CURRENT LOCALE nl-be

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
  • Vandaag besteld, levering binnen 1-2 werkdagen
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro

Populaire producten

Veelgestelde vragen

Zelftappers

Zelftappers zijn, zoals de naam doet vermoeden, zelftappende schroeven. Ze zijn verkrijgbaar in RVS en verzinkt staal en worden ook wel plaatschroeven genoemd. Wovar levert zelftappers rvs en verzinkt met een platverzonken kop of met een bolkop (ook wel cilinderkop genoemd). Daarnaast levert Wovar ook zelftappers zwart. Sommige zelftappers beschikken over een zelfborende punt. Deze hoeven niet voorgeboord te worden. Zelftappers zonder boorpunt dient u wel even voor te boren. Plaatschroeven en zelftappende schroeven zijn zeer geschikt voor metalen profielen of stalen frames. U schroeft met deze schroeven eenvoudig hout op metaal. Koop hier RVS of verzinkte zelftappers en ontdek uw pakketje al binnen 24 uur bij u thuis.

Bij zelftappers met een boorpunt, ook wel parkerschroef genoemd, kan het makkelijk zijn om een klein gaatje in het metaal te boren zodat de boorpunt niet verschuift. Hiermee voorkomt u beschadigingen. Ontdek de hoge kwaliteit en aantrekkelijke prijzen van Wovar zelftappers. Schroevenwinkel Wovar levert A-merk zelfborende schroeven, zelftappers voor hout/metaal verbindingen en meer hout- en metaalschroeven voor allerlei projecten. Bestelt u voor 22:00uur? Dan heeft u uw zelftappers de volgende dag al in huis. Kies uit RVS, Verzinkt, Torx, kruiskop, zeskantkop en zwarte zelftappende schroeven. Kies hierbij uit een vlakkop (platte kop) of bolkop (ronde kop).  

3,5 Boortabel zelftappende plaatschroeven 

undefined

U zoekt zelftappers van hoogwaardig metaal? Kies uit de populaire maten van 25 en 32 mm lengte. Wovar levert zelftappers met kruiskop en torx aandrijving. Naast het verschil in torx of kruiskop zijn er ook zelftappers met dichtingsring en zonder dichtingsring. De zelftappers met EPDM-ring beschikken over een zeskantkop. Deze worden veel gebruikt om dakpanplaten te monteren. De ringen zorgen ervoor dat de schroefgaten geen water doorlaten. Deze schroeven worden ook wel plaatschroeven genoemd of dakpanplaatschroeven. Ook deze schroeven met boorpunt zijn geschikt voor hout op staal monteren. Denk bijvoorbeeld aan het monteren van planken op een stalen frame of deur. 

Hoe dik moet ik zelftappers voorboren?

Zelftappers of plaatschroeven worden veel gebruikt in metaal of aluminium. Het is belangrijk dat de juiste boormaat wordt gekozen bij het monteren van zelftappende schroeven. Als u te ruim boort zal de schroef geen grip hebben in het metaal. Als u een te kleine boor gebruikt breekt de schroef. Een zelftapper snijdt zijn eigen schroefdraad in het geboorde gat.

Moet ik zelftappers met boorpunt ook voorboren?

Sommige zelftappers beschikken over een boorpunt. Deze zogenaamde zelftappers met boortpunt hoeft u niet altijd voor te boren. Dit is afhankelijk van de dikte van het staal. Vaak wordt op de product pagina beschreven voor hoeveel mm dikte staal de zelfborende zelftapper geschikt is. Mocht u met dikker staal werken dan raden wij aan alsnog voor te boren. 

Boortabel voor zelftappende plaatschroeven

Hieronder hebben we een tabel gemaakt waar u eenvoudig kunt aflezen hoe dik u zelftappers dient voor te boren. De keuze boordikte is afhankelijk van de dikte van de zelftappende plaatschroef en de dikte van het materiaal. Daarnaast wordt ook nog onderscheid gemaakt tussen staal en aluminium. Bekijk onze metaalboren om te de juiste boortjes te bestellen. 

Tip, bij glad metaal heel licht voorboren om "eerste" grip te krijgen. Gaat u houten planken op metalen frames schroeven om bijvoorbeeld een tuindeur op maat te maken? Zorg dan voor iets ruimer voorboren van het hardhout of zachthout. Zo kan het hout zijn werking kwijt en krijgt u geen problemen met knappende schroeven of bolstaande planken. Zelftappers nooit te ver doordraaien, de schroef verliest dan zijn grip.

Zelftappers kopen online

Bestel nu Wovar zelftapschroeven van gehard staal of RVS. Maak zelf de keuze of u liever werkt met torx, kruiskop of zeskantkop aandrijving. Heeft u vaker parkerschroeven, bouten of andere ijzerwaren nodig? Bedrijven uit de klus, tuin en bouwbranche profiteren van extra voordeel zoals korting met een zakelijk account.

Zie naast onze zelftappende schroeven ook onze tuinschroeven rvs 410 met snijpunt voor hout op hout verbinding.

Lees ook onze blog over welke schroeven kiezen voor aluminium