CURRENT LOCALE nl-be

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
  • Vandaag besteld, levering binnen 1-2 werkdagen
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro

Filters

Gevelbekleding Olie

5 Aantal producten

Gevelbekleding Olie

Naast beits, kunt u uw gevelbekleding ook behandelen met olie. Zeker bij houtsoorten als thermo Ayous, thermisch Fraké, thermowood Essen en Red Cedar kan dit een voordeel zijn. Wij verkopen uitsluitend A-merken houtolie voor houten gevelbekleding. Wij leveren deze snel bij u thuis of bij uw bedrijf.

In het assortiment verf en beits vindt u ons totale assortiment voor al uw schilderwerkzaamheden. 

Wilt u uw gevelbekleding mooi houden of mooi maken? Met de gevelbekleding olie van Wovar kunt u uw houten gevel beschermen tegen zonlicht en regen. Tegelijkertijd kunt u met een aantal producten uw hout een andere kleur geven. Er bestaan zowel transparante als dekkende opties voor het behandelen van gevelbekleding. Ook voor Red Cedar hebben wij goede opties ter bewerking. Wanneer u er voor kiest om uw hout niet te behandelen met één van deze producten, wordt het hout snel lelijk en kan het gaan rotten. Aangezien veel soorten hout niet goedkoop zijn als gevelbekleding, is dit natuurlijk ontzettend zonde.

Beits of olie?

Naast beitsen kiest men er ook vaak voor om gevels te behandelen met olie. Dit kan zeker een goed idee zijn bij houtsoorten als Red Cedar en Ayous. Deze houtsoorten hebben de eigenschap dat ze soms willen gaan bloeden. Dit zorgt voor lelijke vlekken. Het is dan van belang om een open systeem te gebruiken om dit te voorkomen. Dit betekent dat het slim is om geen systeem te gebruiken dat een laag aanbrengt op het hout. Een olie is dan de perfecte oplossing.

Voor de beste behandeling behandelt u gezaagde kopse kanten met een speciale kopse sealer. Zo voorkomt u dat water vanaf de kopse kanten toch nog voor problemen kan gaan zorgen. Zeker bij gezaagde delen is dit van belang. Zonder kopse sealer kan het water zorgen voor problemen als rot en schimmel in het hout. Let op: er blijft bij Ayous hout en Red Cedar hout een klein risico bestaan dat het gaat bloeden. Wij adviseren altijd om eerst op een extra plank een beits te testen. Het gebruiken van een olie kan dan ook een oplossing zijn! Verstandig is uw hout eerst enkele maanden in de buitenlucht te laten uitzweten.

Voorvergrijzers voor gevelbekleding

Om een oneffen vergrijzing te voorkomen en gelijk een mooie vergrijsde look te realiseren, zijn er ook speciale vergrijzers voor gevelbekleding. Dit is eigenlijk gewoon beits met een prachtige vergrijsde kleur. Dit is zeer populair bij houten gevels. Zo hoeft u het vergrijzingsproces niet af te wachten en krijgt u gelijk een mooie en vooral ook egaal vegrijsde gevel. Bij vergrijzing is het probleem namelijk vaak dat het vergrijzen niet mooi egaal plaats vindt. Dit probleem neemt u weg door het hout te behandelen met een vergrijzer van bijvoorbeeld Teknos Drywood.