Wovar bevestigt het, keer op keer!
Het A-merk voor o.a. (tuin) schroeven en bouten
Veilig achteraf betalen na ontvangst
Maarliefst 100 dagen retourrecht

Wovar Slotbouten

Wovar heeft de juiste mix van hoogwaardige kwaliteit en aantrekkelijke prijzen voor verzinkte en rvs-slotbouten. Met slotbouten maakt u een stevige gesloten constructie. Onze slotbouten leveren wij altijd met moer en ring. 

Naast slotbouten van verzinkt en rvs-materiaal vindt u bij ons ook zwarte slotbouten in diverse maten. Wovar verkoopt slotbouten in de diktes M8 en M10. De lengtes die daarbij horen variëren van 30 tot 220 mm. Let op, verzinkte slotbouten zijn sterker dan rvs-slotbouten. Bij rvs hebt u het voordeel dat ze niet oxideren. 

Wovar-slotbouten

De afgeronde kop van de Wovar-slotbouten zorgen voor een knappe afwerking. Onder deze kop zit een vierkant gedeelte. Wanneer de slotbout door het bestemde gat is gehaald, kan een tik op de afgeronde kop worden gegeven. Gebruik daarvoor een rubberen hamer om de slotbouten niet te beschadigen. Door de tik klemt het vierkante gedeelte onder de halfronde kop in het hout. Dat zorgt ervoor dat de slotbout niet meedraait bij het aandraaien van de moer. De sleutelwijdte van een M8-moer is 13 mm. M10-moeren worden aangedraaid door sleutels met een sleutelwijdte van 17 mm.

De slotbouten van Wovar hebben 4.6-kwaliteit. Daardoor hebben ze een treksterkte van 40 kg per vierkante mm. De zwarte slotbouten van Wovar zijn voorzien van een Deltacoll-coating. Dat is een hoogwaardige zwarte coating die de verzinkte zwarte slotbouten beschermt tegen corrosie.

Slotbouten verzinkt

Verzinkte slotbouten van Wovar zijn ijzersterk en sterker dan rvs A2-slotbouten. Het nadeel is dat de slotbouten wat kunnen oxideren als de zinklaag is beschadigd. Als u verzinkte slotbouten op de juiste manier monteert, zult u de zinklaag niet beschadigen en zullen de slotbouten ook niet oxideren. Voor zwaardere houtconstructies raadt Wovar deze verzinkte slotbouten aan. Het onderste deel van de slotbouten is voorzien van schroefdraad. De hoeveelheid hiervan verschilt per lengte. Wovar levert verzinkte slotbouten in de diktes M8 en M10. De lengtes variëren van 30 tot 220 mm.

 

 

Slotbouten rvs

De rvs-slotbouten van Wovar oxideren niet en zijn volledig voorzien van schroefdraad. Wovar is het enige bedrijf dat rvs-slotbouten compleet levert met ring en moer. Handig! Rvs A2-slotbouten zijn minder sterk dan verzinkte slotbouten. Rvs A2 is de meest toegepaste staalgroep in Nederland. Dat komt omdat deze staalkwaliteit geschikt is in een natte omgeving en bestand tegen normale chemische aantasting. Wovar heeft rvs-slotbouten van 45 tot 150 mm lang in de diktes M8 en M10.

Slotbouten zwart

De zwarte slotbouten van Wovar zijn razend populair. De slotbouten ogen niet alleen prachtig in uw tuin gecombineerd met onze zwarte hengsels, maar zijn ook nog eens gemaakt van ijzersterk verzinkt staal en corrosiebestendig. Dat komt door de hoogwaardige Deltacoll-coating. De zwarte slotbouten hebben een intensieve zoutneveltest ondergaan. Net als bij de grijs verzinkte slotbouten zijn de zwarte slotbouten aan het einde voorzien van schroefdraad. Wovar levert zwarte slotbouten in M8 x 30 - 90 mm.

De juiste boormaat

M8-slotbouten worden geplaatst in gaten die zijn geboord met een 9 mm dikke boor. Bij M10-slotbouten is het nodig om een 11 mm dik boortje te gebruiken. Het 1 mm groter boorgat zorgt ervoor dat de slotbouten soepel door het gat gaan en geven ze niet genoeg ruimte om te bewegen. Het is van belang dat u boortjes gebruikt met een hoge rondloopnauwkeurigheid. Die vindt u bij onze Wovar metaal en hardhoutboortjes.

Bestellen

Wovar levert slotbouten per stuk en in sets van 10 stuks. Wij werken met stapelkortingen. Zo krijgt u al superveel voordeel bij een bestelling van 5 sets. Bedrijven krijgen van Wovar een persoonlijke kortingscode. Heeft uw bedrijf nog geen kortingscode? Meld u hier aan.