CURRENT LOCALE nl-be

  • Voor 20:00 uur besteld, morgen in huis
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro

Filters

Betonlook verf

3 Aantal producten

Betonlook verf

Een betonlook verf, of betonlookverf, is een muurverf die de uitstraling geeft van echt industrieel beton. Dit geeft een enorm robuuste en moderne uitstraling. Behang met een betonlook is al tijden erg populair maar relatief moeilijk aan te brengen, duur en ziet er toch niet helemaal echt uit. Met een goede betonlook verf heeft u wel de echte look en feel van beton aan uw muur! Het aanbrengen lijkt van te voren misschien wat lastig, maar is juist ontzettend simpel, u kunt het namelijk bijna niet fout doen. Het aanbrengen is leuk, creatief en echt een nieuwe manier van verven! Meer informatie vindt u onderaan deze pagina. 

Bent u niet opzoek naar een verf met beton uitstraling, maar gewoon verf voor op beton geschikt voor buiten? Ga dan naar de pagina: Betonverf.

undefined undefined

Wat is een betonlook verf?

Betonlook verf is eigenlijk een verf met de uitstraling van ruw beton. Dit is een muurverf die over andere muurverven, op pleisterwerk of andere binnenmuren gebruikt kan worden. Door de manier van aanbrengen en de samenstelling van het verf, zult u een prachtige, ruwe en industriele muur bewerkstelligen. Betonlook verf raakt steeds meer in de mode en is terug te zien in veel huizen, kantoren, Horeca en meer! Het aanbrengen is gemakkelijk en de verf blijft lang mooi. Hoe het aanbrengen precies werkt, leggen wij graag nog even apart uit. Het is wel belangrijk om eerst de instructies van de betonlook verf goed door te lezen, omdat het net even anders werkt dan bij andere muurverven! 

Welke betonlook verf gebruiken?

Wij hebben bij Wovar verschillende merken betonlook verf naast elkaar gelegd en uitgebreid. Uiteindelijk hebben we er voor gekozen om te gaan werken met het merk Moodpaints. De betonlook verf van Moodpaints geeft in onze ogen namelijk het mooiste resultaat. Daarnaast is het gebruiken van deze betonverf relatief gemakkelijk. Het kan eigenlijk niet fout gaan als u de stappen volgt. De betonlook verf van moodpaints is verkrijgbaar in 10 verschillende kleuren. Eventueel hebben wij ook testers van 100ml te koop om de kleur thuis te testen! Verderop in deze tekst leggen wij uit hoe u de moodpaints betonlook muurverf kunt gebruiken.

Betonlookverf gebruiken, zo moet het!

Het gebruiken van deze betonlook verf is, zoals gezegd, eigenlijk heel erg makkelijk. In grote lijnen bestaat het uit 2 stappen. Stap 1 is op een normale manier met een verfroller de eerste laag aan te brengen. Vervolgens laat u de verf goed drogen. Als het vervolgens droog is en geheel dekkend is opgedroogd, kunt u overgaan op stap 2: zorgen voor de betonlook. Dit doet u door de 2e laag verf aan te brengen. Dit doet u iets dikker dan de tweede laag. Vervolgens gebruikt u een spatel of een blokkwast om deze 2e laag wild en onregelmatig uit te smeren. Door harder te drukken wordt de kleur wat lichter en door minder hard te drukken wordt de kleur donkerder. Door dit kris-kras en onregelmatig over de hele muur te doen, ontstaat er een heuze betonlook. Laat dit vervolgens weer goed drogen en u bent klaar! Gemakkelijker kan dus eigenlijk niet. Bekijk ook de onderstaande video voor extra tips!

Let wel op: is na de eerste laag de wand nog niet goed dekkend gekleurd? Dan adviseren wij om eerst nog een 'normale' laag betonlook verf aan te brengen met de roller. De laatste laag kan namelijk pas aangebracht worden als de muur al helemaal dekkend is geverfd! 

Droogtijden betonlook verf

Ook van groot belang, is de juiste droogtijd. De verf heeft namelijk wel even de tijd nodig voordat overschilderbaar is. Tussen de lagen door, adviseren wij een droogtijd te hanteren van ongeveer 6 uren. Daarna is het overschilderbaar met de volgende of laatste laag betonlook verf. De verf is al wel snel hanteerbaar. Na 2 uur is deze namelijk al stofdroog. Dat betekend dat u het al weer licht kunt aanraken. Toch adviseren wij bij Wovar wel altijd om eerst de wand nog een dagje te laten drogen voordat u er echt intensief contact mee gaat maken, er in gaat boren, of andere klussen gaat doen aan de muur. Geduld is ook bij betonlook verf, gewoon een schone zaak!

Een industriele look creëren met betonlook verf

De betonlook verven worden meestal gebruikt in een industrieel ingerichte ruimte. De uitstraling van beton past namelijk perfect bij een industriele inrichting. Het geeft een stoere uitstraling aan elke ruimte. De tinten en kleuren van deze muurverf zijn dan ook allemaal geinspireerd op deze industriële uitstraling. Denk bijvoorbeeld aan verschillende grijstinten of kleuren als 'Army Green'. Bij Wovar wordt dit betonlook verf dan ook vaak gekocht in combinatie met industrieel ogende plankdragers. Wees dus creatief en creeër ook zelf een mooie industriele look bij u thuis of bijvoorbeeld op kantoor! 

undefined

Betonlookverf bestellen 

Wanneer u betonlook verf wilt bestellen, bent u bij Wovar aan het juiste adres! Wij leveren de betonlook verf van Moodpaints namelijk tegen een super scherp tarief en hebben alle kleuren normaal gesproken gewoon op voorraad! Ook vind je bij ons handige testers om de kleur uit te proberen voordat u een hele pot dient te bestellen. Dat is wel zo gemakkelijk. Vandaag besteld is in de meeste gevallen morgen al thuis bezorgd of bijvoorbeeld op het werk. Wij verzenden de verf gewoon via PostNL. Wilt u zakelijk bestellen? Dan kunt u 15% korting krijgen! U dient daarvoor een zakelijk account aan te maken. Dit kan via de pagina: wovar zakelijk.