• Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!
 • 100 dagen recht op retour
 • Veilig achteraf betalen
 • Gratis bezorging vanaf 79 euro
 • Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!

Filters

Sorteren
Materiaal
Dikte
Lengte
Kleur
Breedte
Voorraad
Prijs
tot

Boekenplanken

Bent u op zoek naar boekenplanken? Wovar levert boekenplanken in verschillende kleuren, soorten en maten. Met de boekenplanken van Wovar kunt u op een mooie en efficiënte manier uw boeken en ander leesgerei uitstallen. Gebruikt u de boekenplank niet voor boeken? Ook dan kunt u goed gebruik maken van deze wandplanken. In dat geval gebruikt u de boekenplank als een fotoplank of voor andere spullen als opbergplank. Gaat u voor een standaard boekenplank van kaal hout? Of toch liever een zwarte boekenplank of witte boekenplank? Bij Wovar krijgt u diverse mogelijkheden aangeboden. 

9 producten
Sorteren op voorraad
1-9 van de 9 producten
A-Merk voor schroeven, bouten en andere ijzerwaren
Goedkoper dan bouwmarkten
Gratis bezorging vanaf 59 euro
A-Merk voor schroeven, bouten en andere ijzerwaren
Wovar Blog
Alle laatste trends op klusgebied!
Lees meer
Zakelijke klant worden

Steeds meer klussenbedrijven, hoveniers en houthandels ontdekken Wovar

 1. Extra korting voor grootverbruikers;
 2. Direct contact met opgeleide specialist;
 3. Spoedleveringen mogelijk;
Zakelijk account

Boekenplank dragers

Onze boekenplanken combineert u altijd met boekenplank dragers, ook wel boekenplank steun of plankdragers. Met behulp van de boekenplank dragers zorgt u ervoor dat uw plank stevig aan de muurt blijft hangen. Voor de boeken plank dragers heeft u bij Wovar veel mogelijkheden. Ons assortiment plankdragers is namelijk erg groot. Zo kunt u kiezen voor bijvoorbeeld plankdragers zwart metaal, plankdragers wit metaal, leren plankdragers en plankdragers zwaar verzinkt

Boekenplank monteren

Een boekenplank monteren doet u gemakkelijk en snel, helemaal zelf. Nadat u een mooie boekenplank heeft uitgekozen, kunt u verder met een plankdrager. Met ons ruime aanbod plankdragers zit er altijd een plankdrager tussen die aansluit bij uw wensen. Voor de montage van een boeken plank heeft u de volgende materialen nodig:

 • Boekenplank(en)
 • Plankdragers
 • Boormachine
 • Betonboren (hardhout boren)
 • Schroefbits of schroevendraaiers
 • Spaanplaatschroeven
 • Extra korte schroeven
 • Nylon pluggen (holle wand pluggen)
 • Waterpas

U begint met de plankdragers, door een plekje hiervoor te zoeken. Nadat u een fijne positie op de muur heeft, kunt u de plankdragers monteren. Onze tip is om de schroefgaten even af te tekenen. Deze gaten boort u uit met een boortje dat even dik is als uw pluggen. Plaats de pluggen in uw vers geboorde gat. Nu neemt u de spaanplaatschroeven erbij, waarna u de plankdragers vastschroeft. Controleer meteen ook even of de plankdragers waterpas staan. Zo weet u zeker dat uw plank helemaal recht aan de muur komt. Nu neemt u de boekenplank erbij, om deze vast te schroeven aan uw plankdragers. Omdat de meeste boekenplanken relatief dun zijn, is het verstandig extra korte schroeven hiervoor te nemen. Denk aan onze spaanplaatschroeven 3 x 16 mm of 3.5 x 15 mm. Het enige wat u nog resteert, is uw boeken of andere items op de boekenplank neerzetten. U heeft nu zelf een boekenplank gemaakt!

Boekenplank kopen

Gaat u ook aan de slag met onze boekenplanken? Geniet samen met onze hoogwaardige boekenplanken van keurig opgeruimde boeken, gewoon aan uw eigen muur. Wilt u gelijk meerdere boekenplanken monteren? Let dan ook even op onze staffelkortingen. Zo geniet u van extra lage prijzen voor uw boekenplank. Heeft u een bouw- of klusbedrijf? Dan attenderen wij u graag op de mogelijkheid tot een zakelijk account. Hiermee komen verschillende bedrijven in aanmerking voor aanvullende voordelen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een zakelijke korting op onze boekenplanken.