CURRENT LOCALE nl-be

  • Voor 23:59 besteld, levering binnen 1-2 dagen
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 59 euro

Filters

Tochtstrips

12 Aantal producten
A-MERK VOOR AL UW SCHROEVEN, BOUTEN EN ANDERE IJZERWAREN
GOEDKOPER DAN BOUWMARKTEN
BETROUWBARE LEVERING UIT EIGEN VOORRAAD
A-MERK VOOR AL UW SCHROEVEN, BOUTEN EN ANDERE IJZERWAREN
GOEDKOPER DAN BOUWMARKTEN
BETROUWBARE LEVERING UIT EIGEN VOORRAAD

Tochtstrips

Heeft u last van tocht in uw huis? Koelt het bijvoorbeeld snel af of voelt u een kleine briesje in uw nek als u op de bank zit? Waarschijnlijk tocht het dan bij uw ramen of deuren. Met het uitgebreide tochtwering assortiment van Wovar kunt u dit probleem eenvoudig oplossen! Wovar levert namelijk hoogwaardige tochtstrips, dorpelprofiel en tochtbanden speciaal voor deuren en ramen en zelfs voor uw brievenbus.

Of het nu gaat om een binnendeur, buitendeur, voordeur of schuifdeur, de tochtstrips van Wovar zorgen ervoor dat er geen tocht meer ontstaat in uw woning. Erg poplulair zijn onze tochtstrips op band en onze dorpelstrips voor onder de voordeur. Elke strip is geschikt voor een bepaalde kiergrootte, let dus goed op de beschrijving. Wilt u meer weten over tochtstrips en andere manieren van energiebesparing? Neem dan een kijkje in onze blog over energiebesparing.

Bestel tochtwering om uw huis tochtvrij te maken voor de laagste prijs bij Wovar. Wovar levert tochtstrips, tochtbanden en dorpelstrips razendsnel uit eigen voorraad. Bent een zakelijke klant met een bouwbedrijf, klusbedrijf of hoveniersbedrijf? Maak een zakelijk account aan en profiteer van extra voordeel, waaronder een vaste zakelijke korting. 

Een tochtstip van Wovar is zeer eenvoudig te plaatsen en houdt tocht, dat langs uw deuren of ramen naar binnen komt, tegen. Een van onze populairste tochtstrips zijn de zelfklevende, welke vrijwel voor alle deuren en ramen geschikt zijn. Om het u gemakkelijk te maken hebben we per tochtstrip aangegeven voor welke kiergrote deze geschikt is. Zo weet u zeker dat u geen last meer heeft van tocht. Tocht kan namelijk zeer vervelend zijn, de temperatuur omlaag brengen en u kunt er zelfs ziek van worden.

Deur tochtstrip

Door verzakking, beschadiging en vele andere oorzaken kan het soms gebeuren dat er bij uw deur een kier ontstaat. Dit kan zowel aan de onderkant als aan de bovenkant of zijkanten. Een tochtstrip is dan een goedkope en goede oplossing. Zo hoeft u niet uw deur te vervangen of andere kostbare reparaties uit te voeren. De tochtstrips van Wovar kunt u zelf eenvoudig op maat snijden en plaatsen. Gebruik bijvoorbeeld een afbreekmesje of een schaar. U kunt de strip zowel voor binnen- als buitendeuren gebruiken. Het EPDM materiaal is namelijk bestand tegen water.

Tochtstrip raam

Kieren komen ook regelmatig voor bij ramen/kozijnen. Ook dit kan het gevolg zijn van beschadiging of verzakking. Net als bij deuren zijn ook hier de tochtstrips van Wovar uitermate geschikt om de kieren goed op te vullen en zo tocht tegen te houden. Voor grotere kieren van 4 tot 6 mm raden we aan om de tochtstrip met D- profiel te gebruiken. Deze is voorzien van een luchtkamer, welke samengedrukt wordt en weer kan terugveren. Zo bent u er zeker van dat de gehele kier goed dicht komt te zitten. Is de kier iets kleiner? Dan kunt u ook het P- profiel gebruiken. Voor alle precieze maten bekijkt u de productpagina´s.

Tochtstrip plaatsen

Het is erg eenvoudig om onze zelfklevende tochtstrips te plaatsen. Dit geldt ook voor mensen die dit nog nooit hebben gedaan of doorgaans niet heel handig zijn. Hieronder een kort stappenplan:

  1. U begint als eerst met het schoonmaken van de ondergrond. Een vlakke en schone ondergrond is belangrijk voor een goede bevestiging.
  2. Laat de ondergrond goed drogen. Het heeft namelijk geen zin om de zelfklevende tochtband aan te brengen op een vochtige ondergrond.
  3. Verwijder de beschermfolie enkele centimeters en druk de tochtstrip stevig op zijn plaats. Knip de tochtstrip af in de hoeken en u bent klaar.

Voor montage van aluminium tochtstrips, houten tochtprofielen, dorpelstrips en slijtdorpels verwijzen wij u naar de betreffende productpagina.

Tochtstrip deur besparen

Tochtstrips plaatsen op uw deuren zijn een eenvoudig manier om te besparen op de energiekosten. Volgens experts kan het totale rendement aan besparing met tochtstrips oplopen tot enkele honderden euro's. Dat is natuurlijk een mooi resultaat met een relatief lage investering van de tochtstrips. 

Wovar levert ook zwart tochtstrips voor de moderne zwarte kozijnen en deuren, geheel volgens de laatste trends.

Tochtband kopen

Bestel uw tochtbanden nu voordelig bij Wovar! Zelfklevende tochtbanden zijn geschikt voor alle ramen en deuren. Wij raden aan om eerst de grootte van de kier op te meten om de juiste keuze te maken. Dankzij een ruime eigen voorraad leveren wij tochtstrips vaak al binnen 24 uur bij u thuis af in heel Nederland en België!

Bestel direct een aantal handige tools mee om de tochtstrip optimaal te kunnen bevestigen. Denk aan een afbreekmes, schuurpapier en een rolmaat. U vindt deze gereedschappen en nog veel meer in het assortiment handgereedschap