CURRENT LOCALE nl-be

  • Voor 23:59 besteld, levering binnen 1-2 dagen
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 59 euro

Filters

Dampopen folie

9 Aantal producten
A-MERK VOOR AL UW SCHROEVEN, BOUTEN EN ANDERE IJZERWAREN
GOEDKOPER DAN BOUWMARKTEN
BETROUWBARE LEVERING UIT EIGEN VOORRAAD

Dampopen folie

Bent u bezig met het (ver)bouwen van uw gevel of dak en bent u op zoek naar een geschikte folie van hoge kwaliteit? Bij Wovar hebben wij dampopen (ook wel dampdoorlatende) folie met een dikte van circa 120 gram/m2. Deze folie is geschikt voor gesloten daken (vanaf een helling van 25 graden) en gevels en zorgt ervoor dat (zoals de naam suggereert) vocht vanuit de constructie kan trekken door de geperforeerde folie. Zo voorkomt u schimmel en houtrot in uw constructie en vergroot het de levensduur.

Deze dampopen spinvlies folies voor gesloten daken en gevels worden geleverd per volle rol van 1.5 meter breed in lengtes van 25 meter en 50 meter. U kiest uit twee verschillende varianten. Namelijk de standaard variant en de zelfklevende variant. Deze worden ook wel de Wovar folie 120 of de Wovar folie 120 PLUS genoemd. De PLUS-uitvoering is voorzien van twee kleefstroken.

Indien u de folie kiest zonder kleefstroken moet u niet vergeten om de bijpassende lijm mee te bestellen. Voor bevestiging met spijkers of nieten raden wij het gebruik aan van RVS spijkers of nieten met een minimale lengte van 25 mm. RVS voorkomt namelijk roestvorming bij blootstelling aan water en lucht.

Voor afwerking van de dampopen folies raden wij u aan om onze tape en tengelband voor folie mee te bestellen. Deze tape voorkomt lekkage en zorgt voor een betrouwbare lucht- en waterdichte afdichting. De tengelband bevestigt u tussen het houten regelwerk en de folie om te zorgen dat de zuren in het hout de folie niet kunnen aantasten voor een nog langere levensduur. 

Het aanbrengen van de dampopen folie voor gesloten dak en gevel is vrij eenvoudig. Omdat wij begrijpen dat dit geen voor de hand liggende werkzaamheden zijn als u dit voor de eerste keer doet, leggen wij hieronder uit hoe u deze dampopen folie het beste kan aanbrengen. Wij raden aan altijd te kiezen voor de hoogwaardige tape en lijm van Wovar zelf. 

Dampopen folie aanbrengen

Breng allereerst tengelband aan op de regelwerk, dit voorkomt dat de zuren in het hout de folie kan aantasten. Breng vervolgens de folie aan van links naar recht, hierbij moet de bovenzijde (dit is altijd bij onze spinvliesfolie de kleurkant) aan de bovenkant liggen. Begin altijd onderaan. Zet de folie vast met rvs nieten minimale lengte van 25 mm. Schiet een niet om de 250 mm. Hierdoor voorkomt u dat weersinvloeden (wind) de folie los trekken. Ons advies is de folie altijd met nieten te bevestigen, alleen lijm is niet voldoende en kan leiden tot klachten. Voor de overlap gebruikt u folie lijm uit koker. Werk naden en de nietjes altijd af met onze speciale folie tape! Zorg altijd voor 100 – 150 mm overlap. Gebruik een handig afbreekmes om de folie op maat te snijden.

Indien u met lijm de folie wilt bevestigen geldt hetzelfde. Breng allereerst tengelband aan op de regelwerk, dit voorkomt dat de zuren in het hout de folie kan aantasten. Vervolgens gebruikt u de lijm om deze vast te maken op het regelwerk/. Doordat de lijm wordt geleverd in handige kokers is het aanbrengen van de lijm met behulp van een kitspuit eenvoudig. Let er goed op dat de randen goed zijn afgewerkt met onze speciale folie tape.

Voor de zelfklevende folie kunt u na het aanbrengen van de tengelband eenvoudig de kleefstrippen plakken op het regelwerk. Vervolgens hoeft u alleen nog maar af te werken.

Bevestigen van waterkerende dampopen folie

Bekijk onderstaande video over het plaatsen van Wovar dampopen folie. In deze video leggen we u aan de hand van een stappenplan uit hoe u dit zelf kunt doen. Hiernaast leest u onze handige blog over dampopen folie aanbrengen. Let op! In deze video bevestigen we de damopen folie zonder kleefrand.

Wat heb ik nodig om Dampopen folie aan te brengen?

Wat u allemaal nodig heeft, hangt deels af van de folie die u besteld. Bij de dampopen folie voor gesloten dak en gevel zelfklevend is het niet nodig om folie lijm mee te bestellen. Indien u kiest voor de standaard dampopen folie voor gesloten dak en gevel raden we aan dit wel te doen. Daarnaast bevestigt u de bouwfolie met behulp van RVS nieten. Welke nieten dit precies zijn, hangt af van het apparaat dat u gebruikt. Meest gebruikte zijn nieten van minimaal 25 mm. Werk de nieten af met onze tape voor dak en gevel folie zwart 60 mm breed. 

Kan ik deze dampopen folie ook aanbrengen op mijn bakstenen buitenmuur?

Om de folie op een stenen buitenmuur te bevestigen dient u de buitenmuur te voorzien van houten regelwerk. Zorg ervoor dat de folie kan worden vastgeniet om de 60 cm. De regels brengt u aan op de muur met behulp van onze slagpluggen of kozijnpluggen. Eerlijk is eerlijk het strakste en mooiste resultaat krijgt u als de folie wordt gemonteerd op harde platen.

Dampopen folie bestellen

Bestel Wovar dampopen folie voor gesloten dak en gevel. Dak- en wandfolie wordt geleverd uit eigen voorraad vrijwel altijd de volgende dag bij u thuis. Bouwbedrijven, hoveniers en klusbedrijven profiteren van extra korting met een zakelijk account.

Is dak en wandfolie voor gesloten gevels niet helemaal wat u zoekt? Bekijk dan ook onze uv-werende gevelfolie