CURRENT LOCALE nl-be

  • Voor 20:00 uur besteld, morgen in huis
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
GrindmattenTuin

Filters

Grindmatten

2 Aantal producten

Grindmatten

Bent u opzoek naar een stevige ondergrond voor uw grind of split? Wovar levert hoogwaardige grindmatten voor de laagste prijs. Deze zogenoemde honingraatmatten zorgen ervoor dat uw siergrind of tuinsplit keurig op zijn plek blijft liggen en niet schuift. Het voorkomt bijvoorbeeld sporenvorming van uw fiets of auto bij uw oprit. Bij Wovar koopt u grindmatten of grindplaten in twee verschillende maten. Namelijk 39 x 77 x 3.2 cm en 120 x 80 x 2.5 cm. Beschikbare kleuren zijn wit, grijs en zwart. 

De juiste ondergrond kiezen voor uw siergrind of tuinsplit is uiterst belangrijk. Niet alleen zorgt u ervoor dat het grind netjes op zijn plek blijft liggen, maar gaat u ook de groei van onkruid en gras tegen. Dit komt doordat de grindmatten van Wovar voorzien zijn van Anti-worteldoek.

Bestel hoogwaardige grindmatten voor de laagste prijs bij Wovar. Wovar levert grindmatten razendsnel uit eigen voorraad. Zo kunt u altijd snel aan uw klus beginnen! Heeft u een bouw-, klus- of hoveniersbedrijf? Maak dan snel een zakelijk account aan om te profiteren van extra voordeel zoals korting.

Zijn grindmatten of grindplaten niet helemaal wat u zoekt? Wovar levert ook worteldoek en afdekzeil

Het gebruik van de Wovar splitplaten zorgt ervoor dat rijden en lopen geen punt meer is. Denk aan lopen op hakken en het gebruik van rolstoelen, autos en fietsen. Daarnaast zijn de grindmatten van Wovar niet alleen super voordelig, maar zijn ook nog eens voorzien van anti-worteldoek. Dit geeft onkruid en gras geen kans om te groeien tussen uw siergrind. Daarnaast is het worteldoek waterdoorlatend zodat hemelwater eenvoudig weg kan lopen.

Hoe moet ik grindmatten leggen?

Grindmatten of grindplaten zijn onmisbaar als u siergrind of tuinsplit wilt plaatsen. Naast het aanschaffen is het natuurlijk ook van belang dat de grindmatten op de juiste manier worden aangebracht. Hieronder leggen wij uit welke stappen u dient te doorlopen om op de juiste manier grindmatten te leggen.

1. Zorgen voor de juist fundering

Het is belangrijk dat de ondergrond van uw fundering genoeg draagkracht heeft. Het is belangrijk de fundering van 15 tot 25 cm dichtzand of steenpuin (menggranulaat) te voorzien. De sterkte van van de grindverharding hangt namelijk af van draagkracht van de ondergrond en niet van de grindplaat of het grind. Je kan hierin onderscheid maken voor grindplaten in de tuin en grindplaten voor uw oprit.

Fundering voor grindplaten in de tuin

Gebruikt u grindplaten in uw tuin? Dan is een hoge draagkracht niet nodig. Een ondergrond van bestaande grond kan al voldoende zijn mits deze goed wordt aangestampt. Onze voorkeur gaat echter uit om te kiezen voor een fundering van dichtzand met een dikte van minimaal 15 cm.

Fundering voor grindplaten voor uw oprit

Bij maken van een oprit dient de ondergrond wel degelijk te beschikken over een hoge draagkracht. Zorg daarom voor een onderlaag van minimaal 25 cm zand of menggranulaat. Professionals en vakmensen geven hun voorkeur voor een combinatie. Deze kiezen vaak voor 20 cm menggranulaat en brengen daar vervolgens 5 cm zand op aan om de platen mooi vlak te stellen.

2. Worteldoek leggen

Heeft u grindplaten zonder worteldoek? Breng dan na het plaatsen worteldoek aan. Zorg voor een overlapping van minimaal 30 cm tussen verschillende banen doek. Voor een mooie afwerking bij de randen vouwt u het worteldoek dubbel. Zo krijgt u een nette strakke randafwerking. Heeft u grindplaten waar het worteldoek al aanvast zit gelijmd? Dan hoeft u deze niet bij te bestellen. 

3. Het leggen van de grindplaten

U klikt de grindplaten van Wovar eenvoudig in elkaar met behulp van het koppelsysteem. Hierdoor kunt u snel en eenvoudig meters maken! Leg de splitplaten in verband aan elkaar. Het is belangrijk dat u gebruik maakt van kantopsluitingen en een voeg van 1 tot 2 cm vrij laat tussen de kant en de platen. Het is helaas niet mogelijk om grindmatten op maat te bestellen. Wel kunt u met behulp van een handzaag of decouperzaagje heel eenvoudig uw stabiliseringsplaten inkorten.

Tip: Begin met het vullen van platen aan de kant waar u het grind heeft liggen. Werk vanuit daar naar achteren toe. Hierdoor rijdt u met volle kruiwagen over de met grind gevulde platen en voorkomt u beschadigingen aan de grindmatten.