CURRENT LOCALE nl-be

  • Voor 23:59 besteld, levering binnen 1-2 dagen
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 59 euro

Filters

Katrollen

10 Aantal producten
A-MERK VOOR AL UW SCHROEVEN, BOUTEN EN ANDERE IJZERWAREN
GOEDKOPER DAN BOUWMARKTEN
BETROUWBARE LEVERING UIT EIGEN VOORRAAD

Katrollen

Zoekt u één of meerdere katrollen? Wovar lever hoogwaardige katrollen voor een vaste lage prijs. De katrollen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten, zoals schroefkatrollen, scharnierenkatrollen, markieskatrollen, dubbele katrollen en enkel verzinkte katrollen. Iedere katrol is anders en per project kunt u een andere katrol gebruiken. Een katrol wordt gebruikt om zwaardere objecten gemakkelijk te verplaatsen. Door het gebruik van een katrol wordt het gewicht van het object namelijk stukken lichter en kunt u het makkelijker omhoog hijsen. 

Katrol systeem

Hoe maakt u een katrol systeem? Dit doet u eenvoudig door meerdere katrollen te gebruiken. Daardoor wordt het gewicht van het object verdeeld, zodat je met minder moeite iets zwaar kan verplaatsen. Doordat een katrol de richting van het touw veranderd, wordt ook de richting van de spankracht veranderd. Daardoor kan het veel lichter en makkelijker worden om iets op te tillen. Uiteraard is het makkelijker om een touw naar beneden te trekken dan het zware object zelf met de handen omhoog te tillen. Hoe meer katrollen u gebruikt voor een katrol systeem, des te lichter wordt het object dat u moet verplaatsen. Echter, het heeft wel een nadeel, want als u meer katrollen gebruikt moet u ook langer blijven trekken aan het touw om het object tot de juiste hoogte te laten komen.

Voor het bevestigen van een katrol adviseren wij u om gebruik te maken van plug, schroeven, schroefoog en een karabijnhaak

Katrol met touw

Hoe moet u een katrol gebruiken? Wij adviseren om de katrol met touw te gebruiken. Nylon touw is namelijk sterk touw wat tot wel 210 kg kan tillen. Dit komt doordat de touwen 3 strengs zijn geslagen. Daarnaast draaien de touwen altijd weer terug in de oude positie. Dit kan nog wel eens voorkomen als u iets ophijst met een katrol wat vervolgens gaat draaien. De nylon touwen zijn 10 meter lang, waardoor je vaak aan 1 of 2 touwen voldoende hebt. Dit aantal kan veranderen als u meer katrollen gebruikt, dan heeft u vaak extra touw nodig. U kunt het touw vinden in ons assortiment nylon touw of bij de bijbehorende producten onder iedere katrol.

Dubbele katrol

Bij Wovar bieden wij verschillende soorten katrollen aan, maar de sterkste zijn de dubbele katrollen. Dit komt doordat er aan de dubbele katrol 2 touwen kunnen. Doordat u de mogelijkheid hebt om 2 touwen te gebruiken in plaats van 1 touw kunt u het object gemakkelijk verplaatsen en kunt u 2 keer zoveel gewicht tillen. Hierdoor kunt u het object wat u wilt verplaatsen op 2 plekken vast maken met touw. Dit zorgt er ook voor dat u het object horizontaal kunt verplaatsen. Met een dubbele katrol kunt u een object tot wel 300 kg eenvoudig verplaatsen of omhoog hijsen. 

Katrol kopen

Wilt u een katrol kopen? Bij Wovar koopt u nu één of meerdere katrollen voor een aantrekkelijke prijs. Heeft u een klus- of bouwbedrijf of een hoveniersbedrijf? Dan krijgt u met een zakelijk account veel extra voordelen, zoals een standaard korting en een handige bestelgeschiedenis.