• Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!
 • 100 dagen recht op retour
 • Veilig achteraf betalen
 • Gratis bezorging vanaf 79 euro
 • Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!

Filters

Sorteren
Materiaal
Dikte
Kleur
Voorraad
Prijs
tot

DPC Folie

DPC staat voor 'Damp Proof Course' en is te gebruiken om vocht in bouwconstructies tegen te gaan. Het DPC-folie van Wovar is gemaakt van lagedichtheidpolyetheen (LDPE); dit materiaal is waterafstotend, slagvast en een goede isolator van warmte en elektriciteit. DPC-folie is bestand tegen temperaturen van -40 tot maar liefst +85 graden Celsius! Bij Wovar bestelt u DPC-folie gemakkelijk per rol tegen aantrekkelijke prijzen.

Naast DPC-folie gaat u voor UV werende gevelfolie ook naar Wovar!

6 producten
Sorteren op voorraad
1-6 van de 6 producten

Veelgestelde vragen

DPC-folie is een LDPE folie dat waterafstotend, slagvast is en isolerende eigenschappen heeft.
De naamgeving 'DPC' is een afkorting van 'Damp Proof Course' wat de toepassing in de bouw beschrijft.

Deze dampremmende folie is zwart van kleur, heeft een wafelstructuur om de hechting te verbeteren op het oppervlakken is zuur bestendig. 

DPC wordt gebruikt om diverse funderingen, kozijnaansluitingen of nokvorsten af te dichten. Dankzij dat deze dampremmende folie waterdicht is, bestand tegen zuur en een lange levensduur heeft is deze ideaal voor permanente afsluitingen.

Het aanbrengen van DPC folie kunt u doen door het folie vast te nieten.  Het beste resultaat krijgt u met behulp een elektrische tacker, deze kunt u vinden op deze pagina onder het kopje "Past goed bij dit product". Geschikte nieten zijn hier ook te vinden. U kunt er ook voor kiezen om de DPC folie te verlijmen. 
Om dit te doen is speciale lijm nodig, dit kan niet met alle lijmsoorten gedaan worden. Voor het verlijmen van DPC folie gebruikt u speciale kit of dubbelzijdig butylband. 

DPC folie gaat in principe (mits niet blootgesteld aan UV straling) levenslang mee.

Wovar Blog
Alle laatste trends op klusgebied!
Lees meer
Zakelijke klant worden

Steeds meer klussenbedrijven, hoveniers en houthandels ontdekken Wovar

 1. Extra korting voor grootverbruikers;
 2. Direct contact met opgeleide specialist;
 3. Spoedleveringen mogelijk;
Zakelijk account

DPC Folie vastzetten

DPC-folie creëert een waterdichte laag, om lekkages te voorkomen is het van belang dat u nauwkeurig te werk gaat bij het aanbrengen van de folie. DPC-folie kunt u vastnieten met behulp van een tacker, maar u kunt er ook voor kiezen om het DPC-folie te verlijmen. Let erop dat DPC-folie niet met alle lijmsoorten vastgelijmd kan worden. Bij het verlijmen van DPC-folie dient u gebruik te maken van een speciale lijm of kit die hier geschikt voor is. 

Voor- en nadelen van DPC-folie

Zoals ieder product heeft DPC-folie zo zijn voor- en nadelen. Hieronder een opsomming:

Voordelen:

 • Waterafstotend
 • Dampremmend
 • Geen last van rot
 • Bestand tegen zeer hoge en lage temperaturen
 • Beschermt tegen zuren
 • Geschikt voor hoge belasting

Nadelen:

 • Niet Uv-bestendig

DPC Folie fundering

Bij het maken van een fundering doet u er goed aan om hier DPC-folie in aan te brengen. Door gebruik te maken van DPC-folie in uw fundering zorgt u ervoor dat de fundering goed wordt afgedicht; dit maakt de fundering waterwerend en volledig beschermd tegen vocht. Onze DPC-folie is daarnaast bestand tegen hoge belasting en zuren die in de ondergrond of materialen kunnen zitten. DPC-folie is niet alleen voor funderingen goed te gebruiken, maar bijvoorbeeld ook voor kozijnaansluitingen. 

DPC-folie kopen

Maak uw bouwconstructies volledig waterdicht en bestel DPC-folie vandaag nog bij Wovar voor een aantrekkelijke prijs. Ons assortiment bestaat daarentegen niet alleen uit DPC-folie, kijk bij onze productcategorie dakbedekking voor nog veel meer producten!

Bent u ondernemer? Maak dan nu een zakelijk account aan en profiteer van mooie voordelen zoals een vaste zakelijke korting!