Wovar bevestigt het, keer op keer!
Filters uitklappen:
Het A-merk voor o.a. (tuin) schroeven en bouten
Veilig achteraf betalen na ontvangst
Maarliefst 100 dagen retourrecht
Het A-merk voor o.a. (tuin) schroeven en bouten
Veilig achteraf betalen na ontvangst
Maarliefst 100 dagen retourrecht

Wovar Hardhoutboren

Met onze hardhoutboren gaat voorboren in hardhout heel gemakkelijk. Bij zowel dunne als dikke hardhoutboortjes adviseren wij om de boor altijd in en uit het hout te bewegen. Zo wordt uw boortje niet te warm en kunt u het zaagsel afvoeren. Voor onze populaire rvs-terrasschroeven raden we bij hardhouten terrassen van bangkirai, Garapa, Padouk of bijvoorbeeld Kapur onze 3.5 mm hardhoutboor aan. Voor slotbouten van bijvoorbeeld M8 dikte, raden we altijd een boor te kiezen die 1 mm dikker is, dus de 9 mm boor in ons voorbeeld. Die gaat moeiteloos door Azobe en andere hardhoutsoorten. Zorg wel voor een krachtige boormachine en leeg regelmatig uw volgelopen boor, zo voorkomt u oververhitting. Wovar levert hardhoutboortjes in heel Nederland en België. Bestel meteen schroeven, bouten of andere bevestigingsmaterialen mee. Bestel voor 21.30 's avonds voor levering de volgende dag. Ontdek uw online ijzerwarenwinkel voor hardhoutboren en onthoud onze slogan: 'Wovar bevestigt het keer op keer'.

De hardhoutboren van Wovar zijn gemaakt van hoge sterkte staal. Dat maakt de boortjes niet alleen ijzersterk maar zorgt ook voor een langere levensduur. Daarnaast zijn de hardhoutboortjes ook voorzien van titaniumnitridecoating. Door de TiN-coating wordt de oppervlaktehardheid verhoogd tot ca. 2.300 HV.

Ook heeft de hardhoutboor daardoor een hittebestendigheid tot wel 600ºC. De hardhoutboortjes hebben daardoor een langere levensduur. Daarnaast zijn de boren van Wovar volledig geslepen waardoor een hogere snijwaarde verkregen wordt. De hardhoutboor heeft een hoge rondloopnauwkeurigheid. Dat zorgt voor perfect ronde gaten. Bent u van plan om te boren in metalen voorwerpen? Kies dan voor een van onze Wovar-metaalboren.

De hardhoutboren van Wovar kunnen gebruikt worden in combinatie met een handboormachine, een sterke accuboormachine of een kolomboormachine. Hoe dunner het boortje, hoe vaker u in en uit uw boorgat moet gaan. Zo leegt u uw boortje telkens en voorkomt u oververhitting. Ziet u rook van uw boortje komen? Dan moet u altijd uw boormachine omhoog te trekken, het volgelopen boortje eventueel legen en dan pas weer verdergaan. Soms helpt wat olijfolie om de houtvezels gemakkelijker van de boor te tikken. 

Bestellen

Ontdek onze speciale hardhoutboren van hoge kwaliteit. Profiteer van onze bulkkorting en bestel minimaal 10 stuks. Bedrijven profiteren van nog meer voordeel bij Wovar. Zakelijke klant worden? Meld u hier aan en ontdek de extra voordelen!