CURRENT LOCALE nl-be

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
 • Vandaag besteld, levering binnen 1-2 werkdagen
 • 30 dagen recht op retour
 • Veilig achteraf betalen
 • Gratis bezorging vanaf 79 euro

Filters

Pergola hoekverbinding 20x20 cm

6 Aantal producten
A-MERK VOOR AL UW SCHROEVEN, BOUTEN EN ANDERE IJZERWAREN
GOEDKOPER DAN BOUWMARKTEN
GRATIS BEZORGING VANAF 79 EURO

Pergola hoekverbinding 20x20 cm

Pergola hoekverbindingen voor palen van 20 x 20 cm zijn binnenkort exclusief verkrijgbaar bij Wovar! Deze hoekverbindingen maken het mogelijk zelf een pergola te bouwen met 20 x 20 cm balken en palen. De pergola koppelstukken hebben een netto-maat van 190 x 190 mm, waardoor het mogelijk is met zowel 19 x 19 cm palen als 20 x 20 cm palen te werken. Kies uit 20 x 20 cm hoekverbindingen, muurelementen, vloerelementen, en verlengingen. De verbindingen worden inclusief bevestigingsmaterialen geleverd, waaronder schroeven, bouten en afdekdoppen en wanneer nodig, passende pluggen. Zo kunt u na levering direct aan de slag met montage!

Naast verbindingen voor 20 x 20 cm palen leveren wij ook pergola verbindingen voor andere formaten balken. Zo kunt u bij ons onder andere terecht voor pergola hoekverbindingen 12x12 cm of onze 15x15 cm hulpstukken.

Direct een schaduwdoek in uw pergola monteren? Ook hiervoor kunt u bij Wovar terecht! Neem bijvoorbeeld een kijkje in ons assortiment luxe harmonica schaduwdoeken

In ons assortiment pergolaverbindingen vindt u diverse soorten, waaronder vloerstukken, muurverbindingen en koppelstukken. Alle soorten zijn voor 1 verticale staander te gebruiken en het verschil zit hem in het aantal passende horizontale balken. Zo kiest u uit een 2,3 of 4 wegs hoekelement voor balken van 20 x 20 cm. 

Hieronder vindt u een handige video voor het maken van uw eigen pergola! 

Zelf een pergola maken

Pergola maken

Hieronder leggen we in het kort de stappen uit hoe u zelf een pergola kunt maken. De stappen kunt u ook terugzien in de video ´zelf een pergola maken´:

 1. Leg eerst de ringbalken uit op de grond.
 2. Verbind de 4 balken met behulp van de pergola hoekelementen.
 3. Leg de hoekverbinding op elke hoek, waarbij de schroefgaten op beide balken komen te liggen.
 4. Bevestig de hoekelementen met de meegeleverde houtdraadbouten, nylon sluitringen en werk deze af met de zwarte afdekdoppen. Vergeet niet om het hout eerst even voor te boren met een 6 mm hardhoutboor.
 5. Monteer 1 voor 1 de staanders aan de hoekelementen vast en zet de pergola op zijn plek.
 6. Om de pergola steviger te maken kunt u schuine schoren monteren. Zorg er hierbij voor dat de staanders waterpas onder de ringbalken staan.
 7. Monteer als laatst de vloerelementen, om de pergola vast op de grond te zetten. Dit kan zowel op een houten als op een betonnen ondergrond. Vergeet niet om pluggen te gebruiken bij een betonnen ondergrond.

Pergola aan huis

U kunt een pergola natuurlijk ook aan een muur monteren. In dat geval hebt u maar 2 staanders nodig. Voor montage in een muur hebben wij speciale pergola muurbevestigingen voor zowel de linker als de rechterkant. Ook deze elementen worden geleverd inclusief bevestigingsmaterialen. Ook de muur elementen hebben 1 open kant. Zorg ervoor dat deze aan de binnen kant van de pergola komen te zitten. Zo ziet de pergola er vanaf de buitenkant mooi strak uit. Boor uw muur voor met een 12 x 160 mm hamerboor tot ongeveer 7 cm diepte. Monteer het element vast en vergeet daarbij niet de meegeleverde nylon pluggen te gebruiken. 

Pergola hout

Pergola´s kunnen zowel met hardhout als met geïmpregneerd naaldhout worden gemaakt. Wij raden aan om altijd 1 soort hout te kiezen voor de gehele pergola. Zo heeft de pergola 1 kleur en lijkt deze dus een stuk strakker. Gaat u voor duurzaamheid en wilt u zeker zijn van een lange levensduur van uw pergola? Dan kunt u het beste kiezen voor hardhout. Geïmpregneerd naaldhout is namelijk minder duurzaam dan hardhout. Dit doet tevens niks af aan de stevigheid van de pergola. 

Pergola doek

Uw pergola helemaal compleet maken? Ook voor alle toebehoren kunt u bij Wovar terecht! Zo verkopen wij een grote variatie aan schaduwdoeken en kunt u de benodigde bevestigingsmaterialen, zoals karabijnhaken of musketonhaken, direct meebestellen! Naast pergola elementen verkoopt Wovar ook paalhouders