CURRENT LOCALE nl-be

  • Voor 20:00 uur besteld, morgen in huis
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro

Filters

Veiligheidsscharnieren

16 Aantal producten
A-MERK VOOR AL UW SCHROEVEN, BOUTEN EN ANDERE IJZERWAREN
GOEDKOPER DAN BOUWMARKTEN
BETROUWBARE LEVERING UIT EIGEN VOORRAAD
A-MERK VOOR AL UW SCHROEVEN, BOUTEN EN ANDERE IJZERWAREN
GOEDKOPER DAN BOUWMARKTEN
BETROUWBARE LEVERING UIT EIGEN VOORRAAD

Veiligheidsscharnieren

Houdt ongewenste gasten buiten de deur en bescherm uzelf en uw eigendommen met de veiligheidsscharnieren van Wovar! Deze scharnieren zijn voorzien van verschillende anti-inbraak elementen die ervoor zorgen dat inbrekers minder gemakkelijk bij u binnendringen.

De meeste veiligheidsscharnieren beschikken over een dievenklauw. Deze zorgt ervoor dat uw deur niet zomaar uit het scharnier getild kan worden. Daarnaast leveren wij echter ook kogelstiftpaumelles met een SKG keurmerk zonder dievenklauw. Deze prijswinnende paumelles zijn door hun strakke ontwerp en het gebrek van de dievenklauw ook toepasbaar op ramen. Kijk ook in ons uitgebreide assortiment raambeslag met raamsluitingen en valraambeslag.

Tevens zijn al onze veiligheidsscharnieren voorzien van een SKG** of SKG*** keurmerk. Dit is een keurmerk van het 'Politie Keurmerk Veilig Wonen' en is het bewijs dat deze scharnieren een standaard inbraakpoging kunnen doorstaan. 

Omdat het bij het plaatsen van veiligheidsscharnieren voornamelijk gaat om buitendeuren, adviseren wij om gebruik te maken van onze spaanplaatschroeven. Door de eigenschappen van rvs hoeft u zich ook geen zorgen te maken dat de schroeven gaan roesten. 

Verder adviseren wij ook altijd om bij hardhout de schroefgaten lichtelijk voor te boren. Zo voorkomt u het eventueel splijten van het hout en draaien de schroeven gemakkelijk weg. Gebruik hiervoor een 2.5 mm hardhoutboor en boor de gaten niet dieper dan 10 mm. 

Veiligheidsscharnier met dievenklauw monteren

Voor een goede werking van het scharnier zult u een uitsparing moeten maken. Dit doet u door een omtrek van het scharnier af te tekenen op de plek waar u hem gaat monteren. Gebruik vervolgens een hamer en beitel om een 3 mm diepe uitsparing te maken, zodat het scharnier hierin kan verzinken. Hebt u nog een hamer of beitel nodig? Deze vindt u in de categorie handgereedschap onder houtbewerking.

Daarnaast zult u voor de scharnieren met een dievenklauw ook een gat moeten boren voor de dievenklauw. Gebruik hiervoor een vlinderboor 16 mm en boor het gat ongeveer 20 mm diep.

In het schema hieronder ziet u hoeveel en hoe u de scharnieren moet plaatsen om te voldoen aan de SKG classificering. Houdt daarbij in de gaten dat bij een naar binnendraaiende deur de onderste twee schroeven schuin in het kozijn geschroefd moeten worden. 

undefined

Kogelstiftpaumelles met SKG keurmerk monteren

Net als bij de veiligheidsscharnieren met dievenklauw, is het bij de kogelstiftpaumelles ook belangrijk om voor een goede werking van de paumelle een uitsparing te maken. Doet dit door de omtrek van de paumelle over te trekken op plek waar u hem wilt bevestigen. Maak vervolgens een 3 mm diepe uitsparing met een hamer en beitel. Heeft u nog een hamer of beitel nodig? Deze vindt u in de categorie handgereedschap onder houtbewerking.

Om aan de eisen van de SKG*** classificering te voldoen, moet u vier van deze paumelles gebruiken. Bekijk het schema hieronder om te zien waar u de paumelles moet plaatsen.

De deur in dit voorbeeld is een standaard deur van 2325 x 930 mm.

undefined

Veiligheidsscharnieren bestellen

Bestel uw veiligheidsscharnieren vandaag nog bij Wovar, zodat u morgen uw huis meteen beter kunt beveiligen! Bij grotere bestellingen per artikel profiteert u van onze staffelkortingen. Bij ons treft u ook kwalitatief hoogwaardige sloten aan zoals functionele kantschuiven, traditionele oplegsloten, SKG gekeurde insteeksloten en de benodigde cilindersloten in alle maten!

Hebt u een bouw- of klusbedrijf of bent u een hovenier? Meld u zich dan aan voor een zakelijk account. Wanneer u bij ons een zakelijke klant wordt geniet u namelijk van extra voordelen, zoals een vaste korting en een eigen contactpersoon!

Is veiligheidsscharnier niet helemaal wat u zoekt? Bekijk dan eens volledige assortiment scharnieren. Zo leveren wij onder andere ook kogelscharnieren, paumelle scharnieren, bommerscharnieren en smalscharnieren.