CURRENT LOCALE nl-be

  • Voor 23:59 besteld, levering binnen 1-2 dagen
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 59 euro
Balkhouders en hoekankersDragers en Houders

Populaire producten

Balkhouders en hoekankers

Hier koopt u goedkoop balkdragers en raveeldragers van verzinkt staal voor 1001 balkmaten. Een veel gebruikte manier om houten balken aan muren te bevestigen is gebruik te maken van een metalen balkdrager. In deze categorie balkhouders vindt u zowel stalen balkdragers met lip als meten raveeldragers. Bij elke balkhouder geven we aan voor welke kopmaat hout deze geschikt zijn. Ontdek Wovar, het A-merk met aantrekkelijke prijzen voor verzinkte balkhouders voor gebruik in houtbouw. Kies uit onze stevige regeldragers, balkdragers, raveeldragers of zelfs onzichtbare balkdragers. De balkdragers zijn gemaakt van verzinkt staal en daardoor ijzersterk. Uw metalen balkhouders NU bestellen, betekent levering in 24 uur!

Maak bij het bouwen van houten constructies altijd gebruik van hoogwaardige bevestigingsmaterialen zoals onze slotbouten, houtdraadbouten of tellerkopschroeven.

De raveeldrager, balkdrager en regeldragers monteert u eenvoudig met de speciale spaanplaatschroeven van Wovar doorgaans in de maat 4x40 of 4x50 mm. Iedere balkdrager is voorzien van schroefgaten die montage in vrijwel iedere situatie mogelijk maakt. U zoekt dus balkhouders voor lage prijzen met snelle levering? Wij leveren A-kwaliteit balkhouders van hoogwaardig verzinkt staal de volgende dag bij u thuis of op het werk. 

Hoekverbinders en hoekankers

Naast balkhouders kunt u ook L-vormige hoekstukken en pergola verbindingsstukken kopen bij Wovar. Kies uit zware hoekankers voor de bouw tot simpele hoekjes voor het ophangen van tuinschermen.

Stalen Regeldragers

Naast zware balkdragers en raveeldragers levert Wovar ook regeldragers. Deze zijn geschikt voor lichtere constructies. De afmetingen van deze verzinkte regeldragers komen overeen met smalle balken die bijvoorbeeld gebruikt worden om een opbergzolder te maken die niet al te zwaar belast wordt. Denk aan de maten 38x63 en 45x70 mm balken.

Metalen Balkdragers kopen

Wovar levert ook stalen balkdragers met een lange lip of zonder lip. De metalen balkdrager worden trouwens ook wel balkschoen of balkanker genoemd, wist u dat? De ijzeren balkschoenen van Wovar hebben als voordeel dat er bij het optrekken van de muur geen balken opgelegd hoeven te worden. Alleen de balkdrager wordt ingemetseld in de voeg en met een plug in de volle steen vastgezet.

Ook in de hout-skeletbouw wordt de balkschoen veel gebruikt. De lip kan dan niet ingemetseld worden, maar kan aan de bovenzijde met schroefnagels of spaanplaatschroeven worden vastgezet. Wovar levert balkankers in vele afmetingen. Ook stalen balkdragers zonder lip behoren tot de mogelijkheden. Wovar heeft bij iedere balkdrager aangegeven voor welke balkmaat de balkdrager geschikt is. 

Raveeldragers

Om houten balken aan elkaar te verbinden, wordt ook vaak een raveeldrager of raveling gebruikt. Een raveling is nodig als een draagbalk onderbroken moet worden. Bijvoorbeeld bij een trapgat in een verdiepingsvloer. Wovar levert raveeldragers in zware uitvoering. Dit zorgt ervoor dat de raveeldragers op vele manieren kan worden vast gezet. Dit kan onder andere met onze spaanplaatschroeven torx of houtdraadbouten. Voor de verankering van raveeldragers worden ook spreidankers of schroefnagels gebruikt.

De afmetingen van raveeldragers komen overeen met handelsmaten van houten balken. Het zware type raveeldrager is evenals onze balkdrager geschikt om gordingen vast te zetten. Door de vele montagegaten is het bevestigen van onze raveeldragers in vrijwel iedere situatie mogelijk.

Balkhouders Zwart

De zwarte balkhouders van Wovar zijn voorzien van een zwarte poedercoating. Deze poedercoating dringt diep in het verzinkt staal en zorgt voor een uitmuntende bescherming tegen roest, oxidatie en corrosie. Na deze beschermende coating is een zwarte toplaag aangebracht. Deze toplaag zorgt voor een mooie glans. Hierdoor ogen de zwarte balkdragers prachtig in combinatie met bijvoorbeeld SLS vuren balken. De balkhouders zwart zijn o.a. in de volgende, populaire maten verkrijgbaar:

  • Balkdrager zwart voor 5 x 15 cm balken
  • Raveeldrager zwart voor 4.5 x 14.5 cm balken
  • Raveeldrager zwart voor 5 x 10 cm balken
  • Raveeldrager zwart voor 5 x 15 cm balken

Naast standaard balkdragers met of zonder lip en raveeldragers levert Wovar nu ook onzichtbare balkdragers, deze balkhouders kunt u na montage niet zien en worden daarom ook wel blinde bevestiging genoemd

Koppelplaten

Voor het koppelen van balken worden onze Wovar koppelplaten gebruikt. Koppelplaten worden ook wel koppelstrips of koppelankers genoemd. Koppelplaten zijn in veel verschillende maten leverbaar. Koppelplaten worden bevestigd met spaanplaatschroevenof schroefnagels. In iedere koppelplaat zitten voldoende bevestigingsgaten om de koppelplaten stevig te monteren.

Online balkhouders kopen

Bestel de raveeldragers, balkdragers, regeldragers of koppelplaten per 10 stuks en profiteer van onze bulkkorting. Bedrijven in de bouw- en tuinbranche krijgen extra voordeel zoals kortingen met een zakelijk account.

Wovar levert ook hoogwaardige hoekverbinders, koppelplaten en schommelverbinders. Mocht u een plat dak gaan bouwen raden wij ook eens te kijken naar onze epdm folie. Daarnaast kiest u voor onze slagpluggen of kozijnpluggen om hout aan steen te verankeren.

Naast deze raveeldragers levert Wovar ook plankdragers, daktrimmen en paalhouders. Voor het dragen van onderbalken voor een houten vlonder of terras zijn onze tegeldragers een uitstekende keuze.