CURRENT LOCALE nl-be

  • Voor 23:59 besteld, levering binnen 1-2 dagen
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 59 euro
VentilatieprofielenDak en Gevel

Filters

Ventilatieprofielen

3 Aantal producten

Ventilatieprofielen

Wanneer u kiest om uw gevel te voorzien van gevelbekleding is het belangrijk om te zorgen voor goede ventilatie. Een goede ventilatie zorgt dat het vocht uit de constructie weg kan, voorkomt houtrot en verkleuring en zorgt voor een langere levensduur van uw constructie. Om u hiermee te helpen kunt u gebruik maken van een ventilatieprofiel, deze ventilatieprofiel helpt behalve met het zorgen voor goede ventilatie van uw constructie ook om te voorkomen dat er ongedierte achter de gevelbekleding kan komen.

U kunt dit ventilatieprofiel gebruiken voor allerlei soorten gevelbekleding, zo is deze zowel geschikt voor een houten gevelbekleding, een kunststoffen gevelbekleding (zoals Keralit), een aluminium gevelbekleding, maar ook voor een open gevelbekleding indien u dit wenst. Combineer het ventilatieprofiel met onze uv-werende gevelfolies om de ventilatie te verhogen in uw constructie en ongedierte tegen te gaan.

Startprofiel & Ventilatieprofielen

Zowel de ventilatieprofielen als het startprofiel zijn gemaakt van een hoge kwaliteit aluminium van 0.8 mm dik, u combineert een startprofiel 38 x 50 x 3000 mm met de ventilatieprofielen naar keus. Deze ventilatieprofielen zijn 30 x 50 mm, 30 x 70 mm of 30 x 100 mm en 2500 mm lang. De ventilatieprofielen komen in zowel blank als zwart gecoat waarbij de zwart gecoate versie de ideale look is voor open gevelbekleding in combinatie met onze uv-werende gevelfolie. Deze profielen zorgen voor een goede ventilatie, houden ongedierte tegen en voldoen bovendien aan de DIN-norm DIN 4108/3 dankzij de maar liefst 60% perforatie van deze profielen.

Ventilatieprofiel op rol

Ook voor de minder ervaren klusser is er een ventilatieprofiel die u kunt gebruiken. Hiervoor raden wij de ventilatieprofiel op rol aan. Deze is gemaakt van hard pvc, zwart van kleur, komen in breedtes van 50 mm, 80 mm of 100 mm en komen op rollen van 5 meter. U kunt deze eenvoudig op maat maken met een goede afbreekmes. Ook deze voldoet gewoon aan de DIN-norm DIN 4108/3. 

Montage-instructies ventilatieprofiel

Ventilatieprofielen kunt u eenvoudig monteren met nagels of met schroeven met een platte kop. Om deze correcte te monteren kunt u de onderstaande stappen volgen:

  • Vorm een voeg van minimaal 5 mm voor het ventilatieprofiel, dit doet u tussen het startprofiel en de onderste verticale draagbalk
  • Indien nodig het isolatiemateriaal insnijden op de bovenste hoek van het start profiel om ruimte te maken voor het ventilatieprofiel
  • Plaats het achterste ventilatieprofiel, dit doet u om de kier te dichten tussen de draagbalk en het ventilatieprofiel. 
  • Plaats vervolgens de voorste ventilatieprofiel, deze dient ervoor om het gebied af te sluiten tussen de draagbalk en de achterkant van uw gevelbekleding
  • Boor de ventilatieprofiel voor met een 3.0 mm metaalboor en bevestig deze met schroeven of nagels. Voor de schroeven raden wij een potdekselschroef aan van 4x35 vanwege de platte kop, let er wel op dat het regelwerk minstens 38 mm dik hoort te zijn.

Ventilatieprofielen kopen

Koop vandaag ventilatieprofielen bij ons en geniet van snelle levering, uitmuntede prijzen en topkwaliteit. Ook de zakelijke klant zit bij ons goed, bouwbedrijven, aannemers, hoveniers en klusbedrijven profiteren van extra voordeel met een zakelijk account, denk aan extra korting en een overzichtelijke orderhistorie.