• Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!
 • 100 dagen recht op retour
 • Veilig achteraf betalen
 • Gratis bezorging vanaf 79 euro
 • Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!

Filters

Sorteren
Materiaal
Dikte
Lengte
Kleur
Hoogte
Breedte
Voorraad
Prijs
tot

Cortenstaal Plantenbakken

Cortenstaal heeft door zijn roestige kleur een natuurlijke uitstraling, waardoor het een favoriet is onder tuiniers. Daarom zijn de cortenstaal plantenbakken van Wovar een ideale toevoeging voor uw tuin. Door de roestbruine kleur verstoren zij de natuurlijke omgeving niet en mengen zij zich met de natuur. Daarnaast zijn deze cortenstaal plantenbakken perfect te combineren met onze cortenstaal borderranden. Zo kunt u uw tuin indelen zoals u wilt en creëert u een prachtige landelijke, maar toch ook moderne sfeer. Wovar levert uw cortenstaal plantenbak in negen verschillende afmetingen. 

Tip voor de tuin: Wanneer u de cortenstaal plantenbak gaat beplanten adviseren wij om de bodem van de plantenbak te bedekken met kiezelstenen, vervolgens doet u hier een waterdoorlatend worteldoek bovenop en tot slot de potgrond of aarde die geschikt is voor uw planten. Zo kan het water goed weglopen en krijgt u ook geen onkruid.

6 producten
Sorteren op voorraad
1-6 van de 6 producten
A-Merk voor schroeven, bouten en andere ijzerwaren
Goedkoper dan bouwmarkten
Gratis bezorging vanaf 59 euro
A-Merk voor schroeven, bouten en andere ijzerwaren

Veelgestelde vragen

Cortenstaal is een veel gebruikte staalsoort voor in de tuin. Het materiaal beschikt over een unieke en prachtige roestkleur, waardoor de bloembak zich perfect met de natuur mengt. Daarnaast heeft cortenstaal door de combinatie van de verschillende metalen waaruit het bestaat, een sterkte en kracht als dat van roestvast staal. Hierdoor heeft het een lange levensduur. 

Het is belangrijk dat de afwatering van uw plantenbak goed is geregeld. Om hier goed voor te zorgen, raden wij aan om te beginnen met een laag potgrond. Vervolgens legt u hier een waterdoorlatend worteldoek bovenop en tot slot de aarde of potgrond die voor uw planten geschikt is. 

Voor het in elkaar zetten van de plantenbakken heeft u slechts de bijgeleverde moersleutel nodig.

Stap 1: De plantenbak bestaat uit 5 verschillende onderdelen. Bekijk welk onderdeel de bodem is, de overige onderdelen zijn de zijkanten. Belangrijk om rekening mee te houden is dat 1 zijde van de zijkanten bedoeld is als bovenkant, deze herkent u aan het vierkante gedeelte.
Stap 2: Bevestig een zijkant aan de bodem met 2 bouten en moeren. Controleer nog een keer extra of de juiste kant aan de bovenkant zit. 
Stap 3: Bevestig alle zijkanten op dezelfde manier zoals in de stap hiervoor is benoemd. 

Wovar Blog
Alle laatste trends op klusgebied!
Lees meer
Zakelijke klant worden

Steeds meer klussenbedrijven, hoveniers en houthandels ontdekken Wovar

 1. Extra korting voor grootverbruikers;
 2. Direct contact met opgeleide specialist;
 3. Spoedleveringen mogelijk;
Zakelijk account

Een plantenbak van cortenstaal is gemakkelijk in elkaar te zetten. De plantenbakken cortenstaal van Wovar beschikken over een handige handleiding om de plantenbak te monteren, waarin stap voor stap staat uitgelegd hoe u te werk moet gaan. Daarnaast worden de benodigde bevestigingsmaterialen zoals hoeksteunen en schroeven meegeleverd.

Video: Cortenstaal plantenbak in elkaar zetten

De voor- en nadelen van een cortenstaal bloembak

Een bloembak die gemaakt is van cortenstaal is vrijwel onderhoudsvrij. U hoeft alleen eventueel zichtbaar vuil van de plantenbak af te vegen of spuiten. Gebruik hier echter geen hogedrukreiniger voor. Daarnaast is cortenstaal, ondanks zijn uiterlijk, bestand tegen corrosie. De roestige laag die cortenstaal krijgt, is namelijk een beschermlaag tegen verdere corrosie. Dit geeft uw plantenbak van cortenstaal een lange levensduur.

Het nadeel van een cortenstaal plantenbak is dat het roestproces van het cortenstaal ongeveer 6 tot 12 maanden duurt, voordat de prachtige roestkleur tot zijn recht komt. De plantenbakken met onderplaat zijn echter al verroest. Het oxidatieproces van cortenstaal is wel te versnellen. Lees en bekijk hieronder hoe u dit doet. Een ander nadeel is dat tijdens het roestproces het cortenstaal nog roestwater kan afgeven. Het is daarom verstandig om in deze periode onder de bloembak een beschermende ondergrond te plaatsen om vlekken op uw bestrating te voorkomen.

Cortenstaal bloembak sneller laten roesten

Is uw plantenbak van cortenstaal is aankomst nog niet volledig verroest? Het oxidatieproces, waardoor het cortenstaal volledig tot zijn recht komt, duurt ongeveer 6 tot 12 maanden.

Gelukkig hoeft u geen 6 tot 12 maanden te wachten, want het roestproces is ook te versnellen. Bekijk hiervoor het onderstaande stappenplan en de video. Voor een uitgebreide uitleg verwijzen wij u graag naar onze blog hoe laat ik cortenstaal sneller roesten

 1. Cortenstaal wordt afgewerkt met een waslaag. De eerste stap is om deze laag te verwijderen. Hiervoor kunt u de ontvetter en het doekje gebruiken. 
 2. Wanneer u de waslaag verwijdert hebt, is het tijd om onze zelfgemaakte roestversneller te maken.
 3. Vul de emmer met 10 liter warm water en voeg hier 3 eetlepels zout of azijn aan toe.
 4. Roer het mengsel goed door en vul uw plantenspuit hiermee.
 5. Breng het mengsel geleidelijk en in ruime mate aan op uw cortenstaal product.
 6. Herhaal het aanbrengen van dit mengsel dagelijks en na 6 dagen zult al een degelijk verschil gaan opmerken. 
 7. Om tot een volledig doorgeroest product te komen, zult u deze behandeling ongeveer 6 weken dagelijks moeten uitvoeren.

Video: Cortenstaal sneller laten roesten

Cortenstaal plantenbak zonder bodem vullen

Heeft u liever een cortenstaal plantenbak zonder bodem? Kies dan voor de plantenbakken met de volgende afmetingen: 60 × 60 × 56, 80 × 80 × 56 of 100 × 100 × 56 cm. Voor het vullen van de cortenstaal bloembak hebt u het volgende nodig: kiezelstenen, een waterdoorlatend anti-worteldoek en aarde of potgrond die geschikt is voor uw planten.

 1. Bedek de bloembak met een laag kiezelstenen, ongeveer 10 cm hoog. 
 2. Leg het waterdoorlatend anti-worteldoek over de kiezelstenen. Laat de randen van het doek hierbij ongeveer 10 cm omhoog staan.
 3. Vul de bloembak tot ongeveer 5 cm onder de rand met aarde of potgrond.
 4. U kunt nu uw planten zonder zorgen planten. 

Bloembak cortenstaal bestellen

Bestel deze cortenstalen plantenbakken en behoud daarmee de natuurlijke uitstraling van uw tuin. Profiteer al van onze staffelkorting bij een bestelling van 5 stuks!

Hoveniers en bouw- en klusbedrijven krijgen extra voordeel met een zakelijk account. Meld u zich dus snel aan en ontvang onder andere een vaste zakelijke korting!

Fan van de roestige uitstraling van cortenstaal? Bekijk dan ook eens onze cortenstaal borderranden.