Wovar bevestigt het, keer op keer!
Filters uitklappen:
Het A-merk voor o.a. (tuin) schroeven en bouten
Veilig achteraf betalen na ontvangst
Maarliefst 100 dagen retourrecht
Het A-merk voor o.a. (tuin) schroeven en bouten
Veilig achteraf betalen na ontvangst
Maarliefst 100 dagen retourrecht

Wovar Golfplaatbouten

Golfplaatbouten zijn geschikt voor de montage van golfplaten. De golfplaatbouten van Wovar zijn 7 mm dik en dat zorgt voor een enorme draagkracht. U kunt kiezen voor golfplaatbouten van rvs A2-staal of verzinkt. De golfplaatbouten worden aangedreven met een zeskantkop. U monteert de golfplaatbouten eenvoudig met sleutelmaat 11. Wij hebben niet alleen scherpe prijzen voor waterdichte bouten om golfplaten te monteren. Ook leveren wij uit eigen voorraad de volgende dag al bij u, indien u voor 22 uur bestelt.

Naast golfplaatbouten levert Wovar ook schroeven voor dakpanplaten. Die hebben een zelfborende punt waardoor het niet nodig is ze voor te boren. 

Het grote voordeel van onze rvs A2-golfplaatbouten is dat ze niet oxideren. Verzinkte golfplaatbouten doen dat wel als de zinklaag beschadigd is. Rvs A2-metaal is zachter dan verzinkt staal. Dat maakt verzinkte golfplaatbouten sterker dan rvs-golfplaatbouten.

Golfplaatbouten rvs A2

De golfplaatbouten van hoogwaardig rvs A2-staal hebben een slijtvaste schelpsluiting. De schelpsluiting sluit het montagegat volledig af van regen en vocht. Dat voorkomt lekkage van uw golfplaten. Door de zeskantige kop draait u de golfplaatbouten krachtig vast zodat er geen speling ontstaat tussen uw golfplaten en de onderconstructie. Met sleutelmaat 11 schroeft u de bouten voor golfplaten eenvoudig vast. U moet altijd voorboren in de golfplaten. Onze metaalboren van 8 mm dik zijn daar uitermate voor geschikt. Om de montage te vereenvoudigen wordt aangeraden om met een 5 mm dikke hardhoutboor voor te boren in de houten onderconstructie. Dat zorgt ervoor dat u de golfplaatbouten gemakkelijk inschroeft. Gebruik geen grotere hardhoutboor. Met een boorgat van 5 mm behouden de golfplaatbouten optimale verankering in het hout.

Golfplaatbouten verzinkt

De verzinkte golfplaatbouten van Wovar zijn sterker dan de golfplaatbouten van rvs. Het nadeel van verzinkte golfplaatbouten is dat ze kunnen oxideren als de zinklaag is beschadigd. Ga daarom secuur te werk bij de montage van de golfplaatbouten. Een ander verschil is dat de verzinkte golfplaatbouten niet beschikken over een schelpsluiting, maar een moderne zwarte afdekkap. Dat zorgt voor een mooie afwerking.

Welke lengte golfplaatbouten moet ik kiezen?

De rvs A2-golfplaatbouten van Wovar zijn verkrijgbaar in de lengtes 110 mm en 130 mm. De verzinkte golfplaatbouten leveren wij in 110 mm lengte. Welke lengte u nodig hebt, is afhankelijk van de golfhoogte van uw golfplaten. Golfplaatbouten moeten namelijk boven op de golf gemonteerd worden. Daardoor trekt de golfplaat strak tegen de onderconstructie. De golfplaatbouten moeten minimaal 2 cm in het hout geschroefd worden. Reken dus de golfhoogte + 2cm en u hebt de juiste lengte van uw golfplaatbouten.

Hoeveel golfplaatbouten heb ik nodig?

Monteer boven- en onderaan de golfplaten in elke golfhoogte een golfplaatbout. Daartussenin voldoet een golfplaatbout om de 3 golfhoogtes. Als u zich aan deze richtlijnen houdt, bent u zeker van een stevige bevestiging van uw golfplaten.

Schroeven en bouten online bestellen

Bestel deze A-kwaliteit zelfborende golfplaatbouten verzinkt of rvs bij Wovar. Het A-merk voor bevestigingsmaterialen. Profiteer van onze stapelkorting en bestel minimaal 20 stuks. Bedrijven krijgen een persoonlijke kortingscode van Wovar. Meld uw bedrijf hier aan en ontvang een persoonlijke kortingscode!