CURRENT LOCALE nl-be

  • Voor 23:59 besteld, levering binnen 1-2 dagen
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 59 euro

Filters

White Wash

2 Aantal producten

White Wash

Bent u opzoek naar een product om een white wash look te creëeren? Wij hebben verschillende white wash beitsen en oliën in ons gamma. Deze producten zijn van origine voor buiten ontwikkeld, maar zijn ook binnen te gebruiken. Bent u opzoek naar een white wash vloerolie voor binnen? Die vindt u op de pagina: Vloerolie.

Onderaan deze pagina vindt u nog veel meer informatie over white wash. Opzoek naar een greywash? Die vindt u bij het kopje: steigerhout beits.  

Wat is white wash? 

White wash is een witte gewassen uitstraling, meestal gecreëert op hout. Dit is een semi-transparante beits of olie met een witte kleur. Het gebruiken van een white wash zorgt niet voor een strakke witte kleur, maar voor een authentieke, gewassen uitstraling. Deze uitstraling is eigenlijk het beste te beschrijven met een afbeelding. Hieronder vindt u een goed voorbeeld van een white wash vlonder. Zowel binnen als buiten wordt white wash veel toegepast. Populair zijn met name vlonders en meubels! White wash wordt bijvoorbeeld bij Wovar veel gekocht in combinatie met onze witte flex fences

Welke producten voor een white wash gebruiken?

Welke producten u kiest, bepaalt uiteraard de uitkomt van uw white wash. Let er wel op, dat het resultaat enorm afhankelijk is van de ondergrond. Zo geeft white wash op donker hardhout een ander resultaat danh op Fins vuren hout. Het is daarom altijd slim om eerst een stukje te testen. Daarnaast is het ook belagnrijk welk product u gebruikt. In de meeste gevallen komt u goed weg met een steigerhout beits in white wash kleur. Deze beits is geschikt voor alle zachthoutsoorten. Wanneer u echter een vlonder of hardhout gaat gebruiken, is het eigenlijk beter om een houtolie te gebruiken in plaats van een beits. Dit komt omdat beits minder goed hecht op hardhout. Veel gebruikt is in dat geval Woca exterior oil in de kleur wit. Bij niet te dik aanbrengen geeft dit een gewassen witte uitstraling. Wij adviseren wel altijd om de kleur eerst te testen. Gelukkig hebben de Woca producten hier handige testers voor! 

Hoe gebruik je een white wash?

Wat de te volgen stappen zijn, verschilt natuurlijk enorm per product. Wij hebben deze stappen dan ook bij de white washes op de productpagina staan! Over de white wash beits hebben we zelfs een video gemaakt, althans, niet van de white wash zelf. Wel van de grijze variant. Het werken met de white wash werkt exact hetzelfde als de grey wash, alleen de kleur is net even anders! Bekijk de video voor handige info over het beitsen van zachthout in white wash!