CURRENT LOCALE nl-be

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
  • Vandaag besteld, levering binnen 1-2 werkdagen
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro

Filters

Glijlagerscharnieren

6 Aantal producten

Glijlagerscharnieren

Glijlagerscharnieren zijn zonder twijfel de beste scharnieren op de markt. Door het gebruik van de nylon glijlagers, in plaats van de traditionele kogellagers, ontstaat een scharnier wat zeer slijtvast, geruisloos en zeer onderhoudsarm is. Tevens zijn glijlagerscharnieren belastbaar met een zeer groot draagvermogen. Hierdoor is het mogelijk om zwaardere deuren af te hangen met minder scharnieren dan de traditionele scharnieren. Voor een deur van 100 kg zijn slechts 2 glijlagercharnieren nodig. Ter vergelijking: met traditionele kogellagerscharnieren zal u voor eenzelfde deur maar liefst 4 kogellagerscharnieren nodig hebben!

Glijlagerscharnieren monteren

Het monteren van glijlagerscharnieren is zeer eenvoudig door gebruik te maken van onze freesmallen. Hiermee maakt u een perfecte inkeping in uw houten kozijn en de deur waar het scharnier perfect in valt. Door de ronde hoeken van het scharnier zal het scharnier perfect aansluiten en heeft u geen steekbeitel meer nodig. Aangezien deze scharnieren met glijlagers voorzien zijn van een zogenaamde 'doorgezette knoop' is het draaipunt van het scharnier niet exact in het midden. Hierdoor is inkrozing van de scharnierknoop niet nodig en zal u van uitermate hoog gebruiksgemak genieten.

Scharnieren met glijlagers

Onze glijlagerscharnieren zijn voorzien van een pen met gekartelde kop, hierdoor zal de scharnierpen zeer goede borging kennen in de scharnierbladen. Tot slot is het goed om te melden dat alle glijlagerscharnieren voorzien zijn van een uitneembare scharnierpen. Hierdoor kunt u deze scharnieren gebruiken voor zowel linksdraaiende deuren als rechtsdraaiende deuren. Zoekt u toch andere scharnieren voor deuren? Bekijk dan vooral onze kogelscharnieren of veiligheidsscharnieren. Maar ook voor ander deurbeslag zoals deurstoppers en deurklinken bent u bij ons aan het juiste adres!