CURRENT LOCALE nl-be

  • Voor 23:59 besteld, levering binnen 1-2 dagen
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 59 euro

Filters

Thermo olie

5 Aantal producten

Thermo olie

Met Thermo olie bedoelen wij olie die geschikt is voor thermisch gemodificeerd hout, ook wel thermohout genoemd. Thermisch hout is hout dat is voorbehandeld met een speciale stoombehandeling. Dit is een unieke vorm van hout behandelen, waardoor het hout enorm wordt verduurzaamd. Hierdoor kan het meerdere duurzaamheidsklassen stijgen. Dit zorgt ervoor dat bijvoorbeeld Europees naaldhout zoals Lariks, Essen en Grenen, ineens dezelfde duurzaamheid kan krijgen als hardhout. Helaas beschermt thermische modificering niet tegen vergrijzing. Daarvoor is alsnog een behandeling nodig met een goed product. Anders zal het hout snel grijs gaan worden.

Is uw hout al vergrijst? Gebruik dan één van onze ontgrijzers om het hout weer op kleur te brengen. 

Wanneer u thermisch gemodificeerd hout (ook wel thermohout) wilt behandelen tegen vergrijzing, is het wel belangrijk dat u het juiste product kiest. Als eerste is het belangrijk om te weten dat thermohout niet zomaar te behandelen is met iedere beits of olie. Sterker nog, beitsen van thermohout raden wij volledig af. Er zijn ontzettend veel verhalen bekend, waarbij de beits simpelweg weer van het hout af komt zetten na enkele weken of maanden. Een ander veel voorkomend probleem bij thermohout beitsen, is dat er vlekken ontstaan die vrijwel niet meer te verwijderen zijn. Maar wat is dan wel een goede oplossing? Het gebruiken van de juiste olie. 

Thermisch gemodificeerd hout behandelen

De reden dat u altijd voor een olie dient te kiezen, is omdat thermohout nog de neiging heeft om 'uit te zweten'. Tijdens de thermobehandeling die het hout is ondergaan, zijn er veel stoffen in het hout gekomen. Na verloop van tijd willen veel van deze stoffen het hout weer verlaten. Wanneer er dan een dikke laag beits op zit, kunnen deze stoffen geen kant op. Het resultaat? Vlekken, loslatende beits en kleurverschillen. Een olie kent dit probleem niet. Een goede olie laat het hout namelijk nog ademen. Hierdoor kan het rustig uit zweten. Daarnaast trekt een olie diep in het hout en zorgt het voor bescherming en kleurverdieping van binnenuit. 

Video: hout behandelen met thermo olie

Welke olie is geschikt op thermohout?

Het is belangrijk om te weten dat niet elke olie geschikt is voor thermohout. Gebruik dan ook enkel olie die specifiek getest is op thermohout. De Woca olie is hier een voorbeeld van. Woca exterior oil beschermt het hout nog eens extra tegen vocht, maar brengt ook kleurpigment aan. Dat laatste beschermt het hout tegen vergrijzen. Populaire kleuren zijn dan hazelnoot, walnoot, teak en bijvoorbeeld merbau. Echter zijn er nog meer dan 10 andere kleuren Woca olie verkrijgbaar in onze webshop. Hier kunt u ook altijd testers voor bestellen om de kleur uit te proberen. Let wel op: de kleur naturel bevat erg weinig pigment en beschermt dan ook minimaal tegen vergrijzing. De andere kleuren doen dit vele malen beter!

Thermo olie bestellen

U bestelt uw thermo olie gemakkelijk en snel in de webshop van Wovar. Wij kunnen razendsnel leveren in heel Nederland en België, maar ook ver daar buiten. Wilt u liever de olie zelf komen ophalen? Dat kan uiteraard ook. Wij zijn gevestigd in Groningen. Naast snelle levering, vindt u bij ons ook een eerlijke prijs. In de meeste gevallen zijn wij namelijk goedkoper dan de bouwmarkt bij u in de buurt. Twijfel dus niet langer en bestel uw thermo-olie gemakkelijk en snel bij Wovar!