CURRENT LOCALE nl-be

  • Voor 20:00 uur besteld, morgen in huis
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro

Filters

Kraaltrimmen

4 Aantal producten

Kraaltrimmen

Aluminium kraaltrimmen zorgen voor de perfecte afwerking van het dak van uw overkapping, veranda of platte dak van uw tuinhuis. Een kraaltrim onderscheidt zich van een gewone daktrim door zijn kraal. De kraal in een kraaltrim zorgt door zijn rondingen voor een luxe en klassiek uiterlijk. Houdt u dus niet van een rechte afwerking? Kies van voor een daktrim met kraal. De daktrimmen met kraal zijn gemaakt van aluminium staal. Deze daktrimmen zijn beschikbaar in delen van 2.5 meter. Daarnaast vindt u bij ons ook hoekstukken voor kraaltrimmen.

Naast de daktrimmen met kraal vindt u bij ons ook bijbehorende kraaltrimmen met hoek aluminium, welke u op de hoeken van het dak plaatst. Voor het koppelen van de kraaltrimmen en hoektrimmen met kraal bieden we bijpassende verbinders voor kraaltrimmen aan. Het bevestigen van kraaltrimmen doet u met onze waterdichte zelftappers met nylon ring. 

Wovar levert kraaltrimmen met een kraal van 26 mm. Op zoek naar een daktrim kraal met een grotere kraal? Laat het ons dan weten, zodat we deze voor u kunnen bestellen. 

Welke schroeven gebruiken voor kraaltrim monteren?

Bij het monteren van een kraaltrim is het belangrijk om te kiezen voor waterdichte schroeven. Omdat u aluminium op hout monteert, raden we aan ons zelfborende waterdichte RVS schroeven te gebruiken. Houd er rekening mee dat u kiest voor RVS schroeven, om zo corrosie te voorkomen. Deze waterdichte zelftappers vindt u onder onze categorie zelftappers RVS. Het zijn zelfborende schroeven, maar om de aluminium kraaltrim niet te beschadigen, raden we aan de schroeven toch even voor te boren met een metaalboor 3 mm. 

Aluminium daktrim met kraal plaatsen

Het monteren van een kraaltrim aluminium is gemakkelijker dan u denkt. Na het aanleggen van uw dakbedekking volgt u de volgende stappen voor het plaatsen van de daktrimmen met kraal: 

  • Meet uit hoeveel kraaltrimmen u precies nodig heeft en leg op de plaats;
  • Kort eventuele te lange kraaltrimmen af met een ijzerzaag; 
  • Boor de daktrim voor met een metaalboor op de plekken waar de schroeven komen. Zorg per daktrim voor minstens twee montagegaten;
  • Leg de kraaltrimmen op de plek en monteer op de montagegaten met de waterdichte zelftappers RVS; 
  • Draai de waterdichte zelftappers goed aan zodat de kraaltrimmen stevig vastzitten. 

Hoektrim Aluminium met kraal

Voor het afwerken van de hoeken gebruikt u hoektrimmen aluminium met kraal. Deze zijn bijpassend beschikbaar in dezelfde kraalmaat als de daktrim zelf. Ook de hoektrim met kraal monteert u net zo eenvoudig als de rechte daktrimmen. Zie hiervoor ook het bovenstaande stappenplan. Binnen no-time uw hoeken perfect afgewerkt met de aluminium hoektrimmen met kraal. 

Kraaltrim bestellen 

Bestel kraaltrimmen uit voorraad bij Wovar voor een scherpe prijs. Houd rekening met verzendkosten van 15 euro door de lengte van het product. Heeft u een bouw- of klusbedrijf of bent u hovenier? Maak dan gebruik van een zakelijke korting en vele andere voordelen bij het aanmaken van een zakelijk account

Op zoek naar rechte daktrimmen? Bekijk dan ook ons gehele assortiment daktrimmen. Deze vindt u onder het gehele aanbod aluminium profielen, waar u ook de aluminium L-profielen vindt.