CURRENT LOCALE nl-be

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
  • Besteld voor 18:00, morgen in huis
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro

Filters

Kogelscharnieren

26 Aantal producten
A-MERK VOOR AL UW SCHROEVEN, BOUTEN EN ANDERE IJZERWAREN
GOEDKOPER DAN BOUWMARKTEN
GRATIS BEZORGING VANAF 79 EURO
A-MERK VOOR AL UW SCHROEVEN, BOUTEN EN ANDERE IJZERWAREN
GOEDKOPER DAN BOUWMARKTEN
GRATIS BEZORGING VANAF 79 EURO

Kogelscharnieren

Kogelscharnieren worden gebruikt bij het bevestigen van uw deuren en ramen. Zoals de naam het al zegt, draaien kogelscharnieren door middel van kogellagers. Deze zorgen ervoor dat de scharnierbladen met weinig tot geen wrijving over elkaar heen schuiven. Hierdoor maakt een deur of raam geen geluid bij het draaien. Kogellagerscharnieren zijn er en vele soorten en maten.

Wovar levert kogellagerscharnieren met rechte hoek en met ronde hoek. De kogelscharnieren zijn verkrijgbaar in het zwart, rvs, messing en verzinkt staal. Populaire maten zijn 76x76 mm tot 89x89 mm. We merken dat vaak wordt gekozen voor (RVS) kogelscharnieren van 89x89 mm met afgeronde hoeken. Deze scharnieren zijn snel te plaatsen in combinatie met onze freesmallen

Het monteren van kogelscharnieren is vrij eenvoudig. Bekijk op de productpagina van de scharnieren onder bijbehorende producten welke schroeven u nodig hebt voor montage. Wij raden aan altijd 4 scharnieren per deur te gebruiken. Voor binnendeuren die niet veel gebruikt worden kunt u er ook voor kiezen om 3 scharnieren te gebruiken. De kogelscharnieren zijn ook goed te gebruiken bij ramen, Wovar is ook het adres voor raambeslag, valraambeslag en een veilige raamsluiting.

Kogelscharnier voor dubbele deuren

Heeft u een dubbele openslaande deur in bijvoorbeeld uw blokhut, tuinhuis of uw terrasdeuren? Dan heeft u dus al snel het dubbele aantal scharnieren nodig daar u simpelweg 2 deuren heeft. Bedenk ook goed dat dergelijke deuren een "vaste deur" en een "loopdeur" hebben, om de vaste deur te vergendelen heeft u ofwel kantschuiven ofwel espagnoletten nodig. Handig om deze gelijk mee te bestellen zodat u gelijk kunt beginnen met het afhangen van uw deuren. U vindt bij Wovar een uitgebreid assortiment sloten.

Hoeveel scharnieren heb ik nodig voor mijn deur?

Vaak krijgen wij de vraag op onze klantenservice over hoeveel scharnieren heb ik nodig voor mijn binnendeur? Of hoeveel scharnieren heb ik nodig voor mijn buitendeur? Voor binnendeuren worden vaak 3 scharnieren gebruikt en voor buitendeuren 4. Is uw binnendeur vrij zwaar of wordt deze intensief gebruikt? Dan raden wij altijd aan 4 scharnieren te gebruiken.

Heeft u een dubbele openslaande deur in bijvoorbeeld uw blokhut, tuinhuis of uw terrasdeuren? Dan heeft u dus al snel het dubbele aantal scharnieren nodig daar u simpelweg 2 deuren heeft. Bedenk ook goed dat dergelijke deuren een "vastedeur" en een "loopdeur" hebben, om de vaste deur te vergendelen heeft u ofwel kantschuiven ofwel espagnoletten nodig. Handig om deze gelijk mee te bestellen zodat u gelijk kunt beginnen met het afhangen van uw deuren. U vindt bij Wovar een uitgebreid assortiment sloten.  

Hoe scharnieren plaatsen voor een deur?

Alle scharnieren beschikken over schroefgaten. Per scharnier kan het aantal schroefgaten verschillen. Ook de diameter van de schroefgaten verschilt soms. Daarom is het belangrijk om bij iedere scharnier te kijken welke schroeven er worden aangeraden. De juiste schroef kiezen is namelijk van belang voor het optimaal gebruik maken van de draagkracht. Dit staat altijd naast de tekst onder 'bijbehorende producten'.

Om een deur goed af te hangen en stevig te monteren heeft u altijd minimaal 2 scharnieren en maximaal 4 scharnieren nodig. Maar welke scharnier dient u nou als eerste te monteren? En op welke hoogte moet u de scharnieren bevestiging? Hieronder hebben we een overzichtelijk schema gemaakt waarin we zo duidelijk mogelijk weergeven in welke volgorde en op welke hoogte u de scharnieren monteert. In dit voorbeeld is een standaard deur van 2.325 x 930 mm als voorbeeld gebruikt. 

undefined

De volgorde van het monteren van de scharnieren is A, B, C en dan D. In de kolommen achter deze letters ziet u het aantal mm gemeten vanaf de bovenkant van de deur. Zoals u ziet monteert u eerst scharnier A aan de bovenzijde van de deur. En vervolgens scharnier B aan de onderzijde. Daarna plaatst u de middelste scharnier en tot slot krijgt de bovenste scharnier A ondersteuning van scharnier D. Indien u 3 scharnieren wilt gebruiken voor uw deur laat u scharnier D achterwege.  

Kogelscharnieren bestellen

Bestel ijzersterke kogelscharnieren bij Wovar voor de laagste prijs. Wovar levert kogelscharnieren uit eigen voorraad vrijwel altijd de volgende dag. Kogelscharnieren zijn voor bouwbedrijven, klusbedrijven en hoveniers met een zakelijk account nog voordeliger! Hiermee krijgt u namelijk extra korting, een vast contactpersoon en een overzichtelijke orderhistorie.

Zijn kogelscharnieren niet helemaal wat u zoekt? Bekijk ook eens onze paumelle scharnieren, pianoscharnieren of zwarte scharnieren