• Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!
  • 100 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
  • Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!

Filters

Sorteren
Materiaal
Dikte
Lengte
Kleur
Breedte
Voorraad
Prijs
tot

Dampopen folie voor gesloten dak en gevel

Zoekt u dampopen folie voor gesloten dak en gevel? Deze damp-open bouwfolie voor gesloten daken en gevels worden geleverd per volle rol van 1.5 x 25 meter en 1.5 x 50 meter. U kiest uit twee verschillende varianten. Namelijk met zelfkleefstrip en zonder zelfkleef strip. Vergeet niet bij passende lijm voor bouwfolie mee te bestellen. Moch tu met spijkers of nieten werken dient u ook onze tape voor folie mee te bestellen. Deze zorgt er namelijk voor dat de folie bij het gat van de spijker of nieten niet lekt.

Wanneer kiezen voor Dampopen folie voor gesloten dak en gevel

De beige dampopen bouwfolie is uitsluitend te gebruiken voor gelsoten gevels en daken vanaf 25 graden en hoger. Bij plattere daken is er namelijk geen garantie dat iedere dakpan waterdicht is. Vandaar dat wij deze regel hanteren. Dampopen houdt in dat het vocht of condense dat ontstaat door temperatuur verschillent in de spouw wel naar buiten kan, maar de water van buitenaf niet geen kans krijgt om naar binnen te gaan. Hierdoor wordt deze dampopen bouwfolie ook wel waterkerende bouwfolie voor gesloten gevels genoemt.

6 producten
Sorteren op voorraad
1-6 van de 6 producten
A-Merk voor schroeven, bouten en andere ijzerwaren
Goedkoper dan bouwmarkten
Gratis bezorging vanaf 79 euro
A-Merk voor schroeven, bouten en andere ijzerwaren
Wovar Blog
Alle laatste trends op klusgebied!
Lees meer
Zakelijke klant worden

Steeds meer klussenbedrijven, hoveniers en houthandels ontdekken Wovar

  1. Extra korting voor grootverbruikers;
  2. Direct contact met opgeleide specialist;
  3. Spoedleveringen mogelijk;
Zakelijk account

Het aanbrengen van de dampopen bouwfolie voor gesloten dak en gevel is vrij eenvoudig. Omdat wij begrijpen dat dit geen voor de hand liggende werkzaamheden zijn als u dit voor de eerste keer doet, leggen wij hieronder uit hoe u deze dampopen bouwfolie het beste kan aanbrengen. Wij raden aan altijd te kiezen voor de hoogwaardige tape en lijm van Wovar zelf. 

Dampopen bouwfolie voor gesloten dak en wand aanbrengen

Breng de folie aan van links naar recht. Begin altijd onderaan. Zet de folie vast met rvs nieten 10 of 20 mm. Schiet een niet om de 25 cm. Hierdoor voorkomt u dat er wind onder de folie kan komen. Het verleden leert ons dat als u alleen lijm gebruikt , de folie na 5 jaar los kan raken. Hierdoor gaat de folie klapperen en krijgt u last van vervelende geluiden. Voor de overlap gebruikt u folie lijm uit koker. Werk naden en nieten altijd wel met onze speciale folie tape! Voor het vastnagelen of schroeven van latten is het belangrijk tengelband tussen de latten en de folie aan te brengen. De tengelband is voorzien van speciaal schuim die de gaten van de schroef of nagel afdicht. Hierdoor lekt de folie niet op de betreffende montagegaten. Zorg altijd voor 10 - 15 cm overlap. Gebruik een handig afbreekmes om de folie op maat te snijden. 

Doordat de lijm wordt geleverd in handige kokers is het aanbrengen van de lijm met behulp van een kitspuit super handig om te doen. Naast de normale bouwfolie voor gesloten dak en gevels levert Wovar ook zelfklevende folie voor gesloten dak en gevel. Dit houdt niet in dat de folie volledig zelfklevend is. Alleen aan de randen van de folie is een zelfklevende strip aangebracht. Bij deze folie hoeft u dus geen lijm te gebruiken. Denk er wel aan om de nieten en naden weg te werken met folie tape. 

Wat heb ik nodig om Dampopen folie voor gesloten dak en gevel te monteren

Wat u allemaal nodig heeft hangt deels af van de folie die u besteld. Bij zelfklevende folie is het niet nodig om folie lijm mee te bestellen. Indien u kiest voor dampopen bouwfolie zonder zelf kleefband raden wij aan dit wel te doen. Daarnaast bevestigt u de bouwfolie met behulp van RVS nieten. Welke nieten dit precies zijn hangt af van het apparaat dat u gebruikt. Gebruik altijd RVS nieten. Meest gebruikte zijn die van 10 of 20 mm. Werk de nieten af met onze folie tape. Werk hiermee ook de naden weg die ontstaan bij de overlap van de folie. Bij het aanbrengen van latten op de folie is het belangrijk dat u de schroefgaten die door de folie heen gaan om de latten vast te zetten worden afgedicht. Dit doet u door tengelband aan te brengen tussen de latten en de folie. Nagelband zorgt voor een waterkerende en luchtdichte afdichting bij het bevestigen van tengels of richels op folie.

Dampopen folie voor gesloten dak en gevel bestellen

Bestel Wovar dampopen folie voor gesloten dak en gevel. Dak- en wandfolie wordt geleverd uit eigen voorraad vrijwel altijd de volgende dag bij u thuis. Bouwbedrijven, hoveniers en klusbedrijven profiteren van extra korting met een zakelijk account.

Is dak en wandfolie voor gesloten gevels niet helemaal wat u zoekt? Bekijk dan ook onze uv werende gevelfolie. Daarnaast levert Wovar ook afdekzeil, worteldoek en simpele transparante bouwfolie