• Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!
  • 100 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
  • Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!

Filters

Sorteren
Materiaal
Lengte
Kleur
Voorraad
Prijs
tot

Duimstokken en Winkelhaken

Een duimstok is een absoluut onmisbaar stuk meetgereeedschap in de gereedschapkist van iedere timmerman, dakdekker, hovenier of doe-het-zelver. Alhoewel, de meeste vaklieden hebben de duimstok vaak in hun broekzak. De duimstok wordt zo veel gebruikt, dat het handiger is om deze altijd op zak te hebben, samen met een timmermanspotlood. De duimstok is een opvouwbaar stuk meetgereedschap met een lengte van 1 meter of 2 meter. Op de duimstok staat de maatvoering in millimeters en in centimeters weergegeven. Op sommige modellen staat de maateenheid ook in inches. Duimstokken worden meestal gemaakt van hout of van kunststof. Naast duimstokken levert Wovar ook winkelhaken, ook deze kan niet ontbreken in uw gereedschapkist. Winkelhaken worden gebruikt om werkstukken af te tekenen in een exacte hoek van 90 graden, haaks aftekenen heet dit. De meeste winkelhaken zijn ook voorzien van een maatvoering in centimeters en in millimeters.

6 producten
Sorteren op voorraad
1-6 van de 6 producten
Wovar Blog
Alle laatste trends op klusgebied!
Lees meer
Zakelijke klant worden

Steeds meer klussenbedrijven, hoveniers en houthandels ontdekken Wovar

  1. Extra korting voor grootverbruikers;
  2. Direct contact met opgeleide specialist;
  3. Spoedleveringen mogelijk;
Zakelijk account

Waarom duimstok

De naam duimstok komt van vroeger. Vroeger was een duim nog een maateenheid. Tegenwoordig is de maateenheid overgegaan van duimen naar inches en wordt dit omgerekend naar centimeters en millimeters. De naam en de werking zijn dus nog steeds gelijk aan vroeger, de maataanduiding is alleen gewijzigd.  

Wat is een winkelhaak

Een winkelhaak is een stuk meetgereedschap om materialen loodrecht af te tekenen. Een winkelhaak wordt ook wel een blokhaak genoemd. Een winkelhaak bestaat uit een stuk materiaal in een exacte hoek van 90 graden. Bij een blokhaak zit aan de korte zijde een aanslag, deze aanslag legt men tegen bijvoorbeeld een balk aan, waarna men langs de lange zijde de hoek van 90 graden kan aftekenen. Op een blokhaak of winkelhaak zit vaak een maataanduiding. Deze maataanduiding kan zijn in millimeters, centimeters of in inches. 

Duimstok of winkelhaak kopen

Voor duimstokken en winkelhaken bent u bij Wovar op de juiste plek. Duimstokken en winkelhaken van Wovar zijn van goede kwaliteit en altijd tegen de juiste prijs. Bent u grootverbruiker, dan kunt u duimstokken en winkelhaken kopen met onze staffelkorting. Als zakelijke klant nodigen wij u uit om een zakelijk account bij Wovar te openen. Zo heeft u altijd direct inzicht in uw persoonlijke orderoverzicht en wordt u voorzien van een vaste zakelijke korting!