CURRENT LOCALE nl-be

  • Voor 23:59 besteld, levering binnen 1-2 dagen
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 59 euro

Populaire producten

Veelgestelde vragen

Tellerkopschroeven

Deze tellerkopschroeven worden ook wel de opvolger van de houtdraadbouten genoemd. Immers zijn deze dankzij de Torx 40 kop sneller te verwerken. Steeds meer klussers ontdekken deze schroef bij het bouwen van overkappingen en veranda's van Lariks Douglas of geïmpregneerd hout. Tellerkopschroeven worden ook wel schotelkopschroeven, houtconstructie schroeven of lenskopschroeven genoemd. Door de grote schotelkop zorgen deze schroeven bovendien voor een grote klemdbaarheid en een enorm draagvlak, ideaal bij houtbouw constructies. Kies uit verzinkte tellerkop schroeven, deze zijn sterker dan RVS, maar kunnen we na verloop van tijd licht oxideren.

Wovar levert tellerkopschroeven van blauw verzinkt, geel verzinkt en roestvast staal overal in Nederland en België. Ook vindt u bij ons gecoate tellerkopschroeven voor gebruik in looizuurhoudende houtsoorten als Eiken, Garapa en Red Cedar. Naast tellerkopschroeven bent u voor slotbouten ook bij Wovar aan het juiste adres!

Wovar heeft 5 verschillende soorten lenskopschroeven, namelijk grijs verzinkte tellerkopschroeven, geel verzinkte tellerkopschroeven, RVS tellerkopschroeven, zwarte tellerkopschroeven en gecoate tellerkopschroeven.

Tellerkopschroeven Verzinkt

Wovar levert Tellerkopschroeven van verzinkt staal en RVS A2 kwaliteit. De verzinkte tellerkopschroeven zijn sterker dan rvs tellerkopschroeven. Voor zwaardere constructies worden dan ook verzinkte tellerkopschroeven aangeraden. Verzinkte lenskopschroeven kunnen iets oxideren wanneer deze beschadigen. Gebruik daarom bij montage de hoogwaardige torx 40 bits van Wovar. Deze hebben een perfecte passing op de tellerkopschroeven en daardoor extra veel grip tijdens het inschroeven. Door bits te gebruiken met een perfecte passing verkleint u de kans dat de lenskopschroeven beschadigen tijdens het inschroeven. Voor extra comfort bij de montage van onze tellerkopschroeven raadt Wovar magnetische bithouder met 2 gratis TX 40 bits aan. 

Tellerkopschroeven RVS

Tellerkopschroeven rvs zijn meer geschikt voor minder belastende constucties zoals een afdak of houthok. Met rvs lenskopschroeven weet u zeker dat u geen last krijgt van oxidatie. RVS A2 staal is zachter dan verzinkt staal. Daardoor hebben de rvs lenskopschroeven minder kracht dan verzinkte lenskopschroeven. De schroeven beschikken over een handige snijpunt. Doordat RVS tellerkopschroeven zachter zijn dan verzinkte tellerkopschroeven wordt voorboren aangeraden. Dit kan eenvoudig met onze 6 mm hardhout boortjes.

Ontdek de tellerkopschroeven van A-merk Wovar! Veel houtbouw projecten kiezen voor lenskopschroeven met Torx kop. Hiermee werkt u veel sneller dan met houtdraadbouten. Bovendien zijn Wovar lenskopschroeven met torx in maten tot 30 cm verkrijgbaar. De lenskop houtschroef heeft schroefdraad onder een schuine hoek. Hierdoor schroeft u de schroef gemakkelijker door het hout heen. Lenskopschroeven met een platkop bevestigt u bovendien mooi weggewerkt in uw materiaal.

Tellerkopschroeven van RVS A2 kwaliteit zijn uitermate geschikt voor constructies met eikenhout. In eikenhout zitten zeer extreme looizuren. Deze kan verzinkte tellerkopschroeven aantasten. Bij rvs tellerkopschroeven gebeurd dit niet! 

Tellerkopschroeven Geel Verzinkt

Geel verzinkte tellerkopschroeven kleuren mooier bij lariks douglas hout. Qua sterkte zijn de tellerkopschroeven gelijk. Geel verzinkte tellerkopschroeven zijn net iets beter beschermd tegen roest en oxidatie. Dit komt door de gele zinklaag.

Zwarte Tellerkopschroeven

Op zoek naar tellerkopschroeven die zwart zijn? Ook dan bent u bij Wovar aan het juiste adres. De tellerkopschroeven zwart zijn de ijzersterke geel verzinkte tellerkopschroeven, maar hierbij is de kop voorzien van een prachtige zwarte coating. Naast dat ze ontzettend sterk zijn, zorgt de geel verzinkte laag er ook voor dat ze roestwerender zijn. 

Gecoate Tellerkopschroeven voor hardhout

Maakt u gebruik van hardhout en wilt u er zeker van zijn dat u de juiste schroeven gebruikt. De gecoate tellerkopschroeven van Wovar zijn voorzien van een extra beschermende AR-coating. Dit beschermt de lenskopschroeven tegen het looizuur wat in deze hardhoutsoorten zit. De schroeven met tellerkop beschikken over een coating die opgebouwd is uit verschillende lagen, waardoor de schroef een herstellend vermogen heeft. Hierdoor wordt er een permanente bescherming tegen corrosie gecreëerd. 

Video: Schuine schoren voor overkapping monteren met tellerkopschroeven

Tellerkopschroeven vandaag besteld, morgen in huis!

Bestel deze verzinkte tellerkopschroeven nu bij A-merk Wovar. Wij leveren aan particulieren de houthandel, hoveniers, bouwbedrijven, timmerbedrijven en andere klusbedrijven. Met een zakelijk account krijgen bedrijven in de hout-, bouw- en tuinbranche extra voordeel zoals kortingen.

Bouwt u aan een overkapping? Neem eens een kijkje bij onze handige balkdragers of raveeldragers. Wilt u hout aan steen monteren? Kies voor onze hoogwaardige slagpluggen of kozijnpluggen te gebruiken.

Bekijk hier onze video over Wovar tellerkopschroeven