CURRENT LOCALE nl-be

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
  • Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro

Filters

Rampamoeren

6 Aantal producten

Rampamoeren

Rampamoeren zijn moeren met zowel aan de binnenzijde als de buitenzijde schroefdraad. Het schroefdraad aan beide zijden maakt het mogelijk een bevestigingspunt te maken in ander materiaal, bijvoorbeeld hout. Na het indraaien van de rampamoer is het mogelijk hier een bout of draadeind in te plaatsen. Het schroefdraad aan de binnenkant is metrisch en komt in groottes overeen met het standaard metrische draad van bouten. Zo is een M8 rampamoer dus geschikt voor een M8 bout en een M10 inschroefmoer voor een M10 bout. De rampamoeren beschikken over een handige inkeping voor een schroevendraaier, zodat u deze eenvoudig bevestigt. 

Wovar levert ijzersterke en hoogwaardig verzinkte rampamoeren in de maten M4, M5, M6, M8 en M10. Inschroefmoeren zijn doorgaans uit voorraad leverbaar en levert Wovar in Nederland en België altijd binnen 24 uur.  

Rampamoeren, ook wel indraaibouten, zijn super handige bouten die mooi in een constructie te verwerken zijn. Deze bouten zijn aan de buitenkant voorzien van een schroefdraad, waarmee u ze in het materiaal kunt draaien. Deze bouten zijn bij uitstek geschikt wanneer u meubilair aan het bouwen bent. Deze indraaibouten zijn namelijk helemaal weg te draaien in het materiaal, waarna u bijvoorbeeld wieltjes onder uw kast of stoel kan monteren aan de hand van M4,5,6,8 of 10 bouten.

Gemakkelijk rampamoeren indraaien

Standaard zijn de Wovar rampamoeren voorzien van een platte kop, waarmee u ze vast kunt draaien. Mocht u hiermee niet goed uit de voeten kunnen, dan kunt u een bout met sluitring in de moer draaien. Op deze manier kunt u gemakkelijke deze rampamoer wegdraaien met een torx of inbus bitje. Een andere mogelijkheid is om een bout te nemen en hier na een stukje een moer in te draaien. Zorg ervoor dat de bout precies ver genoeg in de rampamoer kan draaien. Op deze manier kunt u na het indraaien gemakkelijk met een steeksleutel de bout weer verwijderen en zit de rampamoer mooi strak in de muur gedraaid.

Een alternatief op de rampamoer is de inslagmoer. Inslagmoeren worden bevestigd door, zoals de naam al een beetje verklapt, ze in het materiaal te slaan met bijvoorbeeld een hamer.