CURRENT LOCALE nl-be

  • Voor 20:00 uur besteld, morgen in huis
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro

Filters

Compressieband

10 Aantal producten
A-MERK VOOR AL UW SCHROEVEN, BOUTEN EN ANDERE IJZERWAREN
GOEDKOPER DAN BOUWMARKTEN
BETROUWBARE LEVERING UIT EIGEN VOORRAAD

Compressieband

Bij kozijnen en andere bouwdelen komt u soms naden of kieren tegen, deze naden zorgen voor ongewenste tocht en zijn hierdoor verantwoordelijk voor een groot aandeel van uw warmteverlies wat tot onnodige energiekosten leidt. Compressiebanden werken uitstekend om deze holle ruimtes op te vullen en zo deze tocht tegen te gaan. 

Compressiebanden zorgen niet alleen voor een voor waterdichte tochtafdichting, maar ze verbeteren ook de temperatuurregeling en zorgen voor een betere geluidsisolatie. Dit heeft een positief effect op uw wooncomfort. Ook zal uw energierekening lager uitvallen, omdat warmte beter blijft hangen in uw huis, waardoor de kachel een graadje lager kan. En dat met behulp van deze eenvoudig aan te brengen en voordelige oplossing. Zie ook onze blog voor overige tips om te besparen op uw energierekening. 

Compressieband plaatsen

Een compressieband kunt u eenvoudig plaatsen om zo een naad of kier af te dichten. Het is hierbij belangrijk om te kijken naar de diepte en breedte van de holte. Vervolgens stelt u vast welke maat compressieband het meest geschikt is voor uw situatie. De compressieband is voorzien van een folie, welke u verwijdert. Hieronder zit een stevige plakrand, waarmee de compressieband vastgezet wordt. Bij compressieband plaatsen is het belangrijk om deze onmiddellijk te verwerken. De compressieband zet namelijk uit. Hoe sneller u werkt hoe gemakkelijker het aanbrengen van de compressieband is. Duw de flexibele band zo ver mogelijk in de spleet. Hierbij kunt u gebruik maken van bijvoorbeeld een plamuurmes, terug te vinden bij onze plamuurmessen en verfschrapers.

Compressiegraad & afdichting

Compressieband wordt in een gecomprimeerde staat geleverd en kent een compressiegraad van 20%. De compressieband zet zich natuurlijk (uit zichzelf) uit en zal opzwellen tot maximaal 5 keer de oorspronkelijke breedte. Zo is onze compressieband 10 x 10 initieel 2 cm breed en zal deze zich maximaal uitzetten tot 10 cm breed.

Ondanks dat de compressiebanden zich maximaal 5 keer de oorspronkelijke breedte uitzetten is het niet altijd aan te raden om deze maximale expansie te gebruiken, dit hangt namelijk van de situatie af. Hieronder voor uw gemak benoemen wij de situatie en onze suggestie om te garanderen dat de kier wind- en waterdicht zal blijven:

  • Situatie: Thermische isolatie - 75% maximale expansie - een 10 x 10 compressieband kan in deze situatie worden gebruikt bij naden en kieren tot een maximale breedte van 7.5 cm, bij bredere naden en kieren kan er water of lucht doorstromen.
  • Situatie: Constante blootstelling aan wind & stof (buiten) - een 10 x 10 compressieband kan in deze situatie worden gebruikt bij naden en kieren tot een maximale breedte van 5 cm, bij bredere naden en kieren kan er water of lucht doorstromen.
  • Situatie: Constante blootstelling aan (lichte) regen of sneeuw - een 10 x 10 compressieband kan in deze situatie worden gebruikt bij naden en kieren tot een maximale breedte van 3.5 cm, bij bredere naden en kieren kan er water of lucht doorstromen.

Voegdiepte, voegbreedte en uitzetmaat

In het onderstaande tabel kunt u voor al onze compressiebanden de voegdieptes, voegbreedtes en maximale uitzetmaten vinden: 

undefined

Compressieband kopen

Bestel uw compressieband gemakkelijk en snel. Bij Wovar ervaart u het gemak van online bestellen; een snelle levering tegen een scherpe prijs. Let bij uw bestelling ook even op de staffelkorting, voor extra voordeel. Bestelt u de compressieband voor uw bedrijf? Dan raden we aan een zakelijk account aan te maken. Hiermee komen diverse bouw- en klusbedrijven in aanmerking voor aanvullende voordelen zoals een handig orderoverzicht en korting op alle zakelijke bestellingen. Zoekt u een andere type afdichtingsband? Kijk ook naar onze tengelband en butylband