• Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!
 • 100 dagen recht op retour
 • Veilig achteraf betalen
 • Gratis bezorging vanaf 79 euro
 • Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!

Filters

Sorteren
Materiaal
Dikte
Lengte
Voorraad
Prijs
tot

Loodvervanger

Op zoek naar een loodvervanger om een waterdichte constructie te maken? Het materiaal is gemaakt van EPDM, maar gedraagt zich als lood. De EPDM loodvervangers met aluminium versterking van Wovar hebben vele voordelen ten opzichte van origineel bladlood. Zo zijn onze loodvervangers onder andere gemakkelijker te plaatsen doordat ze zelfklevend zijn, lichter in gewicht, minder gevoelig voor diefstal, UV-bestendig en verkrijgbaar in lange rollen, waardoor u minder hoeft te overlappen.

De rollen loodvervanger zijn verkrijgbaar in twee verschillende soorten: zelfklevend Flex en zelfklevend Golf. Beide varianten worden in verschillende situaties gebruikt. Zo wordt de zelfklevende golf serie veelal gebruikt op dakpannen, bijvoorbeeld bij het waterdicht maken van dakkappellen, het aanleggen van een kilgoot of aan de onderkant van een schoorsteen. De zelfklevende Flex variant gebruikt u bij het waterdicht maken van kozijnen, de zijkanten van een schoorsteen of (spouw)gevels. 

5 producten
Sorteren op voorraad
1-5 van de 5 producten
Wovar Blog
Alle laatste trends op klusgebied!
Lees meer
Zakelijke klant worden

Steeds meer klussenbedrijven, hoveniers en houthandels ontdekken Wovar

 1. Extra korting voor grootverbruikers;
 2. Direct contact met opgeleide specialist;
 3. Spoedleveringen mogelijk;
Zakelijk account

De Flex variant leveren we altijd in rollen van 10 meter lang, waarbij u zelf kiest welke breedte het beste bij uw klus past. Zo vindt u deze in de volgende breedtes: 150 mm, 200 mm, 300 mm, 450 mm en 600 mm. Deze zijn alleen verkrijgbaar in het zwart. De Golf serie is verkrijgbaar in rollen van 450 mm breed en 10 meter lang en leveren we in verschillende kleuren, zodat u altijd bijpassende loodvervanger heeft voor uw dakpannen. Kies uit de kleuren zwart, rood, antraciet en bruin. 

Voordelen van loodvervanger

Naast dat loodvervanger minder diefstalgevoelig, UV-bestendig en gemakkelijker te plaatsen is, kent het gebruik van loodvervanger nog meer voordelen. De voordelen van loodvervanger: 

 • Verkrijgbaar in verschillende kleuren, eventueel bijpassend bij de kleur van uw dakpannen; 
 • Licht in gewicht, dus eenvoudig te monteren;
 • Beschikbaar in complete rollen, waardoor u minder tot niet hoeft te overlappen; 
 • Het is makkelijk vervormbaar; 
 • Voorkomt loodstrepen op uw dakpannen, zoals bij bladlood nog wel eens gebeurt; 
 • Geen gaten bij het inslaan of kloppen bij hoge temperaturen. 

Hoe leg ik loodvervanger?

De manier van het leggen van loodvervanger verschilt natuurlijk per situatie, maar de basis is hetzelfde. Bepaal voor u loodvervanger gaat leggen allereerst de hoeveelheid en welke type of kleur loodvervanger dat u nodig heeft. Zorg er daarna voor dat de ondergrond vet-, vocht- en stofvrij is, zodat de loodvervanger de beste kans heeft om te hechten. Houd bij het leggen van loodvervanger de volgende stappen aan: 

 1. Breng de loodvervanger aan op het oppervlak en knip het eventueel op maat, dit kan eenvoudig met een schaar; 
 2. Overlap de gedeeltes waar nodig, houd een overlap aan van minimaal 10 cm. Tip: vouw aan een gedeelte de uitstekende lap een stuk naar binnen en leg de andere kant eroverheen. 
 3. Druk de loodvervanger goed aan. Dit kan eventueel met een aandrukroller. We raden aan voor de gedeeltes van de overlapping sowieso een aandrukroller te gebruiken, dit verstevigt de twee delen beter.
 4. Valt het bovenste gedeelte op een rechtopstaande muur, zoals bij een schoorsteen, werk dan de bovenste rand af met een lijn EPDM-lijm.