• Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!
 • 100 dagen recht op retour
 • Veilig achteraf betalen
 • Gratis bezorging vanaf 79 euro
 • Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!

Filters

Sorteren
Materiaal
Dikte
Lengte
Kleur
Breedte
Voorraad
Prijs
tot

Loodvervanger

Bent u op zoek naar een goed alternatief voor lood om een dak, dakkapel of rondom uw schoorsteen? Bij Wovar hebben we twee types loodvervanger in het assortiment, namelijk een extra sterk Bitumen variant en een EPDM-variant. Beide varianten hebben als groot voordeel ten opzichte van klassiek lood dat ze gemakkelijker te plaatsen zijn, lichter in gewicht zijn, uv-bestendig zijn en in handige rollen van 5m of 10m te bestellen zijn. 

Onze bitumen loodvervanger is een extra sterk en dikke loodvervanger van ongeveer 4 mm dik, deze is voorzien van een strekmetalen bewapening. Ook is dit materiaal milieuvriendelijk en is het kwalitatief nauwelijks van echt lood te onderscheiden. Het verwerking van deze rollen kan op twee manieren, namelijk verlijmen óf branden zoals reguliere brandrollen. 

Onze EPDM loodvervanger is een duurzame, eenvoudig te verwerken en universeel toepasbare loodvervanger met handige kleefranden. De EPDM loodvervanger komt in rollen van 2.4 mm dik en 10 m lang en is te bestellen in diverse breedtes zodat u altijd een geschikte rol heeft voor uw klus. Dankzij de handige kleefrand (haal hiervoor eerst de siliconen beschermfolie los) kunt u deze eenvoudig plakken op uw dak. Met onze handige EPDM roller kunt u hierna deze perfect naadloos laten aansluiten op uw dakpannen zodat zware neerslag en wind geen vat er op kan krijgen.

5 producten
Sorteren op voorraad
1-5 van de 5 producten

Veelgestelde vragen

Loodvervanger, zoals de naam al suggereert, is de moderne vervanger van het oude en vertrouwde lood dat werd gebruikt om rondom de schoorsteen of dakkapel dicht te maken. Loodvervanger is te verkrijgen op bitumen of EPDM basis.

Deze rollen zijn eenvoudig aan te brengen, een stuk lichter en voordelig in vergelijking met lood. Daarnaast is het duurzamer en milieuvriendelijk. 

Bitumen loodvervanger is een dikkere bitumen doek voorzien van strekmetalen bewapening, deze is dikker dan de EPDM variant en kan versmolten worden zoals men ook doet met lood. Deze rol is wat moeilijker te verwerken dan EPDM en heeft minder rek bij breuk dan de EPDM variant.

EPDM loodvervanger is een zelfklevende EPDM oplossing voorzien van wapeningsgaas met flexibel aluminium. Deze loodvervanger is zelfklevend en zeer eenvoudig aan te brengen. De rol is een stuk dunner en lichter dan de Bitumen variant echter sluit het minder mooi aan dan de Bitumen variant bij dakkapellen en schoorstenen wanneer je deze versmelt.

Ongeacht welke loodvervanger u kiest, het oude lood dient altijd eerst volledig te worden verwijderd voordat u de nieuwe rol aan brengt. De bitumen variant mag zelfs helemaal nooit in aanraking komen met lood.

Lood verwijderen doet u via de onderstaande stappen:

 • Verwijder de mortel waarmee de loodslab vast zit
 •  Haal de loodslab eraf, deze kunt u nu er gewoon aftrekken
 • Reinig de voeg grondig met een staalborstel
 • Vul de voeg met specie en laat het drogen

Hierna kunt u uw loodvervanger plaatsen.

Wovar Blog
Alle laatste trends op klusgebied!
Lees meer
Zakelijke klant worden

Steeds meer klussenbedrijven, hoveniers en houthandels ontdekken Wovar

 1. Extra korting voor grootverbruikers;
 2. Direct contact met opgeleide specialist;
 3. Spoedleveringen mogelijk;
Zakelijk account

Onze EPDM-variant leveren we altijd in rollen van 10 meter lang, waarbij u zelf kiest welke breedte het beste bij uw klus past. Zo vindt u deze in de volgende breedtes: 150 mm, 200 mm, 300 mm, 450 mm en 600 mm. Deze zijn alleen verkrijgbaar in het zwart. 

Voordelen van loodvervanger

Naast dat loodvervanger minder diefstalgevoelig, uv-bestendig en gemakkelijker te plaatsen is, kent het gebruik van loodvervanger nog meer voordelen. De voordelen van loodvervanger: 

 • Licht in gewicht, dus eenvoudig te monteren;
 • Beschikbaar in complete rollen, waardoor u minder tot niet hoeft te overlappen; 
 • Het is makkelijk vervormbaar; 
 • Voorkomt loodstrepen op uw dakpannen, zoals bij bladlood nog wel eens gebeurt; 
 • Geen gaten bij het inslaan of kloppen bij hoge temperaturen. 

Hoe leg ik loodvervanger?

De manier van het leggen van loodvervanger verschilt natuurlijk per situatie, maar de basis is hetzelfde. Bepaal voor u loodvervanger gaat leggen allereerst de hoeveelheid en welke type of kleur loodvervanger dat u nodig heeft. Zorg er daarna voor dat de ondergrond vet-, vocht- en stofvrij is, zodat de loodvervanger de beste kans heeft om te hechten. Houd bij het leggen van loodvervanger de volgende stappen aan: 

 1. Breng de loodvervanger aan op het oppervlak en knip het eventueel op maat, dit kan eenvoudig met een schaar; 
 2. Overlap de gedeeltes waar nodig, houd een overlap aan van minimaal 10 cm. Tip: vouw aan een gedeelte de uitstekende lap een stuk naar binnen en leg de andere kant eroverheen. 
 3. Druk de loodvervanger goed aan. Dit kan eventueel met een aandrukroller. We raden aan voor de gedeeltes van de overlapping sowieso een aandrukroller te gebruiken, dit verstevigt de twee delen beter.
 4. Valt het bovenste gedeelte op een rechtopstaande muur, zoals bij een schoorsteen, werk dan de bovenste rand af met een lijn EPDM-lijm.

Loodvervanger kopen

Maak uw bouwconstructies volledig waterdicht en bestel loodvervanger vandaag nog bij Wovar voor een aantrekkelijke prijs. Ons assortiment bestaat daarentegen niet alleen uit loodvervanger, kijk bij onze productcategorie dakbedekking voor nog veel meer producten!

Bent u ondernemer? Maak dan nu een zakelijk account aan en profiteer van mooie voordelen zoals een vaste zakelijke korting!