hiervoor de (corten)stalen borderranden als voorbeeld.

 • Stap 1: Bepaal waar u de randen gaat gebruiken en reken het aantal meters dat u nodig heeft uit. Tip: U kunt ook rechte hoeken maken, door simpelweg een steen of een stuk hout te gebruiken bij het ombuigen (zie ook de gebruiksaanwijzing als foto bij elk product).
 • Stap 2: Graaf een sleuf in de grond op de plek waar u de Cortenstaal borderrand wilt aanbrengen. De diepte kunt u zelf bepalen, maar wij raden een diepte van circa 130 mm aan voor een mooie afwerking. 
 • Stap 3: Plaats de borderranden in de sleuf en schuif ze in elkaar. Zet de borderranden aan elkaar vast door het lipje om te buigen. 
 • Stap 4: Sla de pinnen vast in de grond met behulp van een rubberen hamer. Gebruik een waterpas om de borderranden waterpas te krijgen. Met hardhouten 6x6 cm dikke piketpalen kunt u hoge borderranden verstevigen. Met een flex kunt u de borderrand tuin desgewenst inkorten.
 • Stap 5: Vul de sleuf aan met bijvoorbeeld grind of grond. Dit is afhankelijk van de toepassing van de borderranden.

Cortenstaal sneller laten roesten

Uw borderrand van cortenstaal kan bij aankomst nog niet volledig verroest zijn. Het kan tot 6 weken duren voordat het oxidatieproces volledig tot zijn recht komt. Om de cortenstaal borderrand tuin kantopsluiting sneller te laten roesten bij aankomst, kunt u onderstaande tips hiervoor gebruiken:

 • Ontvet het cortenstaal met schoonmaakmiddel, hiermee verwijdert u de waslaag van het cortenstaal.
 • Los drie grote eetlepels zout op in 10 liter warm water.
 • De zoutoplossing giet u met een plantenspuit of gieter in ruime mate over het cortenstaal heen.
 • Het cortenstaal begint binnen een paar dagen prachtig oranje te kleuren. U kunt i.p.v. zout ook zuur gebruiken. Denk hierbij aan bijvoorbeeld azijn. 

Kunststof borderranden

Wovar levert ook borderranden tuin afscheidingen van kunststof in drie verschillende kleuren: groen, grijs en zwart. De kunststof kantopsluitingen zijn 15 cm hoog, 3 mm dik en leveren we op een complete rol van 10 meter. De randen voor het gazon zijn ook flexibel, waardoor u ze in iedere gewenste positie kunt leggen. Maak dus eenvoudig zelf bochten of hoeken. Daarnaast zijn de randen volledig rot-bestendig, bestand tegen schokken en hoge temperatuurswisselingen. Dit maakt de borderranden "duurzaam", omdat ze enorm lang meegaan. 

U plaatst de borderranden kunststof gemakkelijk met bijbehorende grondpennen. Dit zorgt voor extra stevigheid van de rand. 

Borderrand staal

Een andere veelvoorkomende soort border, is de metalen borrderrand. Een metalen borderrand kan net die look geven die u zoekt. Zo vindt u naast onze cortenstaal borders, ook de ijzeren borderrand in de kleuren grijs verzinkt en zwart. Een borderrand metaal is, net als de cortenstaal kantopsluitingen, eenvoudig in elkaar te schuiven. Hierdoor plaatst u eenvoudig een ijzeren borderrand. Een borderrand metaal is ijzersterk en zal door zijn mooie coating niet snel beschadigen. 

Borderranden bestellen

Bestel borderranden tuin rand van cortenstaal, verzinkt staal, zwart staal of kunststof tegen de laagste prijs bij Wovar. Dankzij de handige inschuifstukken, is het monteren van Wovar borderranden super eenvoudig. Profiteer van onze hoge staffelkorting bij een bestelling van bijvoorbeeld 20 stuks! Bouwbedrijven, hoveniers en klusbedrijven krijgen extra voordeel, zoals korting, met een zakelijk account.

Wij bezorgen cortenstaal tuin randen bovendien in heel Nederland en België binnen 1 werkdag. Kies uit de hoogtes 16, 22 en 40 cm.