CURRENT LOCALE nl-be

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
  • Vandaag besteld, levering binnen 1-2 werkdagen
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro

Ladegeleiders

Last van stroeve lades of zet u zelf een kast in elkaar? Dan bent u hier op de goede plek! De ladegeleiders en laderails van Wovar zorgen er namelijk voor dat u met minimale moeite uw lades kunt openen en dichttrekken. Onze standaard ladegeleiders zijn gemaakt van staal met kunststof wielen en hebben een wit gelakte finish. Ze hebben een lengte van 300 mm tot 500 mm, een uitreklengte van 200 mm tot 400 mm en een maximaal draagvermogen van 15 kg.

Daarnaast hebben wij ook de zogenoemde 'soft-close' en 'push-to-open' ladegeleiders. Met de 'soft-close' geleiders gaan uw lades altijd geluidloos en volledig dicht, zo kunt u blijven genieten van rust en stilte in uw huis. Als u van een moderne en strakke uitstraling houdt zijn de 'push-to-open' geleiders misschien een betere keuze voor u. Door deze variant hebben uw lades namelijk geen handvaten nodig. En ook nog eens handig wanneer u geen hand vrij hebt.

Eén setje ladegeleiders bestaat uit twee geleiders en twee rails. Waarbij de laderails aan de binnenkant van de kast en de ladegeleiders aan de zij- en onderkant van de lade gemonteerd worden. Het setje ladegeleiders wordt geleverd zonder bevestigingsmateriaal. U kunt er echter eenvoudig onze Spaanplaatschroeven Verzinkt 3 x 12 mm bijbestellen.  

Er zijn twee soorten ladegeleiders: rolgeleiders en kogelgeleiders. De ladegeleiders van Wovar zijn zogenoemde rolgeleiders. Het voordeel hiervan is dat deze eenvoudiger uit elkaar te halen zijn dan kogelgeleiders en kunnen daardoor ook gemakkelijker schoongemaakt worden. Dit maakt rolgeleiders ook ideaal voor omgevingen waar zij in aanraking komen met veel stof of ander vuil.

Een rolgeleider heeft daarentegen wel iets meer speling dan een kogelgeleider. Dus wilt u meer stabiliteit dan kunt u beter kiezen voor een kogelgeleider. De kleine kogeltjes in de kogellager van de kogelgeleider zorgen er namelijk voor dat deze nauwkeuriger en rechter schuift. Dit maakt het overigens ook mogelijk om de kogelgeleider verticaal te monteren. Houd er echter wel rekening mee dat het verticaal monteren wel ten koste gaat van het maximale draagvermogen.

Hoe bevestig je ladegeleiders

Belangrijk: Let er op dat de oppervlakte waar de geleiders op gemonteerd worden altijd recht is en dat de geleiders waterpas gemonteerd worden. Houd er daarnaast ook rekening mee dat de ruimte tussen het frame minimaal 0,2 mm tot 0,5 mm breder moet zijn dan de dikte van de geleider. 

Stap 1: Monteer de ladegeleider (met het wiel aan de achterkant) tegen de onder- en zijkanten van de lade.
Stap 2: Monteer de laderails (met het wiel aan de voorkant) op de gwenste hoogte aan de binnenkant van de kast.

Zijn ladegeleiders niet helemaal wat u zoekt? Bekijk dan onze volledige meubelbeslag eens. Hier vindt u onder andere ook magneetsluitingen, kogelsnappers, meubelknoppen, meubelgrepen, kastsloten en meubelsloten