CURRENT LOCALE nl-be

  • Voor 20:00 uur besteld, morgen in huis
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
VerankeringDragers en Houders

Verankering

Bij Wovar bent u aan het juiste adres voor alle hulpmiddelen die u nodig heeft voor het verankeren van allerlei materialen tijdens de bouw van uw schuur, pergola, overkapping, woningen, enzovoort. Hier vindt u een uitgebreide selectie verankeringsproducten, variërend van stormankers tot muurplaatankers. Dit zorgvuldig samengestelde assortiment bestaat uit kwalitatief hoogwaardige producten die tegen een goed betaalbare prijs worden aangeboden. Met de verankeringsitems van Wovar verzekert u zichzelf van een zeer solide constructie voor al uw bouwprojecten en klussen!

Stormankers & opwaaiankers

Bent u van plan een woning, overkapping of schuur te bouwen? In sommige gevallen is het raadzaam om extra stormbeveiliging toe te voegen, bijvoorbeeld met behulp van stormankers. Een stormanker, ook bekend als opwaaianker, draagt bij aan de constructiesterkte, waardoor uw bouwwerk zelfs bij harde wind stevig op zijn plaats blijft staan. Het aanbrengen van stormankers aan de balken van uw dak en aan de muur zorgt voor een stevige verbinding tussen het dak en de rest van de constructie. Deze ankers vertonen gelijkenissen met trekankers en haakankers, maar hebben een draai van 90 graden halverwege. Hier is een zijdelingse verbinding mogelijk tussen een balk en een dragende muur die loodrecht op de balk staat.

Veerankers

Met behulp van veerankers zorgt u ervoor dat een muur of een wand van cellenbetonblokken stevig verankert wordt en bovendien stabiel en recht blijft staan. Veerankers worden voornamelijk gebruikt bij haakse wanden met een dilaterende werking. De ankers zorgen er namelijk voor dat de muurdelen aan de beide zijden van een dilatievoeg bijeengehouden worden. Onder een dilaterende werking verstaan we het uitzetten en krimpen van een betonwand. Een veeranker zal deze werking opvangen. 

Muurplaatankers

Een muurplaatanker is een hulpmiddel dat voornamelijk wordt ingezet om een muurplaat op een stevige manier aan het onderliggende metselwerk te bevestigen. Het anker is uitgerust met een ankerplaat, welke het mogelijk maakt om het geheel stevig te verankeren en is eenvoudig vast te metselen in de muur. Het doel van deze ankers is om houten balken, die zich meesteal bovenop stenen muren bevinden, stevig te verbinden en te stabiliseren. Zo worden de krachten die op de dragende gevel komen gelijkmatig verdeeld over de constructie.

Gordingankers

Gordingankers worden toegepast als verbindingselementen bij elkaar kruisende balken. De ankers worden eenvoudig aan elkaar gemonteerd door de zijkant aan de houten balk te schroeven en zowel voor rechtse als links montage verkrijgbaar in verschillende maten. Voor de meest stabiele constructie wordt er geadviseerd om de gordingankers altijd paarsgewijs te monteren, bij hoge belastingen eventueel zelfs per 2 paar. Het ankers is voorzien van een zinklaag en daardoor beschermd tegen corrossie.

Verankeringsproducten online bestellen bij Wovar

Bij Wovar bent u aan het juiste adres voor al uw verankeringsproducten. Verzeker uw project vandaag nog tegen stormschade met behulp van onze stormankers of bevestig uw muurplaat stevig op de spouwmuur door middel van een muurplaatanker. Bestel vandaag nog en profiteer van onze blijvend lage prijzen en een razensnelle levering.

Naast verankeringsproducten biedt Wovar een compleet assortiment dragers en houders. Hier vindt u alles wat u nodig heeft bij de bouw van uw schuur, overkapping of ander bouwproject.