CURRENT LOCALE nl-be

  • Voor 23:59 besteld, levering binnen 1-2 dagen
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 59 euro

Slotbouten

Wovar levert slotbouten verzinkt, RVS en in het zwart. Slotbouten worden ook wel houtbouten genoemd. Iedere slotbout van Wovar beschikt over een vierkant gedeelte onder de halfronde kop. Deze klemt zich in het hout waardoor de bout niet meedraait bij het aandraaien van de moer. Slotbouten worden veel gebruikt voor krachtige hout op hout contructies. De meest verkochte slotbout kopmaten zijn slotbouten m8, slotbouten m10 en slotbouten m12. Snelle levering in 24 uur!

Verzinkte slotbouten zijn ijzersterk en leverbaar in lengtes tot wel 300 mm. RVS slotbouten zijn iets zachter maar oxideren niet. Kies bij hardhoutsoorten met looizuren zoals Eikenhout en Garapa altijd voor rvs. De zwarte slotbouten zijn gemaakt van verzinkt staal en daarna voorzien van een delta coating. Deze biedt extra bescherming tegen roest en oogt prachtig. Zie naast slotbouten ook onze tellerkopschroeven en houtdraadbouten.

Alle soorten en maten slotbouten

Naast slotbouten van verzinkt en RVS materiaal vindt u bij ons ook zwarte slotbouten in diverse maten. Wovar verkoopt slotbouten in de diktes m8 en m10. De lengtes die daarbij horen variëren van 30 tot 220 mm. Let op, verzinkte slotbouten zijn sterker dan RVS slotbouten. Bij RVS heeft u het voordeel dat deze niet oxideren. 

Hoe moet ik slotbouten monteren?

De afgeronde kop van de Wovar slotbouten zorgen voor een fraaie afwerking. Onder deze kop zit een vierkant gedeelte. Wanneer de slotbout door het bestemde gat is gehaald kan een tik op de afgeronde kop worden gegeven. Gebruik hiervoor een rubberen hamer om de slotbouten niet te beschadigen. Door de tik klemt het vierkante gedeelte onder de halfronde kop in het hout. Dit zorgt ervoor dat de slotbout niet meedraait bij het aandraaien van een moer. De sleutelwijdte van een M8 moer is 13 mm. M10 moeren worden aangedraaid door sleutels met een sleutelwijdte van 17 mm.

De slotbouten van Wovar beschikken over een 4.6 kwaliteit. Hierdoor hebben de slotbouten een treksterkte van 40 kg per mm2. De zwarte slotbouten van Wovar zijn voorzien van een deltacol coating. Dit is een hoogwaardige zwarte coating die de verzinkte zwarte slotbouten beschermd tegen corrosie.

Slotbouten Verzinkt

Verzinkte slotbouten van Wovar zijn ijzersterk en sterker dan RVS A2 slotbouten. Het nadeel is dat de slotbouten iets kunnen oxideren nadat de zinklaag is beschadigd. Als u verzinkte slotbouten op de juiste manier monteert zal de zinklaag niet beschadigen en zullen de slotbouten ook niet oxideren. Voor zwaardere houtconstructies raadt wovar deze verzinkte slotbouten aan. Het onderste deel van de slotbouten is voorzien van schroefdraad. De hoeveelheid hiervan verschilt per lengte. Wovar levert verzinkte slotbouten in de diktes zoals slotbouten M6, slotbouten M8, houtbouten M10 en slotbouten M12. De lengtes variëren van 30 tot 300 mm. 

Slotbouten RVS

De rvs slotbouten van Wovar oxideren niet en zijn volledig voorzien van schroefdraad. RVS A2 slotbouten zijn minder sterk dan verzinkte slotbouten. Rvs A2 is de meest toegepaste staalgroep in Nederland. Dit komt omdat deze staal kwaliteit geschikt is in een natte omgeving en bestand tegen normale chemische aantasting. Wovar heeft rvs slotbouten van 45 tot 150 mm lang in de diktes M8 en M10.

Slotbouten zwart

De zwarte slotbouten van Wovar zijn razend populair. De slotbouten ogen niet alleen prachtig in uw tuin gecombineerd met onze zwarte hengen, maar zijn ook nog eens gemaakt van ijzersterk verzinkt staal en corossie bestandig. Dit komt door de hoogwaardige deltacoll coating. De zwarte slotbouten zijn een intensieve zoutneveltest ondergaan. Net als bij de grijs verzinkte slotbouten zijn de zwarte slotbouten aan het eind voorzien van schroefdraad. Wovar levert zwarte slotbouten in M8 x 30 - 90 mm.

De juiste boormaat kiezen voor slotbouten

M8 slotbouten worden geplaatst in gaten die zijn geboord met een 9 mm dikke boor. Bij m10 slotbouten is het nodig een 11 mm dik boortje te gebruiken. Het 1 mm groter boorgat zorgt ervoor dat de slotbouten soepel door het gat gaan en geven de slotbouten niet genoeg ruimte om te bewegen. Het is van belang dat u boortjes gebruik met een hoge rondloopnauwkeurigheid. Deze vindt u bij onze Wovar metaal en hardhout boortjes.

Vlonder bouwen op piketpalen

Gaat u een vlonder bouwen op piketpalen? De meeste klanten bestellen dan m8x120 mm verzinkte slotbouten, deze passen namelijk perfect door 6x6 piketpalen die u aan 4.5x7 cm balken monteert. Bestel dan ook anti worteldoek meteen mee via onze webshop.

Slotbouten kopen

Koop uw slotbouten nu voordelig bij Wovar. Bedrijven in de bouw/tuin- branche profiteren bij Wovar van vele voordelen, waaronder een vaste zakelijk korting. Meld u dus snel aan voor een zakelijk account

Zoekt u andere soorten bouten? Neem dan een kijkje in ons complete assortiment bouten. Tevens kunt u bij ons terecht voor nog veel meer soorten bevestigingsmaterialen.