• Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!
  • 100 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
  • Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!
A-Merk voor schroeven, bouten en andere ijzerwaren
Goedkoper dan bouwmarkten
Gratis bezorging vanaf 79 euro
A-Merk voor schroeven, bouten en andere ijzerwaren
Wovar Blog
Alle laatste trends op klusgebied!
Lees meer
Zakelijke klant worden

Steeds meer klussenbedrijven, hoveniers en houthandels ontdekken Wovar

  1. Extra korting voor grootverbruikers;
  2. Direct contact met opgeleide specialist;
  3. Spoedleveringen mogelijk;
Zakelijk account

Wovar Steigerbuizen

Wilt u zelf meubels maken met steigerbuizen? Wovar levert steigerbuizen en steigerbuis koppelingen voor lage prijzen in heel Nederland en België. Onze steigerbuizen en steigerbuiskoppelingen zijn van de hoogste kwaliteit, speciaal voor u op maat gesneden. Met steigerbuizen kunt u van alles maken, denk hierbij aan het maken van een kapstok, barkrukken of een bartafel. Steigerbuizen hebben ook diverse zakelijke toepassingen, u kunt bijvoorbeeld een frame maken voor reclamedoeken, welke u in- of rondom uw bedrijfspand kunt plaatsen. Met steigerbuis zijn alle trendy meubels voor iedereen binnen handbereik; u draait ze gemakkelijk en snel zelf in elkaar, helemaal op maat en naar eigen wens. Steigerbuis online bestellen is gemakkelijk en snel!

De meubels of andere bouwsels zijn zo goed als de materialen die u gebruikt. Daarom is het belangrijk om steigerbuizen van de hoogste kwaliteit te gebruiken. Uw meubels zijn dan zo sterk mogelijk, waardoor deze ook een lange tijd mee zullen gaan. Door de sterkte van steigerbuis, kunt u meubels van steigerbuizen voor zowel binnen- als buitenshuis gebruiken. Met steigerbuis zijn alle afwerkingen mogelijk, door de koppelingen en door de steigerbuis voetplaat die in diverse varianten beschikbaar is.

Let op: De steigerbuizen van Wovar zijn niet geschikt voor de professionele steigerbouw!

De steigerbuizen van Wovar worden voor u op maat gezaagd. Daarnaast bestelt u bij ons ook alle benodigde koppelingen voor het maken van steigermeubelen. Denk bijvoorbeeld aan T stukken, kniestukken, ronde voetplaten en meer. Ook allemaal leverbaar met zwarte coating.

Voor meer mogelijkheden of (grote) orders op maat, kunt u altijd contact met ons opnemen om de mogelijkheden te bespreken. Mocht u nog een bepaalde buiskoppeling missen, kunt u dit ook altijd doorgeven. Wovar heeft veel mogelijkheden op het gebied van productie van de steigerbuizen en steigerbuiskoppelingen. Denk hierbij ook aan andere materiaalsoorten of andere afmetingen zoals aluminium steigerbuis, vierkante steigerbuis en afmetingen als 21.3 mm, 26.9 mm, 33,7 mm, 42.4 mm, 48.3 mm, 60.3 mm en vierkante buis 40 x 40 mm.  

Neem voor de mogelijkheden contact op via onze klantenservice.

Steigerbuizen en buiskoppelingen levertijd

Wovar levert steigerbuizen en buiskoppelingen in zwart en staal kleur. De diameters van de steigerbuizen en koppelstukken varieren van 21.3 mm tot en met 60.3 mm. Populaire maten zijn voor steigerbuizen zwart 26.9 mm en voor steigerbuizen staal 33.7 mm. 

De levertijd van onze steigerbuizen en buiskoppelingen is doorgaans 2 werkdagen. Dit komt omdat het afzagen van steigerbuizen maatwerk is. Hierdoor duurt het proces net iets langer dan bij ons overige assortiment. Als u rekening houdt met de regel: vandaag besteld, is morgen verzonden, wordt u niet teleurgesteld.

Hoe zaag je steigerbuizen? 

Steigerbuizen zijn erg eenvoudig om maat te zagen. Om de stalen buizen op maat te krijgen, maakt u gebruik van een ijzerzaag of slijptol. De traditionele ijzerzaag is voor de meeste mensen waarschijnlijk de meest voordehand liggende optie. Bedenk hierbij echter wel dat het even kan duren voordat u door de hele buis heen bent. Wanneer u veel pijpen op maat wilt maken, raden wij u aan gebruik te maken van elektrisch gereedschap. Denk hierbij aan een decoupeerzaag, reciprozaag of haakse slijptol. Hiervoor heeft Wovar diverse doorslijpschijven, decoupeerzaagjes en reciprozaagjes beschikbaar. Voor nog meer zaagbladen en schijven, kijkt u bij onze zaagbladen en doorslijpschijven

Steigerbuizen zwart 

Steigerbuizen zijn niet alleen in de standaard grijze staalkleur beschikbaar. Deze buizen zijn bij Wovar ook in het zwart verkrijgbaar, wat een luxe uitstraling geeft aan deze sterke buizen. Voor steigerbuizen zwart moet u bij Wovar zijn. Combineer deze zwart gekleurde buizen met steigerbuiskoppelingen zwart. Natuurlijk kunt u ook afwisselend gebruik maken van de zwarte en grijze steigerbuizen. Hierbij kunt u dan ook wisselen met de zwarte koppelstukken en de grijze steigerbuiskoppelingen

Steigerbuizen kledingrek

Met steigerbuizen en steigerbuiskoppelingen maakt u gemakkelijk verschillende meubels en accessoires. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een kledingrek. Dit rek kunt u zo moeilijk of makkelijk maken als u zelf wenst. U maakt al een kledingrek door een steigerbuis te combineren met een ronde voetplaat met inleg. Op deze manier klemt u de buis tussen 2 wanden. U kunt natuurlijk ook een losstaand rek bouwen van de steigerbuizen. Hiervoor combineert u meerdere stukken buis met verschillende hoekstukken. Ook montage aan de wand is mogelijk. Hiervoor plaatst u een voetstuk op het plafond, waarna u een hangend kledingrek van steigerbuis aan het plafond bevestigd. 


Let op! 

Steigerbuizen worden op maat gemaakt en apart geleverd. Om deze reden rekent Wovar extra verzendkosten voor de levering van steigerbuizen. Het is vooralsnog NIET mogelijk om steigerbuis af te halen!

Verzendkosten Steigerbuis
NL 1 meter €13,50
NL 2-6 meter

€20,00

BE 1 meter €18,50
BE 2-6 meter €35,00