Wovar bevestigt het, keer op keer!
Het A-merk voor o.a. (tuin) schroeven en bouten
Veilig achteraf betalen na ontvangst
Maarliefst 100 dagen retourrecht

Wovar Balkhouders

Een veel gebruikte manier om houten balken aan muren te bevestigen is gebruik te maken van een metalen balkdrager. In deze categorie balkhouders vindt u zowel stalen balkdragers met lip als metalen raveeldragers. Bij elke balkhouder geven we aan voor welke kopmaat hout deze geschikt zijn. Ontdek Wovar, het A-merk met aantrekkelijke prijzen voor verzinkte balkhouders voor gebruik in houtbouw. Kies uit onze stevige regeldragers of balkdragers. De balkdragers zijn gemaakt van verzinkt staal en daardoor ijzersterk.

De raveeldrager, balkdrager en regeldragers monteert u gemakkelijk met de speciale spaanplaatschroeven van Wovar, doorgaans in de maat 4 x 40 of 4 x 50 mm. Elke balkdrager is voorzien van schroefgaten die montage in vrijwel elke situatie mogelijk maakt. U zoekt dus balkhouders voor lage prijzen met snelle levering? Wij leveren A-kwaliteit balkhouders van hoogwaardig verzinkt staal de volgende dag bij u thuis of op het werk indien u voor 22u bestelt. 

Stalen regeldragers

Naast zware balkdragers en raveeldragers levert Wovar ook regeldragers. Deze zijn geschikt voor lichtere constructies. De afmetingen van deze verzinkte regeldragers komen overeen met smalle balken die bijvoorbeeld gebruikt worden om een opbergzolder te maken die niet al te zwaar belast wordt. Denk aan de maten 38 x 63 en 45 x 70 mm voor de balken.

Metalen balkdragers kopen

Wovar levert ook stalen balkdragers met een lange lip of zonder lip. De metalen balkdragers worden trouwens ook wel balkschoen of balkanker genoemd, wist u dat? De ijzeren balkschoenen van Wovar hebben als voordeel dat er bij het optrekken van de muur geen balken opgelegd hoeven te worden. Alleen de balkdrager wordt ingemetseld in de voeg en met een plug in de volle steen vastgezet.

Ook in de houtskeletbouw wordt de balkschoen veel gebruikt. De lip kan dan niet ingemetseld worden, maar aan de bovenzijde met schroefnagels of spaanplaatschroeven worden vastgezet. Wovar levert balkankers in vele afmetingen. Ook stalen balkdragers zonder lip behoren tot de mogelijkheden. Wovar heeft bij elke balkdrager aangegeven voor welke balkmaat hij geschikt is.

Raveeldragers

Om houten balken aan elkaar te verbinden, wordt ook vaak een raveeldrager of raveling gebruikt. Een raveling is nodig als een draagbalk onderbroken moet worden. Bijvoorbeeld bij een trapgat in een verdiepingsvloer. Wovar levert raveeldragers in zware uitvoering. Dat zorgt ervoor dat de raveeldragers op vele manieren kunnen worden vastgezet. Dat kan onder andere met onze spaanplaatschroeven Torx of houtdraadbouten. Voor de verankering van raveeldragers worden ook spreidankers of schroefnagels gebruikt.

De afmetingen van raveeldragers komen overeen met handelsmaten van houten balken. Het zware type raveeldrager is net als onze balkdrager geschikt om gordingen vast te zetten. Door de vele montagegaten is de bevestiging van onze raveeldragers in vrijwel elke situatie mogelijk.

Balkhouders zwart

De zwarte balkhouders van Wovar zijn voorzien van een zwarte poedercoating. Deze poedercoating dringt diep in het verzinkt staal en zorgt voor een uitmuntende bescherming tegen roest, oxidatie en corrosie. Na deze beschermende coating is een zwarte toplaag aangebracht. Deze toplaag zorgt voor een mooie glans. Daardoor ogen de zwarte balkdragers prachtig in combinatie met bijvoorbeeld SLS vuren balken. De zwarte balkhouders zijn in de volgende maten verkrijgbaar:

  • Balkdrager zwart voor 5 x 15 cm balken
  • Raveeldrager zwart voor 4.5 x 14.5 cm balken
  • Raveeldrager zwart voor 5 x 10 cm balken
  • Raveeldrager zwart voor 5 x 15 cm balken

Koppelplaten

Voor het koppelen van balken worden onze Wovar-koppelplaten gebruikt. Koppelplaten worden ook wel koppelstrips of koppelankers genoemd. Koppelplaten zijn in veel verschillende maten leverbaar. Koppelplaten worden bevestigd met spaanplaatschroeven of schroefnagels. In elke koppelplaat zitten voldoende bevestigingsgaten om ze stevig te monteren.

Online balkhouders kopen

Bestel de raveeldragers, balkdragers, regeldragers of koppelplaten per 10 stuks en profiteer van onze bulkkorting. Bedrijven profiteren standaard van de laagste prijs bij Wovar. Zakelijke klant worden? Meld u hier aan en ontdek uw persoonlijke kortingscode.