CURRENT LOCALE nl-be

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
 • Op werkdagen besteld, binnen 1-2 werkdagen in huis!
 • 30 dagen recht op retour
 • Veilig achteraf betalen
 • Gratis bezorging vanaf 79 euro

Filters

Lijngoten

25 Aantal producten

Lijngoten

Hemelwater afvoeren in uw eigen tuin is op het moment ontzettend populair, extreme regenvallen zijn in het vooruitzicht en het is steeds vanzelfsprekender om meer bestrating in uw tuin te plaatsen. Door de bestrating kan het water echter niet weglopen wat kan zorgen voor wateroverlast. Wovar beschikt over een geheel assortiment aan lijngoten en accessoires. De goten treft u aan in een gewoon formaat van 105 mm hoog en een ondiepe variant van 55 mm hoog. De lijngoot is een langwerpige afvoergoot dat geplaatst dient te worden tussen de bestrating. Voorkom verhindering door regenwater en bestel de lijngoten zodat het water gemakkelijk opgevangen en afgevoerd kan worden.

Het is van belang om bij aanschaf van de lijngoten ook de bijbehorende onderdelen te bestellen. Wovar beschikt over een assortiment met verschillende hulpmiddelen die nodig zijn bij het plaatsen van de lijngoten. Denk aan 2 eindkappen om beide uiteindes van de lijngoot mee af te sluiten, een zijuitloop of een onderuitloop om een verbinding te maken naar de pvc-buizen en om het water gemakkelijk te laten afvoeren. Bij de lijngoot met een hoogte van 105 mm kunt u ook een stankafsluiter plaatsen om vervelende luchtjes mee weg te filteren. 

In de webshop zijn de goten verkrijgbaar in verschillend materiaal. Bij Wovar kunt u de lijngoten vinden in het verzinkt en kunststof, de keus is aan u! Vergeet niet een kijkje te nemen bij de hulpmiddelen die u nodig dient te hebben voor het monteren van de lijngoten. U kunt de hulpmiddelen ook vinden bij de gerelateerde producten op de pagina van iedere individuele lijngoot. Wilt u graag een zakelijke bestelling plaatsen? Bekijk dan eerst eens de mogelijkheid tot het aanmaken van een zakelijk account. Hiermee komt u in aanmerking voor extra voordelen, waaronder een handig besteloverzicht en een vaste korting op iedere bestelling. 

Lijngoot tuin

Grote hoeveelheden regenwater in de tuin kan ontzettend vervelend zijn, zeker als het uw bestrating kan beschadigen. Een lijngoot oftewel watergoot kan geplaatst worden tussen de tegels in uw eigen tuin. Het resultaat is geen wateroverlast en dus geen schade. U plaatst de goot op een plek waar het water heen loopt, eventueel kunt u dit zelf creëren door bestrating lichtelijk af te laten lopen richting de goot. Er zitten een tal voordelen aan de goten, de lijngoten zijn namelijk gebruiksvriendelijk en de verschillende onderdelen zijn eenvoudig te monteren. Daar naast is de levensduur van uw tegels stukken langer doordat het water niet met grote hoeveelheden zal blijven liggen op de bestrating.

Verschillende afvoergoten

U kunt 2 verschillende varianten lijngoten vinden in de webshop, de gewone variant van 105 mm hoog is met name bedoelt voor in uw tuin of op uw terras waarbij een hogere capaciteit aan water afgevoerd dient te worden. De ondiepe variant van 55 mm hoog is geschikt voor op uw balkon, serre of in uw garage als er een lagere capaciteit aan water verwerkt hoeft te worden. Beide varianten kunnen zowel in een rechte lijn geplaatst worden als in een 90 graden hoek. Voor u de lijngoten monteert raden wij u aan om de lijngoten eerst uit te leggen op de plek waar u deze graag geplaatst wilt hebben, zo weet u zeker dat dit de juiste plek is. Houd er rekening mee dat de afvoerbuis 110 mm dient te zijn.

Regenwaterafvoer plaatsen

Het plaatsen van de lijngoot is eenvoudig, om het wat makkelijker te maken is er een overzichtelijk stappenplan uitgeschreven voor u:

 1. Als eerst is het van belang om de juiste plek te kiezen voor de lijngoten. Vanuit hier kunt u ook controleren of de bestrating richting de desbetreffende plek al afloopt of dat dit nog gedaan dient te worden.
 2. Vervolgens begint u met het graven van een greppel. De greppel dient een spade breed te zijn en een spade diep. Gebruik afvoerbuizen en koppelstukken van PVC 110 mm rond onder grond. Wilt u de goot aan een sloot achter het huis of de riolering plaatsen? Vraag bij de gemeente even na of dit mogelijk is. Als u de goot wilt aansluiten bij uw huis, verbind deze dan aan de hemelwaterafvoer.
 3. Om een juist afvoersysteem te creëren heeft u enkele pvc-buizen nodig. Plaats de pvc-buis in de greppel en doe het zand erbij terwijl u dit laag voor laag goed aanstampt. Dit is van belang om een goede verdichting te waarborgen en verzakking van uw bestrating te voorkomen.
 4. De juiste hoogte voor de goot is 3 mm onder de bovenkant van de bestrating. De diepte van de gleuf is afhankelijk van de hoogte van uw lijngoot. Hoog de gleuf op tot het de juiste diepte heeft bereikt. U kunt nu voor de laatste keer het zandbed aanpassen door zand te mengen met cement. Beide manieren zorgen voor een verharde bodem waardoor u zeker weet dat de goot niet zal weg zakken.
 5. De lijngoten en afvoerdelen zullen vervolgens voorzichtig geplaatst moeten worden, u kunt namelijk niet meer de positie corrigeren nadat het beton is opgedroogd. Voor gebruik van de onderuitloop dient u een gat nodig te hebben aan de onderkant van de goot, hierdoor vloeit het water vervolgens gemakkelijk weg via de pvc-buis naar de afvoer.
 6. De eindkappen bevestigt u aan beide uiteinden van de lijngoten. Een eventuele zijuitloop kunt u monteren aan de zijkant. Zet de goot vervolgens strak met de bestrating. Het kan zijn dat er wat ruimte aan de zijkant zal overblijven, dit kunt u later herstellen.
 7. Op 1 afvoerpunt kunt u 6 a 7 meter goot bevestigen. Wilt u meer goten bevestigen? Plaats dan een extra zijuitloop of onderuitloop. Houd er rekening mee dat u slechts aan 1 kant van de goot de zijuitloop kan bevestigen. Leg voor het gemak dus eerst alle goten op de juiste plek voor u ook daadwerkelijk gaat beginnen met bevestigen.
 8. Als de goten eenmaal zijn geplaatst dient u voldoende zand te gebruiken bij het dichten en dit weer goed aan te drukken. Eventuele ruimte dat was ontstaan aan de zijkant van de goten kunt u nu opvullen met zand, op deze manier valt de lijngoot niet schuin weg.

Wij raden u aan om de bijbehorende onderdelen erbij te bestellen, zoals de eindstukken zodat u de goot kunt afsluiten en de zijuitloop of onderuitloop om het water af te laten voeren. Wovar beschikt onder anderen over een stankafsluiting waardoor u geen last zult hebben van nare luchtjes.

Lijngoot kopen

Weet u al voor welke lijngoot u gaat? Bestel hem nu bij Wovar met de bijbehorende onderdelen. U kunt op de pagina van iedere lijngoot de gerelateerde producten bekijken om direct alle hulpmiddelen overzichtelijk voor u te hebben. Bekijk het stappenplan om eenvoudig de lijngoten te installeren in uw eigen tuin! Vandaag besteld is vrijwel altijd de volgende dag verzonden!

Heeft u een bouw- klusbedrijf of bent u hovenier? Maak dan snel een zakelijk account aan en profiteer onder andere van een vaste zakelijke korting!