CURRENT LOCALE nl-be

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
  • Op werkdagen besteld, binnen 1-2 werkdagen in huis!
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro

Filters

Terrasolie

6 Aantal producten
A-MERK VOOR AL UW SCHROEVEN, BOUTEN EN ANDERE IJZERWAREN
GOEDKOPER DAN BOUWMARKTEN
GRATIS BEZORGING VANAF 79 EURO

Terrasolie

Met terrasolie beschermt u uw terras tegen verkleuring, houtrot, schimmel en alg. Wij hebben verschillende oliën die geschikt zijn voor vlonders en terrassen, maar ook speciale terras olie. Let bij het behandelen van uw terras of u met tropisch hardhout (zoals Bankirai, Garapa, Cumaru) of met zachthout (zoals Grenen, Vuren, Lariks, Douglas, Siberisch Larix) te maken heeft. A-kwaliteit terrasolie kopen in onze webshop is heel eenvoudig. Bestel direct een kwast of roller mee, zodat u na levering direct aan de slag kunt!

Op zoek naar een andere olie? Bekijk ons totale assortiment houtolie. Bij Wovar hebben we ook een breed assortiment aan beits

Terrasolie

Met terrasolie beschermt u uw terras tegen verschillende problemen. Zo zitten er in een goede terrasolie pigmenten die het hout beschermen tegen verkleuring. Daarnaast zorgen de betere terrasoliën voor vochtregulatie. Dit beschermt het hout tegen schimmel en vooral houtrot. Daarnaast maakt de olie het makkelijker om de vlonder schoon te houden van alg en viezigheid. Met een terrasolie gaat uw terras dus veel langer mee! Dat is volgens ons altijd de moeite waard. Het hout uw vlonder niet alleen mooi, maar ook sterk en functioneel.

Welke olie voor hout

Op deze pagina vindt u verschillende oliën. De meeste terrassen zijn gemaakt van hardhout. Daarom is eigenlijk elke olie voor hardhout geschikt. Echter vindt u in ons assortiment ook olie speciaal voor vlonders en terrassen. Deze terrasolie van Lacq is verkrijgbaar in 2 soorten blikken: naturel en Bankirai. Naturel is lichter van kleur en Bankirai heeft een kleur die het dichtste bij Bankirai ligt. Bankirai is de meest gebruikte houtsoort bij terrassen en kan ook perfect gebruikt worden op houtsoorten als Ipé en Garapa. Echter vinden sommige mensen de naturel variant iets mooier. Naturel biedt wel wat minder bescherming tegen de zon, omdat het iets minder pigmenten heeft. Dit kan ervoor zorgen dat er iets sneller een tweede laag nodig is. 

Terras renoveren

Wanneer u een oud, houten terras heeft, dan is de kans groot dat deze flink is vergrijsd. Deze grijze kleur ziet er oud en vaak lelijk uit. Om deze reden willen veel mensen de oude kleur weer terug brengen! Gelukkig kan dat. U kunt schuren of een ontgrijzer gebruiken. Zo komt de oude kleur voor een gedeelte terug. Vervolgens behandelt u het terras met een mooie olie en klaar is kees! Lees voor meer info over dit onderwerp ook onze blog over het renoveren en ontgrijzen van een houten terras