CURRENT LOCALE nl-be

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
  • Vandaag besteld, levering binnen 1-2 werkdagen
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro

Filters

Deurknoppen

10 Aantal producten
A-MERK VOOR AL UW SCHROEVEN, BOUTEN EN ANDERE IJZERWAREN
GOEDKOPER DAN BOUWMARKTEN
GRATIS BEZORGING VANAF 79 EURO

Deurknoppen

Bent u op zoek naar een deurknop voor uw voordeur of zoekt u draaibare deurknopjes voor binnendeuren? Bij Wovar vindt u een uitgebreide selectie tegen de scherpste prijzen. Met ons assortiment deurknoppen kunt u de deuren van uw woning geheel in stijl met het exterieur van uw woning afwerken. Onze deurknopjes zijn van de hoogste kwaliteit en hebben een prachtige vormgeving. U kunt kiezen uit diverse kleuren, vormen en materialen, voor zowel binnen- als buitendeuren. Denk hierbij aan een luxe vierkante deurknop zwart, gouden deurknopjes rond of een houten deurknop voor binnendeuren.

Wij bezorgen deurknoppen in heel Nederland en België. 

Moderne zwarte deurknoppen of gouden deurknoppen, houten knopkrukken en andere bijzondere deurknoppen besteld u eenvoudig los per stuk of per set. Profiteer bovendien van onze staffelkortingen bij grotere afnames. Los van ons ruime assortiment deurknopjes kunt u ook eenvoudig insteeksloten, rozetten en bijpassende briefplaten toevoegen aan uw bestelling. Wanneer u grotere aantallen afneemt, profiteert u van onze staffelkortingen. Heeft u een bedrijf in de bouw, klus of groensector dan kunt u met een zakelijk account profiteren van nog meer voordelen! Denk hierbij aan een vast aanspreekpunt bij Wovar, een handig overzicht van uw orders en een vaste zakelijk korting.

Deurknop in diverse modellen

Deurknoppen geven uw deur een luxe uitstraling, bovendien zijn deurknoppen eenvoudig te monteren of vervangen. Om te zorgen dat u de juiste deurknop aanschaft, dient u een aantal zaken voorafgaand goed te bepalen. Deurknoppen zijn verkrijgbaar in vaste of draaibare modellen. Met draaibare knopkrukken kunt u de deurknoppen ook gebruiken om uw insteeksloten mee te bedienen. Met de vaste deurknoppen kunt u het slot niet bedienen, deze dienen dus meer als handgreep van uw deur. Toch zullen ook de vaste deurknoppen zorgen dat uw deur een mooie uitstraling krijgt.

Verschil tussen draaibare en vaste deurknoppen

Een draaibare deurknop gebruikt u, zoals boven aangegeven, om uw slot mee te bedienen. Dit is dus in theorie net zoals een deurklink en kan dus goed als alternatief voor de standaard deurklink worden gebruikt. Deze varianten worden enkel gebruikt voor binnendeuren. Bij ons ziet u in 1 oogopslag of het gaat om een draaibare deurknop, hierdoor is het kiezen van de juiste deurknop voor uw binnendeur zeer eenvoudig.

Een vaste deurknop wordt het meest gehanteerd en gebruikt men enkel als handgreep waarmee de deur dichtgetrokken kan worden. Het slot opent en sluit u door middel van het cilindersloten welke u kunt afwerken met een bijpassend rozet. We zien deze vaste deurknoppen het meest terug op voordeuren waarbij de deur wordt geopend en gesloten middels het cilinderslot.

Populaire deurknoppen

Absoluut de trend van dit moment is zwart deurbeslag. Bij deurknoppen zien wij deze trend ook terug. Toch is het met name bij een deurknop voor de voordeur gebruikelijker om te kiezen voor een luxe RVS deurknop. Dit geeft uw deur niet alleen een luxe uitstraling maar bovendien is RVS een duurzame keuze. De RVS deurknoppen zijn goed beschermd tegen roestvorming, met name voor buitendeuren is dit dus een uitstekende keuze aangezien deze deurknoppen uiteraard veel te verduren hebben door weersinvloeden. 

Monteren van een draaibare deurknop

Een deurknop is eenvoudig te monteren. Wanneer u een draaibare variant heeft aangeschaft kunt u deze middels een deurkrukstift bevestigen aan uw deur. Deze krukstift steekt u, nadat u het insteekslot heeft gemonteerd, eenvoudig door de deur en het insteekslot heen. Aan beide kanten van de stift monteert u de knoppen waarna u de deur kunt openen en sluiten door aan de deurknop te draaien. In veel gevallen krijgt u de deurkrukstift of andere benodigde bevestigingsmaterialen meegeleverd. Dit staat altijd in de tekst van het betreffende product vermeld. Heeft u nog geen insteekslot in huis? Bekijk dan ook ons ruime assortiment insteeksloten voor dubbele openslaande deuren heeft u ook kantschuiven of espagnoletten nodig. Ook deze sloten besteld u eenvoudig mee bij Wovar!

Monteren van een vaste deurknop

De montage van een vaste deurknop is heel eenvoudig. Wanneer er nog geen deurknop heeft gezeten, bepaald u voorafgaand zelf waar u de deurknop gepositioneerd wilt hebben op uw deur. Veelal wordt een hoogte gehanteerd van 100 a 110 cm. Vervolgens boort u met een hardhoutboortje een gat in de deur op de gekozen hoogte. Welke hardhoutboren u nodig heeft verschilt per model, dit heeft vooral te maken met de wijze van monteren. Bij de montagewijze kunnen we een selectie maken in: Doorgaande montage of een 'blinde montage' hieronder staat het verschil aangegeven.

 Bij een deurknop welke met achterplaat wordt geleverd, schroeft u eerst de achterplaat op de deur. Dit gebeurt met schroeven van meestal 4 mm dik, voorboren met 2.5 mm boor is dan aan te raden in het zware hardhout. Op deze achterplaat bevestigd u de deurknop, zo heeft u geen schroeven in het zicht.
Een andere mogelijke vorm van monteren is de zogenaamde doorgaande montage. Hiervoor is een gat geheel door de deur heen nodig van 8 of 10 mm (afhankelijk van model deurknop), door dit gat steekt u vervolgens de bout waarop u de deurknop monteert.