• Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!
  • 100 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
  • Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!
A-Merk voor schroeven, bouten en andere ijzerwaren
Goedkoper dan bouwmarkten
Gratis bezorging vanaf 59 euro
A-Merk voor schroeven, bouten en andere ijzerwaren

Populaire producten

Veelgestelde vragen

Tellerkopschroeven zijn lange schroeven met een brede kop, tellerkop genoemd, die voornamelijk worden gebruikt voor het maken van houtconstructies. Denk hierbij aan overkappingen, veranda's of blokhutten. Door de grote kop beschikken tellerkopschroeven over een hoog klembereik en een enorm draagvlak. Ze worden ook wel schotelkopschroeven, houtconstructieschroeven of lenskopschroeven genoemd. Tellerkopschroeven worden gezien als dé vervanger van de houtdraadbout, doordat ze veel gemakkelijker te bevestigen zijn. Dit komt door hun diepe Torx-indruk op de kop. Tellerkopschroeven worden gekenmerkt door hun lage indraaimoment, waardoor het mogelijk is meer schroeven in te draaien per acculading. Ze zijn voorzien van een scherpe punt, waardoor ze gemakkelijk in het hout draaien.

Bij het gebruik van tellerkopschroeven is het belangrijk om te weten dat een tellerkopschroef minimaal 5 cm in de staander gedraaid dient te worden. Dit betekent dat wanneer u een 10 cm dikke balk wilt plaatsen op een staander, u een 150 mm lange tellerkopschroef nodig heeft. Let op: dit is de minimale lengte wat een tellerkopschroef dient te hebben. Iets langer is nooit verkeerd, dus hier kunt u ruim mee omgaan. De som voor de minimale lengte van een tellerkopschroef is dus: dikte van de balk die u plaatst + 5 cm.

Maakt u gebruik van hardhouten balken? Dan is het belangrijk het hout even voor te boren. Kies hiervoor een boor die 2 mm dunner is dan de dikte van de tellerkopschroef. Gebruikt u een tellerkopschroef van 6 mm dik? Gebruik dan een hardhoutboor van 4 mm. Voor de 8 mm dikke tellerkopschroef gebruikt u een 6 mm dikke hardhoutboor en voor de tellerkopschroef 10 mm dik een 8 mm dikke hardhoutboor. Moet u lange lengtes voorboren? Maak dan gebruik van slangenboren. Ook wanneer u balken dikker dan 80 mm gaat monteren, raden wij aan om voor te boren. Wanneer u voorboort, voorkomt u dat de tellerkopschroef scheef het hout ingaat.

De breedte van de kop van tellerkopschroeven zorgen voor het hoge klembereik van de schroef. Hoe dikker de tellerkopschroef, hoe breder de kop. De dikte van de tellerkopschroef is het eerste getal in de titel. Een tellerkopschroef 8.0 x 150 is dus 8 mm dik. Hieronder een klein overzicht: 

 Dikte tellerkopschroef  Breedte van de kop
 6 mm  14 mm
 8 mm  22 mm
 10 mm  25 mm 

Tellerkopschroeven zijn verkrijgbaar in grijs verzinkt staal, geel verzinkt staal, RVS en met een speciale coating voor hardhout. De grijs verzinkte variant is tevens verkrijgbaar met een zwarte kop, dus ook tellerkopschroeven zwart vindt u bij ons. Deze gebruikt u bijvoorbeeld wanneer u gebruikmaakt van zwartgekleurd hout. Wanneer gebruikt u de rest van de tellerkopschroeven?

Tellerkopschroeven RVS gebruikt u voor de lichtere klus waarbij er niet teveel belasting op komt. Bij RVS tellerkopschroeven bent u verzekerd dat de schroeven niet roesten, dus deze gebruikt u bijvoorbeeld in vochtige ruimtes. Omdat deze wat zachter zijn raden we aan het hout even voor te boren.

Verzinkte tellerkopschroeven worden veel gebruikt voor het maken van zware constructies doordat ze ijzersterk zijn. Houd bij verzinkte tellerkopschroeven rekening dat ze niet beschadigen, omdat dit er voor kan zorgen dat ze gaan oxideren op den duur. Bevestig deze daarom met een bijpassende TX-bit.

Gecoate tellerkopschroeven zijn voorzien van een speciale AR-coating. Dit maakt ze geschikt voor gebruik in looizuurhoudende houtsoorten als Red Cedar, Ayous, Eiken en Garapa hout. Een ijzersterke schroef dus, met een superbeschermende laag.

Het verzinken van tellerkopschroeven kan gemakkelijk met vlinderboren. U kiest de vlinderboor aan de hand van de breedte van de kop van de tellerkopschroef. Een tellerkopschroef van 6 mm dik verzinkt u met een vlinderboor van 14 mm, een tellerkopschroef 8 mm dik met een vlinderboor 22 mm en een tellerkopschroef 10 mm dik met een vlinderboor 25 mm. 

Boor voorzichtig een paar millimeter voor in het hout en de kop van de tellerkopschroef zal perfect in het gat vallen. Bepaal zelf hoe diep u de tellerkopschroef wilt laten verzinken.

Wovar Blog
Alle laatste trends op klusgebied!
Lees meer
Zakelijke klant worden

Steeds meer klussenbedrijven, hoveniers en houthandels ontdekken Wovar

  1. Extra korting voor grootverbruikers;
  2. Direct contact met opgeleide specialist;
  3. Spoedleveringen mogelijk;
Zakelijk account

Tellerkopschroeven

Deze tellerkopschroeven worden ook wel de opvolger van de houtdraadbouten genoemd. Immers zijn deze dankzij de Torx 40 kop sneller te verwerken. Steeds meer klussers ontdekken deze schroef bij het bouwen van overkappingen en veranda's van Lariks Douglas of geïmpregneerd hout. Tellerkopschroeven worden ook wel schotelkopschroeven, houtconstructie schroeven of lenskopschroeven genoemd. Door de grote schotelkop zorgen deze schroeven bovendien voor een grote klemdbaarheid en een enorm draagvlak, ideaal bij houtbouw constructies. Kies uit verzinkte tellerkop schroeven, deze zijn sterker dan RVS, maar kunnen we na verloop van tijd licht oxideren.

Wovar levert tellerkopschroeven van blauw verzinkt, geel verzinkt en roestvast staal overal in Nederland en België. Ook vindt u bij ons gecoate tellerkopschroeven voor gebruik in looizuurhoudende houtsoorten als Eiken, Garapa en Red Cedar. Naast tellerkopschroeven bent u voor slotbouten ook bij Wovar aan het juiste adres!

Wovar heeft 5 verschillende soorten lenskopschroeven, namelijk grijs verzinkte tellerkopschroeven, geel verzinkte tellerkopschroeven, RVS tellerkopschroeven, zwarte tellerkopschroeven en gecoate tellerkopschroeven.

Tellerkopschroeven Verzinkt

Wovar levert Tellerkopschroeven van verzinkt staal en RVS A2 kwaliteit. De verzinkte tellerkopschroeven zijn sterker dan rvs tellerkopschroeven. Voor zwaardere constructies worden dan ook verzinkte tellerkopschroeven aangeraden. Verzinkte lenskopschroeven kunnen iets oxideren wanneer deze beschadigen. Gebruik daarom bij montage de hoogwaardige torx 40 bits van Wovar. Deze hebben een perfecte passing op de tellerkopschroeven en daardoor extra veel grip tijdens het inschroeven. Door bits te gebruiken met een perfecte passing verkleint u de kans dat de lenskopschroeven beschadigen tijdens het inschroeven. Voor extra comfort bij de montage van onze tellerkopschroeven raadt Wovar magnetische bithouder met 2 gratis TX 40 bits aan. 

Tellerkopschroeven RVS

Tellerkopschroeven rvs zijn meer geschikt voor minder belastende constucties zoals een afdak of houthok. Met rvs lenskopschroeven weet u zeker dat u geen last krijgt van oxidatie. RVS A2 staal is zachter dan verzinkt staal. Daardoor hebben de rvs lenskopschroeven minder kracht dan verzinkte lenskopschroeven. De schroeven beschikken over een handige snijpunt. Doordat RVS tellerkopschroeven zachter zijn dan verzinkte tellerkopschroeven wordt voorboren aangeraden. Dit kan eenvoudig met onze 6 mm hardhout boortjes.

Ontdek de tellerkopschroeven van A-merk Wovar! Veel houtbouw projecten kiezen voor lenskopschroeven met Torx kop. Hiermee werkt u veel sneller dan met houtdraadbouten. Bovendien zijn Wovar lenskopschroeven met torx in maten tot 30 cm verkrijgbaar. De lenskop houtschroef heeft schroefdraad onder een schuine hoek. Hierdoor schroeft u de schroef gemakkelijker door het hout heen. Lenskopschroeven met een platkop bevestigt u bovendien mooi weggewerkt in uw materiaal.

Tellerkopschroeven van RVS A2 kwaliteit zijn uitermate geschikt voor constructies met eikenhout. In eikenhout zitten zeer extreme looizuren. Deze kan verzinkte tellerkopschroeven aantasten. Bij rvs tellerkopschroeven gebeurd dit niet! 

Tellerkopschroeven Geel Verzinkt

Geel verzinkte tellerkopschroeven kleuren mooier bij lariks douglas hout. Qua sterkte zijn de tellerkopschroeven gelijk. Geel verzinkte tellerkopschroeven zijn net iets beter beschermd tegen roest en oxidatie. Dit komt door de gele zinklaag.

Zwarte Tellerkopschroeven

Op zoek naar tellerkopschroeven die zwart zijn? Ook dan bent u bij Wovar aan het juiste adres. De tellerkopschroeven zwart zijn de ijzersterke geel verzinkte tellerkopschroeven, maar hierbij is de kop voorzien van een prachtige zwarte coating. Naast dat ze ontzettend sterk zijn, zorgt de geel verzinkte laag er ook voor dat ze roestwerender zijn.

Gecoate Tellerkopschroeven voor hardhout

Maakt u gebruik van hardhout en wilt u er zeker van zijn dat u de juiste schroeven gebruikt. De gecoate tellerkopschroeven van Wovar zijn voorzien van een extra beschermende AR-coating. Dit beschermt de lenskopschroeven tegen het looizuur wat in deze hardhoutsoorten zit. De schroeven met tellerkop beschikken over een coating die opgebouwd is uit verschillende lagen, waardoor de schroef een herstellend vermogen heeft. Hierdoor wordt er een permanente bescherming tegen corrosie gecreëerd. 

Video: Schuine schoren voor overkapping monteren met tellerkopschroeven

Tellerkopschroeven vandaag besteld, morgen in huis!

Bestel deze verzinkte tellerkopschroeven nu bij A-merk Wovar. Wij leveren aan particulieren de houthandel, hoveniers, bouwbedrijven, timmerbedrijven en andere klusbedrijven. Met een zakelijk account krijgen bedrijven in de hout-, bouw- en tuinbranche extra voordeel zoals kortingen.

Bouwt u aan een overkapping? Neem eens een kijkje bij onze handige balkdragers of raveeldragers. Wilt u hout aan steen monteren? Kies voor onze hoogwaardige slagpluggen of kozijnpluggen te gebruiken.

Bekijk hier onze video over Wovar tellerkopschroeven