• Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!
  • 100 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
  • Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!

Filters

Sorteren
Materiaal
Keurmerk
Dikte
Lengte
Kleur
Aandrijving kop
Breedte Kop
Kopvorm
Draad
DIN-norm
Voorraad
Prijs
tot

Golfplaatbouten

Golfplaatbouten zijn geschikt voor een het monteren van golfplaten. De golfplaatbouten van Wovar zijn 7 mm dik en dat zorgt voor een enorme draagkracht. U kunt kiezen voor golfplaatbouten van rvs A2 staal of in het verzinkt. De golfplaatbouten worden aangedreven met een zeskantkop. U monteert de golfplaatbouten eenvoudig met  sleutelmaat 11. Wij hebben niet alleen scherpe prijzen voor waterdichte bouten voor golfplaten monteren. Ook leveren wij uit eigen voorraad golfplaatbouten de volgende dag al bij u indien u voor 22:00 uur besteld. Bezorging ook op zaterdag.

Naast golfplaatbouten lever wovar ook schroeven voor dakpanplaten. Deze beschikken over een zelfborende punt waardoor het niet nodig is deze voor te boren. 

17 producten
Sorteren op voorraad
1-17 van de 17 producten
A-Merk voor schroeven, bouten en andere ijzerwaren
Goedkoper dan bouwmarkten
Gratis bezorging vanaf 59 euro
A-Merk voor schroeven, bouten en andere ijzerwaren
A-Merk voor schroeven, bouten en andere ijzerwaren
Goedkoper dan bouwmarkten
Gratis bezorging vanaf 59 euro
A-Merk voor schroeven, bouten en andere ijzerwaren
Wovar Blog
Alle laatste trends op klusgebied!
Lees meer
Zakelijke klant worden

Steeds meer klussenbedrijven, hoveniers en houthandels ontdekken Wovar

  1. Extra korting voor grootverbruikers;
  2. Direct contact met opgeleide specialist;
  3. Spoedleveringen mogelijk;
Zakelijk account

Het grote voordeel van onze rvs a2 golfplaatbouten is dat deze niet oxideren. Verzinkte golfplaatbouten doen dat wel nadat de zinklaag beschadigd wordt. RVS A2 metaal is zachter dan verzinkt staal. Dat maakt verzinkte golfplaatbouten sterker dan rvs golfplaatbouten.

Golfplaatbouten RVS A2

De golfplaatbouten van hoogwaardig rvs-a2 staal beschikken over een slijtvaste schelpsluiting. De schelpsluiting sluit het montagegat volledig af van regen en vocht. Dit voorkomt lekkage van uw golfplaten. Door de zeskantige kop draait u de golfplaatbouten krachtig vast waardoor geen speling ontstaat tussen uw golfplaten en de onderconstructie. Met sleutelmaat 11 schroeft u de bouten voor golfplaten eenvoudig vast. U dient altijd voor te boren in de golfpalten. Onze metaalboren van 8mm dik zijn hier uitermate voor geschikt. Om de montage te vereenvoudgien wordt aangeraden met een 5mm dikke hardhoutboor voor de boren in de houten onderconstructie. Dit zorgt ervoor dat u de golfplaatbouten makkelijk inschroeft. Gebruik geen grotere hardhoutboor. Met een boorgat van 5mm behouden de golfplaatbouten optimale verankering in het hout.

Golfplaatbouten verzinkt

De verzinkte golfplaatbouten van Wovar zijn sterker dan de golfplaatbouten van RVS staal. Het nadeel van verzinkte golfplaatbouten is dat deze kunnen oxideren nadat de zinklaag wordt beschadigd. Ga daarom secur te werk bij het monteren van de golfplaatbouten. Een ander verschil is dat de verzinkte golfplaatbouten niet beschikken over een schelpsluiting, maar een moderne zwarte afdekkap. Dit zorgt voor een mooie afwerking.

Welke lengte golfplaatbouten moet ik kiezen?

De rvs A2 golfplaatbouten van Wovar zijn verkrijgbaar in de lengtes 110mm en 130mm. De verzinkte golplaatbouten leveren wij van 110mm lang. Welke lengte u nodig bent is afhankelijk van de golfhoogte van uw golfplaten. golfplaatbouten dienen namelijk boven op de golf gemonteerd te worden. Hierdoor trekt de golfplaat strak tegen de onderconstrucite. De golfplaatbouten dienen minimaal 2cm het hout geschoeft te worden. U rekent dus de golfhoogte+2cm en u hebt de juiste lengte van uw golfplaatbouten.

Hoeveel golfplaatbouten ben ik nodig?

Monteer boven- en onderaan de golfplaten in iedere golfhoogte een golfplaatbout. Daar tussenin voldoet een golfplaatbout om de 3 golfhoogtes. Als u zich aan deze richtlijnen hout bent u verzekerd van een stevige bevestiging van uw golfplaten.

Schroeven en bouten online bestellen

Bestel deze A-kwaliteit zelfborende golfplaatbouten verzinkt of rvs bij Wovar. Het A-merk voor bevestigingsmaterialen. Groen- en bouwbedrijven, denk aan klusbedrijven, bouwbedrijven tot hoveniers, krijgen bij Wovar extra voordeel zoals kortingen met een zakelijk account.

Naast onze golfplaatbouten leveren wij ook golfplaatschroevendakspijkers en zelfs epdm folie.

Video - Alles over golfplaatbouten van Wovar