• Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!
  • 100 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
  • Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!
A-Merk voor schroeven, bouten en andere ijzerwaren
Goedkoper dan bouwmarkten
Gratis bezorging vanaf 59 euro
A-Merk voor schroeven, bouten en andere ijzerwaren

Veelgestelde vragen

Beits is een soort verf dat in het hout trekt. Het beschermt uw hout van binnen uit. Het werkt vochtregulerend en brengt pigmenten aan die beschermen tegen de zon. Er zijn verschillende soorten beits. Ten eerste zijn daar de transparante varianten. Er zijn kleurloze transparante beitsen, maar ook beitsen in allerlei verschillende kleuren. Hoe donkerder de beits, des te meer pigment en des te meer bescherming tegen de zon. Een goede beits zorgt er voor dat schimmel en rot geen kans krijgen door de vochtregulerende werking. 

U kiest voor beits, als u uw hout de maximale bescherming wilt bieden buitenshuis. Beits is namelijk doorgaans sterker dan olie. Dit zorgt er voor dat het langer mee gaat en beter zijn kleur behoudt. Beits is verkrijgbaar in talloze kleuren, zowel transparant als dekkend. Een goede beits beschermt uw hout tegen houtrot, schimmel en andere vochtgerelateerde problemen. Daarnaast voorkomt het dat uw hout lelijk grijs wordt. 

Een transparante beits is doorzichtig. Dat betekent dat de structuur van het hout mooi zichtbaar blijft. Veel transparante kleuren zijn gebasseerd op houtsoorten. Denk aan de kleuren Teak, Lariks, Grenen of bijvoorbeeld bankirai. Dekkende kleuren zijn niet doorzichtig. Hierdoor gaat de natuurlijke uitstraling veelal verloren van het hout. Een voordeel van dekkende beitsen is dat deze doorgaans veel langer mee gaan. Transparante kleuren verkleuren/vergrijzen na verloop van tijd. Meer informatie: Het verschil tussen dekkend en transparant.

Dat zijn er eindeloos veel! Zowel dekkend als transparant. Dekkende kleuren kunnen eigenlijk alle kleuren zijn en worden vaak aangeduid met een RAL-code. Transparante kleuren zijn in de meeste gevallen op basis van een houtskleur. Zo zijn er transparante kleuren als Teak, Lariks, Grenen, Douglas en Bankirai. U kunt dus alle kanten op! Vanaf 2023 is het ook mogelijk om in onze webshop zelf een kleurcode aan te leveren. Wij maken dan de beits voor u op kleur.

Dat verschilt enorm per merk, product en kleur. Ten eerste is het goed om te weten, dat dekkende kleuren doorgaans langer mee gaan dan transparante kleuren. Daarnaast geldt voor transparante beitsen; hoe donkerder de kleur, des te langer dat deze mee gaat. Er zijn beitsen die 2 tot 3 jaren meegaan voordat onderhoud nodig is, maar ook beitsen die 8 tot 12 jaar mee gaan. Wij proberen dit altijd bij elk product op de site netjes te vermelden. 

Wovar Blog
Alle laatste trends op klusgebied!
Lees meer
Zakelijke klant worden

Steeds meer klussenbedrijven, hoveniers en houthandels ontdekken Wovar

  1. Extra korting voor grootverbruikers;
  2. Direct contact met opgeleide specialist;
  3. Spoedleveringen mogelijk;
Zakelijk account

Buitenbeits

Bent u op zoek naar beits om uw houten constructies te verfraaien en te beschermen tegen weersomstandigheden? De beits van Wovar zal uw houten schuttingen van een prachtige kleur voorzien en beschermen tegen zonlicht. Men kiest vaak voor het gebruik van beits doordat het over verschillende voordelige eigenschappen beschikt. Zo dringt beits tot diep in het hout door, terwijl een lak bijvoorbeeld meer op het hout blijft liggen. Daarnaast is beits ook vochtregulerend, zo kan eventueel vocht dat in de houten plank zit, door de beitslaag naar buiten.

Bij Wovar kunt u kiezen uit beits transparant en beits zwart. Een transparante beits beschermt uw hout tegen beschadiging en verkleuring. Bij het aanbrengen ervan zal de originele kleur van het hout behouden worden. De zwarte variant beits zorgt naast bescherming tegen schimmels en verkleuringen ook nog voor een prachtige zwarte uitstraling. Tevens kunt u deze beits ook op beton gebruiken.

Bent u van plan om zelf een houten constructie te bouwen? Neem dan ook een kijkje in ons assortiment paalhouders. Zo verankert u eenvoudig en stevig uw houten palen in de grond.

De buitenbeits van Wovar biedt een buitengewoon goede bescherming tegen zon, regen, schimmels en houtverkleuringen. De zwarte beits biedt meer bescherming tegen verkleuring dan beits transparant. Over het algemeen moeten transparante beits vaker worden aangebracht om de beschermende werking te behouden en vergrijzing tegen te gaan. Daarom raden we aan om de transparante versie eens per jaar opniew aan te brengen. De bescherming werking van beits zorgt voor een langere levensduur van uw houten constructies, zoals schuttingen, meubels en tuinhuisjes. Zo voorkomt u toekomstige onderhoudskosten!

Hout beitsen

Hout beitsen doet u eenvoudig met een roller of platte kwast. Maak het hout stofvrij en verwijder eventuele vlekken door het hout te schuren. Schuren van het hout is in principe verder niet nodig. Roer de beits goed door alvorens het aan te brengen op het hout. Rol met de roller over de lengte van het hout. Wanneer u het hout voor het eerst beitst raden we aan om dit tweemaal te doen. Bij zwarte beits raden we aan om altijd 2 lagen aan te brengen. De eerste laag zal na zo´n 4 uur al zijn opgedroogd. U kunt daarna aan de slag met de tweede laag. Met een pot transparante beits van 0.75 liter beitst u ongeveer 9 tot 12 vierkante meter oppervlak. De zwarte variant van 0.75 liter is goed voor ruim 8 vierkante meter oppervlak. 

Tuinhout beits kopen

Bestel uw beits voor tuinhout nu voordelig bij Wovar! Zo blijft uw hout lang mooi en gaat het langer mee. Naast de scherpe prijs kunt u als zakelijke klant profiteren van nog vele andere voordelen. Heeft u een eigen bouw- klusbedrijf of bent u hovenier? Maak dan snel een zakelijk account aan en profiteer van onder andere een vaste zakelijke korting.

Gebruikt u liever olie om uw tuinhout te beschermen? Neem dan een kijkje in ons totale assortiment hardhout olie.