CURRENT LOCALE nl-be

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
  • Vandaag besteld, levering binnen 1-2 werkdagen
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro

Filters

Hardhoutboren

56 Aantal producten
A-MERK VOOR AL UW SCHROEVEN, BOUTEN EN ANDERE IJZERWAREN
GOEDKOPER DAN BOUWMARKTEN
GRATIS BEZORGING VANAF 79 EURO
A-MERK VOOR AL UW SCHROEVEN, BOUTEN EN ANDERE IJZERWAREN
GOEDKOPER DAN BOUWMARKTEN
GRATIS BEZORGING VANAF 79 EURO

Hardhoutboren

Met onze houtboren gaat voorboren in Lariks Douglas, vuren, grenen en zelfs hardhout heel eenvoudig. Kies uit standaard boren voor hout of ontdek onze extra lange houtboren (ook wel slangenboren genoemd). Bij zowel dunne houtboortjes als dikke hardhoutboren adviseren wij de boor steeds in en uit het hout te bewegen. Zo wordt uw boortje niet te warm en kunt u het zaagsel afvoeren. Voor onze populaire RVS vlonderschroeven raden we bij hardhouten vlonders van Bankirai, Garapa, Padouk of bijvoorbeeld Kapur onze 3.5 mm hardhoutboor aan. Voor slotbouten van bijvoorbeeld m8 dikte, raden we altijd een boor te kiezen die 1 mm dikker is, dus de 9mm boor in ons voorbeeld. Deze gaat moeiteloos door Azobe hardhout en andere duurzaamheidsklasse 1 hardhoutsoorten. Zorg wel voor een krachtige boormachine en leeg regelmatig uw volgelopen boor, zo voorkomt u oververhitting. 

De hardhoutboren van Wovar zijn gemaakt van Hoge sterkte staal. Dit maakt de boortjes niet alleen ijzersterk maar zorgt ook voor een langere levensduur. Naast de hoge sterkte staal kwaliteit zijn de hardhoutboortjes ook voorzien van Titanium-Nitride (TiN) coating. Door de TiN coating wordt de oppervlaktehardheid verhoogd tot ca. 2.300 HV.

Ook heeft de hardhoutboor hierdoor een hittebestendigheid tot wel 600ºC. De hardhout boortjes hebben hierdoor een langere levensduur. Daarnaast zijn de boren van Wovar volledig geslepen waardoor een hogere snijwaarde verkregen wordt. De hardhoutboor heeft een hoge rondloopnauwkeurigheid. Dit zorgt voor perfecte ronde gaten. Bent u van plan te boren in metalen voorwerpen? Kies dan voor één van onze Wovar metaalboren.

Voor welke boormachines zijn deze hardhoutboren geschikt?

De hardhoutboren van Wovar kunnen gebruikt worden in combinatie met een handboormachine, een sterke accuboormachine of een kolomboormachine. Hoe dunner het boortje, hoe vaker u in en uit uw boorgat dient te gaan. Zo leegt u uw boortje steeds en voorkomt u oververhitting. Ziet u rook van uw boortje komen? Dan dient u altijd eerder uw boormachine omhoog te trekken, het volgelopen boortje eventueel te legen en dan pas weer verder gaan. Soms helpt een bakje olijfolie om de houtvezels gemakkelijker van de boor te tikken. 

Video: Welke boor heb ik nodig?

Hardhout boortjes bestellen

Uw online ijzerwarenhandel Wovar bezorgt hardhoutboortjes in heel Nederland en België. Bestel meteen schroeven, bouten of andere bevestigingsmaterialen meteen mee. Heeft u haast? Bestel voor 22:00 in de avond voor levering de volgende dag. Ontdek uw online ijzerwarenwinkel voor hardhoutboren en onthoudt onze slogan: Wovar bevestigt het keer op keer.

Ontdek onze speciale hardhoutboren van hoge kwaliteit. Profiteer van onze bulkkorting en bestel minimaal 10 stuks. Bedrijven profiteren van nog meer voordeel bij Wovar. Klus- en bouwbedrijven dienen zich aan te melden voor een zakelijk account om te profiteren van extra voordelen zoals kortingen.

Video: Slangenboren voor Azobé, Eikenhout of Lariks - Boor tips!

Zijn hardhout boren niet helemaal wat u zoekt?Bekijk al onze boren en bits. Wovar levert ook hoogwaardige vlinderboren en hamerboren SDS-plus. Heeft u geen sds plus boormachine? Kies dan voor onze betonboren