CURRENT LOCALE nl-be

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
  • Besteld voor 18:00, morgen in huis
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro

Filters

Douglas olie

3 Aantal producten

Douglas olie

Douglas olie is olie voor Lariks en Douglas hout. Meestal in de kleur van Douglas hout, maar soms ook in andere kleuren. Douglas olie beschermt en decoreert uw hout. Kies uit verschillende merken en ontdek ons eigen Wovar merk Lariks Douglas olie of beits. Wij leveren bovendien uit eigen voorraden snel bij u thuis!

Voor ons totale aanbod olie bekijkt u ons assortiment houtolie. Vergeet niet om direct een goede kwast of roller mee te bestellen. 

Wilt u uw Lariks of Douglas hout beschermen en/of decoreren? Dat kan met Douglas olie. Dit zijn oliën die geschikt zijn voor het behandelen van zachthout. Vooral gebruikt op Lariks en Douglas hout. In de meeste gevallen is Douglas olie een kleur in de buurt komt van de originele kleur van het hout. De Douglas olie zorgt dus voor bescherming zonder dat de natuurlijke uitstraling verloren gaat, wat meestal wel het geval is bij beits.

Douglas olie naturel

Douglas olie beschermt uw hout zeer goed! De transparante stof trekt in het hout en zorgt als het ware voor bescherming van binnen uit. Een goede Douglas olie voorkomt dat water onbeperkt in het hout kan trekken. Dit voorkomt allerlei problemen, van houtrot tot schimmel en van vlekken tot verkleuring. Om verkleuring ten gevolge van zonlicht te voorkomen, heeft u kleurpigmenten nodig. Daarom is het niet nuttig om een volledig kleurloze olie te kiezen. Het is beter om de kleur Lariks of Douglas te gebruiken om de originele uitstraling maximaal te behouden. Naast Douglas olie kunt u bij ons ook terecht voor Ayous olie, Thermo olie, Teak olie en zelfs bamboe olie!

Douglas olie hout

In onze webshop vindt u verschillende soorten douglas olie. Om te beginnen hebben wij OAF Afinol in ons assortiment. Deze olie is verkrijgbaar in naturel (vrijwel kleurloos), Lariks en Ebben. Ebben ligt dicht bij zwart en Lariks is de standaard kleur die dicht bij Douglas ligt. Hoe meer lagen u aanbrengt, des te donkerder het wordt, met een maximum van drie lagen.

Vervolgens is daar de olie van Hermadix. De kleur naturel is in het geval van Hermadix Douglas olie de kleur die het dichtste bij het originele Douglas ligt. Deze olie is bij het brede publiek de meest populaire keuze van allemaal. Het is gemakkelijk in gebruik en kan voor elke zachthout soort gebruikt worden. Ten slotte hebben wij ook de olie van Woca in de kleur Lariks. Deze is perfect voor het behandelen van al uw Douglas en Lariks hout. Deze olie is duurder dan die van de concurrentie, maar de kwaliteit is ook echt hoger. De olie gaat doorgaans langer mee en zorgt voor meer weerstand tegen water dan de concurrentie.

Hermadix douglas olie

Hermadix Douglas olie naturel is zoals gezegd zeer populair in Nederland. Dit komt met name door de mooie balans tussen de natuurlijke kleur en bescherming. De olie is naast gebruik voor Douglas hout en Lariks, ook perfect te gebruiken op ander zachthout. Zo wordt deze olie ook vaak gebruikt bij het behandelen van Red Cedar hout. Red Cedar laat zich namelijk moeilijk behandelen. Het is vooral belangrijk dat hierbij een open systeem wordt gebruikt. Het is om deze reden beter om een olie te gebruiken dan een beits. Hermadix Douglas olie naturel is hier perfect voor!