CURRENT LOCALE nl-be

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
  • Besteld voor 20:00, morgen in huis
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro

Populaire producten

Bouten

Bent u op zoek naar bouten, bijpassende moeren en vergelijkbare bevestigingsmaterialen? Wovar heeft een breed assortiment moeren en bouten. Voor uw bouten verzinkt, bouten rvs en zwarte bouten heeft u bij Wovar veel verschillende alternatieven. De bouten zijn meestal voorzien van een zeskantkop. Bouten zijn een populair bevestigingsmiddel voor zware constructies. Dit komt door de dikte van de bout, die meer kan dragen dan een dunne schroef. Zoekt u een kruizing tussen de beide bevestigingsmaterialen? Dan zijn onze houtdraadbouten een uitkomst. Deze schroeven zijn voorzien van schroefdraad, maar hebben de kop van een bout. 

Draadeinden

Voor uw draadeinden rvs en draadeinden verzinkt bent u bij Wovar aan het goede adres. Wovar biedt draadeind aan in staalkwaliteit 4.8 en 8.8. Draadeind 4.8 heeft een treksterkte van 40 kg per mm2, 8.8 heeft een treksterkte van 80 kg per mm2. Draadeinden staan ook wel bekend als draadstangen en draadankers. Een draadeind is eigenlijk een lange bout, maar dan zonder de kop, u heeft dus een volledig metrisch schroefdraad. Draadeind is verkrijgbaar in diktes tussen M4 en M18. Bestel voor uw metrisch draadeind ook de juiste moeren en ringen mee!

Moeren en ringen

Om uw bouten stevig vast te zetten, maakt u gebruik van moeren. Wanneer u tussenruimte en lostrillen wilt voorkomen, combineert u de moer met een ring. U plaatst dan eerst de bout, waarna u de sluitring aan de andere zijde plaatst. Vervolgens draait u hier de moer tegenaan. De meest bekende en gebruikte vorm van een moer zijn zeskantmoeren. Daarnaast kunt u bij ons ook terecht voor borgmoeren, dopmoeren, vleugelmoeren en koppelmoeren. Voor de meubelmaker of fanatiekeling hebben wij ook inslagmoeren en rampamoeren, om uw eigen meubels te maken bijvoorbeeld. Voor maximaal gebruiksgemak gaat u voor flensmoeren, welke de sluitring aan de moer vast hebben. Zo kunt u extra snel en gemakkelijk te werk gaan!

Slotbouten

Wilt u een mooi strak geheel, maar alsnog genieten van een stevige bevestiging? Dan zijn slotbouten een uitkomst. Deze bouten zijn namelijk voorzien van een gladde kop. Onder deze schroefkop zit een vierkant, welke zich vastklemt in het materiaal. Slotbouten worden erg veel gebruikt in combinatie met onze hengen. Deze hengen zijn in veel gevallen namelijk voorzien van vierkante schroefgaten, perfect voor de vierkante binnenkant van de slotbout. Kijk bij onze hengen en duimen voor de mogelijkheden. Wovar slotbouten komen altijd als complete set; dus inclusief moer en ring. Zo kunt u meteen aan de slag met de houtbouten. Voor de liefhebber hebben wij ook zwarte slotbouten, perfect voor uw zware planken en hengen.  

Houtdraadbouten

IJzersterke houtbouten voor zware constructies, dat zijn houtdraadbouten. Deze houtdraadbouten zijn een unieke mix van een schroef en bout. De houtdraadbouten hebben de dikte en de schroefkop van een bout, samen met de schroefdraad van een normale schroef. Hiermee zet u zware constructies op een stevige manier vast. De houtfretten zijn verkrijgbaar als houtdraadbouten verzinkt, houtdraadbouten rvs en zwarte houtdraadbouten. Hardlopende maten zijn de houtdraadbout M8 en houtdraadbout M10. Houtfretten monteert u met een steeksleutel of dopsleutel. Voordat u begint is het belangrijk om even voor te boren met een boor die enkele millimeter dunner is. Zo kunt u de bout makkelijk in het hout draaien. 

Keilbouten

Wilt u een balk aan muur maken? Of zoekt u een stevig schroefpunt om in uw muur of balk te plaatsen? Dan kunt u het beste gebruik maken van keilbouten. Keilboutankers zijn verkrijgbaar in verschillende vormen. Keilbouten doorsteekmontage boort u eerst voor, waarna u ze vastslaat in het materiaal. Deze doorsteekankers of klikkerbouten zijn een populaire variant van de keilbout. Keilbouten voorsteekmontage boort u ook voor, maar werken net iets anders. Deze steekt u in de muur, maar moet u aandraaien om ze in de muur te verankeren. Hierbij zet het anker zich uit, waarna de muurvast zit. Daarom staat deze variant ook wel bekend als hulsanker of spreidanker. Deze spreidbout is ook verkrijgbaar in twee andere varianten; de keilbouten met ook en de keilbouten met haak. Deze hebben voor het gemak alvast een haak of oog aan het schroefdraad. Zo heeft u een sterk kant- en klaar bevestigingspunt.

Inbusbouten

Inbusbouten zijn bouten met een metrisch draad, maar dan met een interne zeskant aandrijving. Dit betekent dat u de inbusbout aandraait met behulp van inbussleutels. Bij een inbus bout kiest u uit een inbusbout verzonken kop, inbusbout cilinderkop of inbusbouten met een lage bolkop. Populaire maten inbus bouten zijn de inbusbout M6 en inbusbout M8. Een verzonken inbusbout gebruikt u voor een mooi egaal geheel. 

Tapbouten

Tapbouten zijn de ouderwetse bout met zeskantkop. Deze ijzersterke bouten zijn veel gebruikt voor staalbouw constructies. Dit komt door de enorme draadkracht van deze bouten. De zeskantbouten zijn handig om machines en constructies in elkaar te zetten, maar behouden de mogelijkheid tot een snelle demontage. De populaire tapbout M8 draait u aan met behulp van een steeksleutel maat 13. De tapbout m10 draait u aan met een sleutel maat 17. 

Is een bout niet geschikt voor uw klus? Kijk dan eens bij ons ruime aanbod schroeven voor andere mogelijkheden. Voor onze zakelijke klanten is er een vaste korting beschikbaar, maak een zakelijk account aan om hiervan te profiteren.