CURRENT LOCALE nl-be

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
  • Vandaag besteld, levering binnen 1-2 werkdagen
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro

Filters

Kantschuiven

14 Aantal producten
A-MERK VOOR AL UW SCHROEVEN, BOUTEN EN ANDERE IJZERWAREN
GOEDKOPER DAN BOUWMARKTEN
GRATIS BEZORGING VANAF 79 EURO
A-MERK VOOR AL UW SCHROEVEN, BOUTEN EN ANDERE IJZERWAREN
GOEDKOPER DAN BOUWMARKTEN
GRATIS BEZORGING VANAF 79 EURO

Kantschuiven

Kantschuiven zijn type sloten welke met name aan de kopse kant van deuren en ramen worden gemonteerd. Hierbij moet u denken aan dubbele openslaande deuren en raampartijen zonder middenstijl. In dergelijke situaties sluiten de 2 deuren dus in elkaar waarbij er een vaste deur is en een loopdeur. De vaste deur kan middels een kantschuif worden verankerd in de boven- en onderdorpel van het kozijn. Op deze manier zit uw deur goed vast en voorkomt u klapperen van de deur door bijvoorbeeld de wind. Bovendien kunnen deuren onmogelijk kromtrekken wanneer ze zowel boven en onder goed vastzitten in het kozijn, een dubbele werking dus met deze handige deurgrendels. Kantschuiven zijn een goed alternatief voor espagnoletten welke zichtbaarder zijn op uw deur.

Kantschuiven kennen wij in 3 varianten: bascule kantschuif, pijp kantschuif en nagel kantschuif. Onderaan deze pagina leggen wij u graag het verschil uit tussen deze soorten kantschuiven. Wij bezorgen uw kantschuif in heel Nederland en België met uitstekende levertijden en concurrerende prijzen. 

Kantschuiven worden gebruikt om deuren vast te zetten. Uiteraard leveren wij kantschuiven in diverse kleuren, afmetingen en varianten. Zo treft u vrijwel altijd de juiste kantschuif aan in ons assortiment om uw klus te klaren. Wanneer u kantschuiven gaat plaatsen, meet dan voorafgaand goed op welk formaat u nodig heeft. Op deze manier komt u niet voor verrassingen te staan. Ook is het verstandig om vooraf goed te bepalen welke variant u nodig heeft, hieronder zullen wij specificeren wat de verschillen zijn tussen de 3 varianten welke wij voeren.

Bascule kantschuif

Bascule kantschuiven zijn ongetwijfeld de meest populaire vorm van kantschuif sloten. Deze sloten worden in een sponning in de kopse kant van de deur aangebracht waardoor ze volledig weggewerkt zitten in de deur. Een bascule kantschuif met heveltechniek wordt aan de boven en onderkant in de deur bevestigt en zorgen voor verankering in de boven- en onderdorpel van het kozijn. Door zijn speciale bediening is het onmogelijk de schoot omhoog te duwen zonder de hendel te gebruiken. Hierdoor zijn dit bovendien de meest veilige schuifgrendel voor uw openslaande deuren. Bascule kantschuif leveren wij uiteraard inclusief het sluitplaatje voor op het kozijn.

Pijp kantschuif

Pijp kantschuiven zien we vaker terug in bijvoorbeeld blokhutten en tuinhuis deuren. Dit is een type kantschuif waarbij de schoot wordt bedient middels een schuifbediening in plaats van de heveltechniek bij de bascule varianten. Hierdoor is de schoot ook eenvoudig terug te duwen zonder de schuif aan te raken waardoor de inbraakwering niet hoog is. Voor blokhutten en tuinhuizen volstaat deze vormt van verankering vaak wel, maar is voor woningen dus minder geschikt. 

Nagel kantschuif

Nagelkantschuifjes zijn beduidend kleiner dan een andere type kantschuif, hierdoor zijn deze grendels niet geschikt voor deuren maar worden gebruikt in de meubel industrie. De werking is overigens identiek aan die van een pijp kantschuif echter worden nagelkantschuiven vaak niet in de kopse kant van de deur gemonteerd maar heel eenvoudig aan de binnenkant van de deur zelf geschroefd. Hierdoor zal het sluitplaatje niet zichtbaar zijn vanaf de buitenkant wat zorgt voor een subtiele verwerking van het meubelslot.

Kantschuiven monteren

De montage van een kantschuif is vrijwel altijd zeer eenvoudig. U gebruikt passende schroefjes om de kantschuif te verankeren in (de sponning van) uw deur, de geschikte schroefjes treft u altijd op de productpagina, tussen de verwante artikelen aan. Tevens zorgt u voor een gat in de onder- en bovendorpel van uw kozijn welke u eenvoudig maakt met onze vlinderboren. Zo vindt de verankering van de kantschuiven plaats in het kozijn en is dit het perfecte alternatief voor espagnolet sluitingen. Toch op zoek naar deze luxere sluitingen? Bekijk dan ons volledig assortiment sloten en overig veiligheidsbeslag.

Wanneer de sponning niet aanwezig is in uw deur en deze ook niet gemaakt kan worden i.v.m. bijvoorbeeld een driepuntssluiting in uw deur, dan schroeft u de kantschuif ook eenvoudig op de binnenzijde van uw deur. In dat geval dient u wel ook de onderdorpel van uw kozijn aan de binnenkant van de deur te hebben. Controleer dit vooral bij naar buiten- openslaande deuren.

Sloten voor openslaande deuren bestellen

Wanneer u kantschuiven, espagnoletten of ander veiligheidsbeslag nodig heeft in grotere aantallen, profiteert u vaak al van een interessante staffelkorting per kantschuif. Zo voorziet u voordelig meerdere deuren van veiligheidssloten, deurbeslag en toebehoren. Ook is het mogelijk voor bouw- / klus- en hoveniersbedrijven om een zakelijk account aan te maken. Zo profiteren deze bedrijven van nog meer voordelen zoals een vaste zakelijke korting en een handig order overzicht. Twijfel dus niet langer en vraag vandaag nog een zakelijk account aan!