CURRENT LOCALE nl-be

  • Voor 23:59 besteld, levering binnen 1-2 dagen
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 59 euro

Filters

Standaard scharnieren

10 Aantal producten
A-MERK VOOR AL UW SCHROEVEN, BOUTEN EN ANDERE IJZERWAREN
GOEDKOPER DAN BOUWMARKTEN
BETROUWBARE LEVERING UIT EIGEN VOORRAAD

Standaard scharnieren

Zoekt u scharnieren met vast pen of met losse pen? Wovar levert deurscharnieren voor binnen en buiten in het zwart, van verzinkt staal en in RVS. Deze scharnieren zijn geschikt voor zowel binnen als buiten montage. Afmetingen waarin u deze scharnieren kunt bestellen zijn 76 x 76 mm en 89 x 89 mm. Daarnaast verschillen de scharnieren nog qua hoeken. Zo kiest u uit ronde hoeken of vierkante hoeken. Bovendien bezorgen wij 1001 verzinkte en RVS scharnieren in heel Nederland en België binnen 24 uur.

Zwarte scharnieren

Wovar is het A-merk voor deur scharnieren. Erg populair zijn onze zwarte scharnieren 89 x 89 mm met ronde hoeken. Net als onze scharnieren RVS met ronde hoeken 89 x 89 mm. Scharnieren zwart worden altijd per set van 2 stuks verkocht. Bij scharnieren van verzinkt staal en rvs kan dit verschillen!

Kogelscharnieren

Zijn deze scharnieren voor deuren niet helemaal wat u zoekt? Bekijk ook onze kogelscharnieren! Daarnaast beschikken wij ook over een uitgebreid assortiment hengen en duimen voor bijvoorbeeld uw schuttingdeur. 

Wovar levert scharnieren voor deuren in vele maten en soorten. De meeste mensen gebruiken onze scharnieren voor het afhangen en een deur. Maar hoe doet u dit nou precies? Een deur afhangen is eenvoudiger dat het lijkt. Alleen is het wel handig om in theorie te weten hoe u dit het beste kan doen. Hieronder leggen wij uit op welke wijze u een deur het beste kunt afhangen voor een degelijk strak eindresultaat.

Hoeveel scharnieren heb ik nodig voor mijn deur?

Vaak krijgen wij de vraag op onze klantenservice over hoeveel scharnieren heb ik nodig voor mijn binnendeur? Of hoeveel scharnieren heb ik nodig voor mijn buitendeur? Voor binnendeuren worden vaak 3 scharnieren gebruikt en voor buitendeuren 4. Is uw binnendeur vrij zwaar of wordt deze intensief gebruikt? Dan raden wij altijd aan 4 scharnieren te gebruiken.

Heeft u een dubbele openslaande deur in bijvoorbeeld uw blokhut, tuinhuis of uw terrasdeuren? Dan heeft u dus al snel het dubbele aantal scharnieren nodig daar u simpelweg 2 deuren heeft. Bedenk ook goed dat dergelijke deuren een "vastedeur" en een "loopdeur" hebben, om de vaste deur te vergendelen heeft u ofwel kantschuiven ofwel espagnoletten nodig. Handig om deze gelijk mee te bestellen zodat u gelijk kunt beginnen met het afhangen van uw deuren. U vindt bij Wovar een uitgebreid assortiment sloten.

Hoe scharnieren plaatsen voor een deur?

Alle scharnieren beschikken over schroefgaten. Per scharnier kan het aantal schroefgaten verschillen. Ook de diameter van de schroefgaten verschilt soms. Daarom is het belangrijk om bij iedere scharnier te kijken welke schroeven er worden aangeraden. De juiste schroef kiezen is namelijk van belang voor het optimaal gebruik maken van de draagkracht. Dit staat altijd naast de tekst onder 'bijbehorende producten'.

Om een deur goed af te hangen en stevig te monteren heeft u altijd minimaal 2 scharnieren en maximaal 4 scharnieren nodig. Maar welke scharnier dient u nou als eerste te monteren? En op welke hoogte moet u de scharnieren bevestiging? Hieronder hebben we een overzichtelijk schema gemaakt waarin we zo duidelijk mogelijk weergeven in welke volgorde en op welke hoogte u de scharnieren monteert. In dit voorbeeld is een standaard deur van 2.325 x 930 mm als voorbeeld gebruikt.

undefined

De volgorde van het monteren van de scharnieren is A, B, C en dan D. In de kolommen achter deze letters ziet u het aantal mm gemeten vanaf de bovenkant van de deur. Zoals u ziet monteert u eerst scharnier A aan de bovenzijde van de deur. En vervolgens scharnier B aan de onderzijde. Daarna plaatst u de middelste scharnier en tot slot krijgt de bovenste scharnier A ondersteuning van scharnier D. Indien u 3 scharnieren wilt gebruiken voor uw deur laat u scharnier D achterwege. 

Scharnieren bestellen

Bestel hoogwaardige scharnieren in het zwart, van rvs of verzinkt staal bij Wovar voor de laagste prijs. Wovar levert scharnieren razendsnel in heel de Benelux. Bouwbedrijven, klusbedrijven en hoveniers krijgen extra voordeel met een zakelijk account zoals korting. 

Zijn deze normale scharnieren niet helemaal wat u zoekt? Bekijk onze kogelscharnieren, pianoscharnieren of paumelle scharnieren. Naast scharnieren levert Wovar ook hengen en duimen voor bijvoorbeeld schuttingdeuren.