• Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!
  • 100 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
  • Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!

Filters

Sorteren
Materiaal
Dikte
Lengte
Kleur
Breedte
Voorraad
Prijs
tot

Compriband

Bij kozijnen en andere bouwdelen komt u soms naden of kieren tegen, deze naden zorgen voor ongewenste tocht en zijn hierdoor verantwoordelijk voor een groot aandeel van uw warmteverlies wat tot onnodige energiekosten leidt. Compribanden werken uitstekend om deze holle ruimtes op te vullen en zo deze tocht tegen te gaan. 

Compressiebanden zorgen niet alleen voor een voor waterdichte tochtafdichting, maar ze verbeteren ook de temperatuurregeling en zorgen voor een betere geluidsisolatie. Dit heeft een positief effect op uw wooncomfort. Ook zal uw energierekening lager uitvallen, omdat warmte beter blijft hangen in uw huis, waardoor de kachel een graadje lager kan. En dat met behulp van deze eenvoudig aan te brengen en voordelige oplossing. Zie ook onze blog voor overige tips om te besparen op uw energierekening.

10 producten
Sorteren op voorraad
1-10 van de 10 producten
A-Merk voor schroeven, bouten en andere ijzerwaren
Goedkoper dan bouwmarkten
Gratis bezorging vanaf 59 euro
A-Merk voor schroeven, bouten en andere ijzerwaren

Veelgestelde vragen

Compriband wordt ook wel zwelband genoemd en is een hoogwaardige, blijvend elastische polyurethaan-schuimstofband. Het wordt gebruikt in allerlei voegconstructies om het stof, lucht of regendicht te maken. Zo kunt u de band bijvoorbeeld gebruiken op en om kozijnen, ter bevordering van de isolatie. Compriband kan dan zelfs geluid van buiten tegenhouden. Gebruik compriband dus in voegen of gaten en zorg zo voor een goede betrouwbare isolatie.

Zoals aangegeven wordt compriband ook wel zwelband genoemd. Dit komt doordat de gecomprimeerde band na het aanbrengen uitzet en zo de vorm van zijn omgeving aanneemt. De band kan wel tot 5 keer dikker worden dan de oorspronkelijke dikte. Na een uur bij kamertemperatuur is het gewenste resultaat meestal al zichtbaar. Voor de mooiste afwerking brengt u de band ver genoeg aan in de opening. De zwarte kleur van het materiaal zal de band in de meeste gevallen mooi laten wegvallen. 

Compriband zwelt langzaam op nadat deze uit de verpakking is gehaald. De exacte snelheid is afhankelijk van temperatuur en luchtvochtigheid. Bij lagere temperaturen en hogere luchtvochtigheid duurt het uitzetten van compriband iets langer. Bij kamertemperaturen en normale luchtvochtigheid zal de compriband in ongeveer 1 uur volledig zijn uitgezet.

Wovar Blog
Alle laatste trends op klusgebied!
Lees meer
Zakelijke klant worden

Steeds meer klussenbedrijven, hoveniers en houthandels ontdekken Wovar

  1. Extra korting voor grootverbruikers;
  2. Direct contact met opgeleide specialist;
  3. Spoedleveringen mogelijk;
Zakelijk account

Compressieband plaatsen

Een compriband, ook wel compressieband genoemd, kunt u eenvoudig plaatsen om zo een naad of kier af te dichten. Het is hierbij belangrijk om te kijken naar de diepte en breedte van de holte. Vervolgens stelt u vast welke maat compriband het meest geschikt is voor uw situatie. De compriband is voorzien van een folie, welke u verwijdert. Hieronder zit een stevige plakrand, waarmee de compriband vastgezet wordt. Bij compressieband plaatsen is het belangrijk om deze onmiddellijk te verwerken. De compriband zet namelijk uit. Hoe sneller u werkt hoe gemakkelijker het aanbrengen van de compriband is. Duw de flexibele band zo ver mogelijk in de spleet. Hierbij kunt u gebruik maken van bijvoorbeeld een plamuurmes, terug te vinden bij onze plamuurmessen en verfschrapers.

Compressiegraad & afdichting

Compriband, ook wel compressieband genoemd, wordt in een gecomprimeerde staat geleverd en kent een compressiegraad van 20%. De compriband zet zich natuurlijk (uit zichzelf) uit en zal opzwellen tot maximaal 5 keer de oorspronkelijke breedte. Zo is onze compriband 10 x 10 initieel 2 cm breed en zal deze zich maximaal uitzetten tot 10 cm breed. 

Ondanks dat de compribanden zich maximaal 5 keer de oorspronkelijke breedte uitzetten is het niet altijd aan te raden om deze maximale expansie te gebruiken, dit hangt namelijk van de situatie af. Hieronder voor uw gemak benoemen wij de situatie en onze suggestie om te garanderen dat de kier wind- en waterdicht zal blijven:

  • Situatie: Thermische isolatie - 75% maximale expansie - een 10 x 10 compriband kan in deze situatie worden gebruikt bij naden en kieren tot een maximale breedte van 7.5 cm, bij bredere naden en kieren kan er water of lucht doorstromen.
  • Situatie: Constante blootstelling aan wind & stof (buiten) - een 10 x 10 compriband kan in deze situatie worden gebruikt bij naden en kieren tot een maximale breedte van 5 cm, bij bredere naden en kieren kan er water of lucht doorstromen.
  • Situatie: Constante blootstelling aan (lichte) regen of sneeuw - een 10 x 10 compriband kan in deze situatie worden gebruikt bij naden en kieren tot een maximale breedte van 3.5 cm, bij bredere naden en kieren kan er water of lucht doorstromen.

Compriband kopen

Bestel uw compriband gemakkelijk en snel. Bij Wovar ervaart u het gemak van online bestellen; een snelle levering tegen een scherpe prijs. Let bij uw bestelling ook even op de staffelkorting, voor extra voordeel. Bestelt u de compriband voor uw bedrijf? Dan raden we aan een zakelijk account aan te maken. Hiermee komen diverse bouw- en klusbedrijven in aanmerking voor aanvullende voordelen zoals een handig orderoverzicht en korting op alle zakelijke bestellingen. Zoekt u een andere type afdichtingsband? Kijk ook naar onze tengelband en butylband.