CURRENT LOCALE nl-be

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
 • Op werkdagen besteld, binnen 1-2 werkdagen in huis!
 • 30 dagen recht op retour
 • Veilig achteraf betalen
 • Gratis bezorging vanaf 79 euro

Filters

Ontgrijzers

6 Aantal producten
A-MERK VOOR AL UW SCHROEVEN, BOUTEN EN ANDERE IJZERWAREN
GOEDKOPER DAN BOUWMARKTEN
GRATIS BEZORGING VANAF 79 EURO

Ontgrijzers

De naam zegt het eigenlijk al, ontgrijzers zorgen voor het ontgrijzen van hout. Door hout te ontgrijzen zal de originele kleur van het hout weer terugkomen. Hierdoor ziet uw hout er weer een stuk verzorgder uit en lijkt het als nieuw. De ontgrijzers van Wovar zijn voor alle soorten hout te bestellen. U kunt tevens kiezen tussen een handige spray van 0.75 liter of een vat van 2,5 liter. Naast ontgrijzers voor hout vindt u bij ons ook een speciale bamboe ontgrijzer. Zo kunt u bijvoorbeeld de kleur van uw tuinafscheiding van bamboe weer terugbrengen in originele staat.

Hout reinigen en ontdoen van bijvoorbeeld groene aanslag en algen? De producten in het assortiment ontvetters en groene aanslag verwijderaars bieden de oplossing! Na het reinigen en ontgrijzen van hout, kunt u ervoor kiezen om het hout langdurig te beschermen met een beits of olie

Elk soort hout zal van nature in de buitenlucht langzaam vergrijzen. Dit komt door zonlicht. Wilt u de oorspronkelijke kleur van hout herstellen? Dan kunt u natuurlijk uw schutting, overkapping of vlonder schuren en daarna transparant beitsen. Ook kunt u kiezen voor onze speciale ontgrijzers. Daarmee brengt u de originele kleur van het hout weer terug. U kunt er daarna altijd nog voor kiezen om het hout langdurig te beschermen met een beits. Lees altijd de instructies op de verpakking voordat u uw hout gaat behandelen.

Vergrijsd hout ontgrijzen

Met een ontgrijzer is het ontgrijzen van hout zeer eenvoudig. Het is wel belangrijk dat u te werk gaat wanneer het buiten droog is en dat het hout gedurende de behandeling niet in direct zonlicht staat. Hieronder een aantal korte stappen om uw hout te ongrijzen:

 1. Maak het hout goed schoon
 2. Maak het hout zeer nat met bijvoorbeeld een tuinslang
 3. Breng de ontgrijzer en diepreiniger gelijkmatig aan met een borstel of verfroller.
 4. Laat het product ongeveer 20 minuten intrekken. (voorkom blootstelling aan zonlicht)
 5. Schrob het hout met een borstel flink na.
 6. Spoel de ontgrijzer weg met water.
 7. Wacht 2 dagen en behandel daarna het hout met een houtolie.

Bamboe ontgrijzen

Bamboe ontgrijzen is eigenlijk net zo gemakkelijk als het ontgrijzen van normaal hout. Het is hierbij wel van belang om andere materialen, zoals ijzer of stenen, goed af te dekken. De ontgrijzer kan het namelijk laten verbleken of verkleuren. Spray de ontgrijzer vervolgens op de bamboe en laat het 10 minuten inwerken. U zult al zien dat de originele kleur langzaam terugkomt. Tijdens het proces van ontgrijzing zal er veel troep van de bamboe afkomen. U verwijdert dit eenvoudig met een borstel of spons in combinatie met water. Om uw bamboe te beschermen tegen vergrijzing en andere vormen van aantasting kunt u gebruik maken van een speciale bamboe olie.

Ontgrijzer hout bestellen

Bestel uw ontgrijzers voor hout nu voordelig bij Wovar en breng eenvoudig de originele kleur van uw hout of bamboe weer terug! Bouw- klusbedrijven en hoveniers profiteren bij ons van vele voordelen met een zakelijk account. Als zakelijke klant profiteert u namelijk van een vaste zakelijke korting, een vast contactpersoon en een overzichtelijk besteloverzicht.

Na het reinigen en ontgrijzen van hout kunt u ervoor zorgen dat het in de toekomst bestand is tegen vergrijzing. Dit doet u met een beits of olie