• Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!
  • 100 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
  • Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!

Filters

Sorteren
Materiaal
Lengte
Kleur
Voorraad
Prijs
tot

Schuifdeursysteem kast

Onze populaire schuifdeursysteem om kastdeuren te maken is zeer eenvoudig zelf aan te brengen. Hierdoor maakt u in een handomdraai zelf uw kledingkast schuifdeuren volledig op maat. Door meerdere schuifdeuren in dergelijk systeem toe te passen zorgt u voor een opgeruimde zolder, slaapkamer of bijkeuken. Zelfs een schuine wand is geen obstakel meer voor een prachtige schuifwand kast. U bevestigt onze onder- en bovenrails eenvoudig op de vloer en het plafond. Hierdoor is het mogelijk de deuren volledig de hoogte van uw vertrek te geven. Een andere optie is het maken van een kader waarin u met dit schuifdeursysteem aan de slag gaat. In deze gemaakte kast gebruikt u natuurlijk onze handige wandrailsystemen voor het maken van legplanken.

Bent u toch meer opzoek naar onze loftdeur railsysteem? Bekijk dan de categorie schuifdeur rails waarin wij complete sets aanbieden om zelf een loftdeur te maken in uw woning. Ook voor het juiste gereedschap bent u bij ons aan het juiste adres, wij helpen u graag om van uw project een succes te maken! 

Voor alle soorten schuifdeursystemen moet u bij Wovar zijn, wij leveren in heel Nederland en België razendsnel uit eigen ruime voorraad.

14 producten
Sorteren op voorraad
1-14 van de 14 producten
A-Merk voor schroeven, bouten en andere ijzerwaren
Goedkoper dan bouwmarkten
Gratis bezorging vanaf 59 euro
A-Merk voor schroeven, bouten en andere ijzerwaren
A-Merk voor schroeven, bouten en andere ijzerwaren
Goedkoper dan bouwmarkten
Gratis bezorging vanaf 59 euro
A-Merk voor schroeven, bouten en andere ijzerwaren
Wovar Blog
Alle laatste trends op klusgebied!
Lees meer
Zakelijke klant worden

Steeds meer klussenbedrijven, hoveniers en houthandels ontdekken Wovar

  1. Extra korting voor grootverbruikers;
  2. Direct contact met opgeleide specialist;
  3. Spoedleveringen mogelijk;
Zakelijk account

Kledingkast schuifdeuren maakt u eenvoudig zelf met ons populaire schuifdeursysteem voor kasten. Met dit handige systeem heeft u de mogelijkheid om een kast volledig van plafond tot vloer te maken en van muur naar muur. Zo creëert u een gigantische kastruimte voor uw kleding of geniet u van extra opbergruimte in uw bijkeuken. Door deze opbergruimte met de schuifdeuren af te sluiten, heeft u altijd een net, overzichtelijk en opgeruimd vertrek. Ook op zolderruimtes worden dergelijke schuifdeurensystemen vaak toegepast, de schuine wand welke zich daar bevinden is geen probleem door onze vernufte schuine wandbeugels. Hiermee zet u de bovenrails toch eenvoudig vast aan deze schuine wand.

Let op: gaat u een kledingkast maken met deze schuifdeuren? Zorg dan dat er tussen de deuren en de legplanken een 10 cm vrije ruimte is voor luchtcirculatie.

Zelf schuifdeuren maken

Door dit complete systeem aan te schaffen, hoeft u enkel nog te zorgen voor het juiste plaatmateriaal om de deuren van te maken. Onze kast schuifdeursystemen zijn geschikt voor deuren van maximaal 26 mm dik en tot maar liefst 50 kg per stuk, hiermee bieden wij een systeem aan welke vele malen sterker is dan is de bouwmarkten te verkrijgen is. Tevens voorkomt u met het rolsysteem dan de zware schuifdeuren aan het plafond of uw dakbalken worden gehangen. Wij raden aan om gebruik te maken van 18 mm plaatmateriaal zoals bijvoorbeeld MDF of multiplex. Dit type plaatmateriaal laat zich eenvoudig bewerken maar is toch stevig genoeg om als deur te functioneren over een groter oppervlakte, zoals bij een kastdeur van vloer tot plafond. De aanbevolen maximale hoogte van een deur is 260 cm, gaat u meerdere deuren naast elkaar gebruiken? Dan adviseren wij om te kiezen voor een overlap welke voorkomt dat u tussen de deuren doorkijkt. Een overlap van de deuren tussen de 2 á 5 cm is hierbij aan te raden. 

Voor de duidelijkheid hieronder een voorbeeld om de juiste deurbreedte te berekenen bij gebruik van 2 deuren:

- Beschikbare ruimte tussen muren = 200 cm.
- Overlap = 2 cm.
- Totale lengte = 202 cm.

De totale lengte deelt u door het aantal deuren wat een deurbreedte aangeeft van 101 cm. Houdt u een overlap aan van 5 cm, dan zullen de deuren 102,5 cm moeten worden.

Gaat u een kast maken met 3 deuren? Dan houdt u 2 x een overlap aan. Dan zullen alle 3 de deuren, bij 2 cm overlap, in totaal 68 cm breed worden. Houdt er in alle gevallen bij dat, indien u een greeplijst toepast (aanbevolen) u per deur nog eens 2 cm extra breedte krijgt.

Compleet schuifdeuren systeem voor kasten

Om een compleet schuifdeurpakket samen te stellen uit ons assortiment is het belangrijk om te weten welke artikelen noodzakelijk zijn voor een succesvol eindresultaat. Voor het gemak hebben wij alle benodigde materialen op een rijtje gezet:

- Bovenrails; dit profiel wordt rechtstreeks aan het plafond gemonteerd en fungeert als begeleider van de deuren.
- Onderrails; op deze rails zullen uw deuren heen en weer schuiven. De profielen zijn goed zelf in te korten met een ijzerzaag, heeft u juist langere lengtes nodig? Leg dan 2 profielen kaarsrecht achter elkaar.
- Wielen sets; hiermee zorgt u ervoor dat de deuren kunnen schuiven over de rails. Wij bieden complete sets aan voor 2 of 3 deuren waarmee u alles in huis haalt wat nodig is!
Greeplijst; gaat u aan de slag met 18 mm dikke schuifdeuren? Dan zijn onze greeplijsten de perfecte, subtiele handgreep voor u.
Borstelprofiel voor greeplijst; hiermee voorkomt u doorkijk tussen de deuren én voorkomt u beschadigingen aan achterliggende deuren.
Schuine wandbeugel; dit onderdeel is essentieel als u bijvoorbeeld op een zolder of slaapkamer een kastenwand wilt maken. De schuinte van het plafond kan hiermee worden gecorrigeerd, dit onderdeel is niet nodig bij een recht plafond of kastenframe.

Door bovenstaande artikelen te selecteren maakt u heel eenvoudig zelf een schuifdeursysteem voor uw kast. Houdt altijd 10 cm vrije ruimte over tussen de deuren en de legplanken voor luchtcirculatie.Los van het monteren van de profielen op vloer en plafond is het ook mogelijk om een kastframe te maken met plaatmateriaal waarin u dan de profielen plaatst. Idealiter werkt u met een haakse basis, indien die er niet is kan er aan de zijkanten worden gekozen voor L-profielen uit ons assortiment aluminium hoekprofiel.

Kledingkast schuifdeur rails monteren

De montage van een schuifdeursysteem is heel eenvoudig te monteren en daardoor ook perfect zelf uit te voeren. Voor dit railsysteem maakt u gebruik van de onderdelen welke u in bovenstaand schema aantreft. Voorafgaand is het belangrijk om goed te meten wat de totale afmeting is, doe dit zowel aan de onderzijde en bovenzijde maar ook links en rechts van plafond tot vloer. Met de wielen uit het wielenpakket heeft u nog een verstelbaarheid van 9 mm, de tolerantie van links en rechts mag dus niet groter zijn dan 9 mm. Mocht dit wel het geval zijn, dan dient u dit eerst op te vullen door middel van een koofje aan de bovenkant.

Zaag de onderrails op maat en plak deze met dubbelzijdige tape aan de vloer of gebruik verzinkte spaanplaatschroeven. Indien u gaat schroeven boort u om de 50 cm een gat door het profiel en zorgt middels onze verzinkboortjes voor een weggevallen kopje. Dit is noodzakelijk omdat anders de wieltjes tegen deze schroef aan lopen. Wanneer de onderrails voor schuifdeur op de goede plek zit, gaat u verder met het bovenrails. Zorgt dat ook deze goed recht zit en in een loodrechte lijn boven het onderprofiel. Indien u een schuine wand heeft, gebruikt u onze unieke schuine wandbeugels als hulpstuk om de schuinte op te vangen en uw bovenrails toch recht te kunnen monteren.

Schuifdeuren zelf maken

De totale deurmaat is 4 á 5 cm korter dan de hoogte van de totale ruimte. Heeft u dus een hoogte van 220 in totaal exclusief de zojuist gemonteerde rails? Dan maakt u deuren van 216 cm hoog. Aan de onderzijde monteert u de draagwielen op de deur. Deze gekogellagerde wielen hebben een draagvermogen van 50 kg per set. U monteert de wielen zo'n 3 á 5 cm vanaf de rand van de deur, zo heeft u voldoende stevigheid in het hout. De bovengeleiders maakt u aan de bovenkant van uw deur vast op zo'n 10 cm vanaf de rand aan beide kanten. Bovengeleiders houden uw deur in de rails en zorgen voor een soepel schuivende deur.

Indien u 18 mm dik plaatmateriaal gebruikt, raden wij aan om onze greeplijsten te monteren. Deze lijsten klikken zich vast om het plaatmateriaal en zorgen voor een handgreep op uw schuifdeur. Bijpassend borstelprofiel voorkomt beschadigingen op achterliggende deuren, ook deze borstels dient u los mee te bestellen. Als uw deur klaar is voor gebruik tilt u de deur eerst in het bovenprofiel helemaal tot aan het plafond en zet de deur dan met de onderwielen op de rails. U tilt eerst alle achterste deuren in de rails en als laatste de voorste deuren. De zogenaamde aanslagbeugels welke ook in het wielen pakket zitten, houden uw schuifdeuren op een bepaald punt tegen. Zo voorkomt u dat de deuren tegen uw muur aan schuiven en beschadigen. U plaatst de aanslagbeugels in het bovenrails waarna de bovengeleiders dit als eindpunt zullen aanhouden en niet verder rollen. Tot slot geeft u uw nieuwe schuifdeuren een leuk kleurtje naar keuze door ze af te lakken en uw nieuwe schuifdeuren zijn klaar voor gebruik.