CURRENT LOCALE nl-be

  • Voor 23:59 besteld, levering binnen 1-2 dagen
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 59 euro

Filters

Raamkrukken

4 Aantal producten

Raamkrukken

De raamkrukken van Wovar is een type raambeslag welke wordt gebruikt voor een draaikiepraam. Dergelijke raamkrukken zijn eenvoudig zelf te vervangen, hiervoor heeft u enkel een schroevendraaier nodig. Wij leveren raambeslag in vele soorten en maten, denk hierbij bijvoorbeeld aan een eenvoudige aluminium raamklink of onze populaire zwarte raamkrukken. Deze leveren wij in standaard model of afsluitbaar. De afsluitbare varianten geven u een extra veilig gevoel, aangezien ze voldoen aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen. 

Wovar levert diverse soorten raambeslag, zoals valraambeslag en uw nieuwe raamsluiting, in heel Nederland en België. 

Raamkrukken zijn een type raambeslag wat perfect te combineren is met het gebruikte deurbeslag in uw interieur. Door ook uw draaikiepraam te voorzien van hetzelfde model greep als uw deuren, creeërt u eenheid. Erg populair is de kleur zwart, dit geldt zowel voor het deur- en het raambeslag. Zwart deurbeslag is inmiddels zo'n aanhoudende trend dat we steeds meer artikelen in het zwart voorbij zien komen. Denk hierbij aan zwarte scharnieren, deurstoppers zwart en overig deurbeslag zwart. Door dit te combineren met zwarte raamkrukken krijgt u eenzelfde uitstraling van uw deuren en ramen. Maar let op: Te veel zwarte accenten kan uw interieur snel donker maken, combineer dus altijd met lichtere kleuren muren, kozijnen en deuren. Zo komt de zwarte kleur uitstekend tot zijn recht en geeft het juist het contrast wat dit donkere deur- en raambeslag zo populair maakt.

Opkomende trend: raambeslag jaren 30

Los van het zwarte raambeslag zien we ook steeds meer raambeslag jaren 30 look terug komen. Dit is een type raamkruk welke de combinatie hebben van nikkel en zwart ebbenhout. Deze raamklink is voorzien van ton-model ebbenhouten handgreep welke perfect afsteekt tegen het gebruik van nikkel als basis materiaal. Dergelijke raamklinken zijn populair in zowel mat nikkel als nikkel glanzend zodat er voor uw smaak alijd wel een passende raamkruk in ons assortiment aanwezig is. Ook deze raamkrukke combineert u met bijpassende deurklinken en rozetten.

Raamkruk vervangen

Uw draaikiepramen zullen al zijn voorzien van raamkrukken, echter is het vervangen een zeer eenvoudig klusje. Belangrijke weetje hierbij is dat de tussenmaat van de schroeven altijd 43 mm is, uw nieuwe raambeslag past dus altijd! Hiervoor heeft u enkel een schroevendraaier nodig, het inwendige systeem bijft onaangeroerd in het kozijn zitten hier hoeft u namelijk niet bij in de buurt te komen! U draait het afdekplaatje achter de raamkruk een kwartslag, hierdoor ziet u 2 schroeven zitten welke vaak zijn voorzien van een kruiskop indruk. Door deze 2 schroeven los te draaien komt het gehele raamkruk los van het raam. 

Het enige wat u nu doet is de nieuwe raamkruk weer monteren op exact dezelfde manier als u de raamklink heeft gedemonteerd. Let er hierbij op dat u de klink ook op dezelfde stand weer monteert, dit is vaak in horizontale stand zodat u gemakkelijk bij beide schroeven komt. Tot slot draait u het afdekplaatje weer een kwartslag en uw nieuwe raamkruk is klaar voor gebruik.

Raambeslag draai kiep online bestellen

Aangezien de tussenmaat van de schroeven altijd 43 mm is, past uw nieuwe raamkruk altijd zonder moeite en aanpassingen. Ook is er geen onderscheid tussen raambeslag voor houten kozijn of raambeslag voor kunststof kozijnen. Door bovenstaande stappen te volgen, is het monteren en vervangen van uw nieuwe raamkruk een eenvoudige klus! Wovar is de online specialist op het gebied van raam en deurbeslag. Wij leveren, veelal, vanuit onze eigen ruime voorraad vaak al binnen 24 uur bij u thuis.

Voor de grotere afnemers, zoals timmerbedrijven, meubelmakers en bouwbedrijven bieden wij de mogelijkheid om een zakelijk account aan te maken. Zo profiteren dergelijke bedrijven van een interessante vaste korting op alle aankopen, een handig order overzicht en de mogelijkheid tot spoedlevering. Voor deze bedrijven geeft ons brede en diepe assortiment en goede prijzen vaak de doorslag om te kiezen voor Wovar als leverancier.