Wovar bevestigt het, keer op keer!
Het A-merk voor o.a. (tuin) schroeven en bouten
Veilig achteraf betalen na ontvangst
Maarliefst 100 dagen retourrecht

Wovar Houtdraadbouten

Wovar verkoopt ijzersterke houtdraadbouten met schroefdraad. De houtdraadbouten van verzinkt metaal worden veel bij houtconstructiebouw gebruikt. De zeskantige kop is eenvoudig aan te draaien met een dopbitsleutel, ringsleutel of steeksleutel. Wovar levert houtdraadbouten van verzinkt staal, roestvrij staal en zwart verzinkt staal. Wist u dat steeds meer doe-het-zelvers en schrijnwerkers kiezen voor zogenoemde tellerkopschroeven met brede kop in plaats van houtdraadbouten? Die zijn dankzij hun Torx-kop sneller te verwerken. 

Kies bij Wovar uit diverse verzinkte houtdraadbouten in lengtes tot 140 mm. Deze gegalvaniseerde bouten werden in het verleden ook wel houtfretten genoemd. Houtdraadbouten van Wovar zijn gemaakt van verzinkt staal. Met deze zogenoemde houtfretten monteert u bijvoorbeeld plaatjes van betonpoeren op houten staanders.

Ook worden houtdraadbouten veel gebruikt bij houtbouwprojecten zoals overkappingen en houten schuren. Dat maakt de houtdraadbouten ijzersterk. Wij adviseren om altijd voor te boren. Dat kan eenvoudig met onze 6 mm dikke hardhoutboren. Toch liever een Torx-schroef gebruiken? Bekijk dan ook onze populaire lenskopschroeven of rvs-spaanplaatschroeven. 

Houtdraadbouten verzinkt

Verzinkte houtdraadbouten van Wovar zijn ijzersterk. Dat komt omdat de houtdraadbouten van verzinkt staal zijn gemaakt. Het nadeel van verzinkt staal is dat de houtdraadbouten na beschadiging van de zinklaag kunnen oxideren of roesten. Probeer daarom de zinklaag zo weinig mogelijk te beschadigen. Dit gebeurt 9 van de 10 keer tijdens het inschroeven. Maak daarom altijd gebruik van een ring-, moer-, dop- of steeksleutel met de juiste sleutelmaat. Dan is de kans dat beschadigingen ontstaan het kleinst.

 

 

Houtdraadbouten rvs

Houtdraadbouten van roestvrij staal roesten of oxideren niet. Rvs-houtdraadbouten zijn minder sterk dan verzinkte houtdraadbouten. Dat komt omdat roestvrij staal zachter is dan verzinkt staal. Net als de verzinkte houtdraadbouten moeten de rvs-houtdraadbouten worden gemonteerd met een ring-, moer-, dop- of steeksleutel met de juiste sleutelmaat.

Houtdraadbouten zwart

De zwarte houtdraadbouten van Wovar worden erg veel gebruikt bij de montage van zwarte hengsels. De houtdraadbouten beschikken over een speciale Deltacoll-coating en zijn gemaakt van verzinkt staal. Het verzinkte staal zorgt ervoor dat de zwarte houtdraadbouten ijzersterk zijn. De hoogwaardige zwarte Deltacoll-coating maakt de houtdraadbouten bestand tegen roest en oxidatie. De zwarte topcoat heeft een goede hechting die niet snel loslaat.

Houtdraadbouten kopen

Bestel de hoogwaardige houtdraadbouten van Wovar voor de laagste prijs. Profiteer van onze stapelkorting voor extra voordeel. Bedrijven krijgen een kortingscode van Wovar. Heeft uw bedrijf nog geen kortingscode? Meld u hier aan.