CURRENT LOCALE nl-be

  • Voor 23:59 besteld, levering binnen 1-2 dagen
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 59 euro
IsolatiefolieIsolatieDak en Gevel

Filters

Isolatiefolie

1 Aantal producten

Isolatiefolie

Heeft u ook onlangs een forse eindafrekening van uw energierekening gekregen? Begin vandaag nog met besparen op uw energierekening. Dit doet u met onze tweelaagse Wovar isolatiefolie die geschikt is voor zowel gesloten dak als gevel. Dit is namelijk de perfecte manier om uw isolatiewaarde te verbeteren en hiermee warmteverlies te beperken. Hiermee bespaart u op jaarbasis vele euro's. Uw besparing kan oplopen tot wel 30% op uw gasrekening, wat bij een energieprijs van €1,50/m2 een besparing van €540/jaar kan opleveren. Ook zorgt dit in de zomer voor verkoeling doordat de koude lucht van uw airco beter wordt vastgehouden en de airco dus minder hoeft te verkoelen.

Deze tweelaagse isolatiefolie komt op rol van 1.5 meter breed en 25 meter lang en heeft een oppervlak van 37.5 m2. Deze folie is opgebouwd uit twee lagen bubbelfolie met aan beide zijden een warmte reflecterende laag. Hierdoor is deze perfect als extra isolatie aan de binnenzijde van daken en in wanden. U kunt deze folie ook eenvoudig aanbrengen aan binnenwanden (tussen regelwerk) om snel en voordelig een extra isolatielaag binnenhuis aanbrengen.

Zeer goed isolerend

U kent wellicht het advies om u glas van uw ramen te vervangen door HR++ of HR+++ glas wat bekend staat om het sterk isolerend vermogen. Dit voorkomt namelijk warmteverlies en houdt zo uw energierekening laag. Onze Wovar isolatiefolie heeft een nagenoeg vergelijkbare isolatie (U-waarde) en is vele malen voordeliger om aan te brengen op uw wanden dan dat het vervangen is van alle glas in uw woning. Ook houdt deze folie warmte zeer goed vast waardoor u in de zomer de airco minder hoeft te gebruiken, zo bespaart u dubbel op uw energierekening. Lees voor nog veel meer nuttige tips ook onze blog over energiebesparing en bespaar zo vele honderden euro's op uw energierekening. 

Hoe breng ik isolatiefolie binnenhuis aan?

Breng allereerst een houten regelwerk (panlat dikte) aan op de (binnen)muur, dit wordt ook wel een houten skelet genoemd. Hierna kunt u de isolatiefolie plaatsen. Breng de folie aan van links naar recht. Begin altijd onderaan. Zet de folie vast met rvs nieten minimale lengte van 20 mm. Schiet een niet om de 250 mm. Ons advies is de folie altijd met nieten te bevestigen, alleen lijm is niet voldoende! Hiervoor is onze lijm voor dak en gevelfolie uitermate geschikt.

Voor de overlap gebruikt u folie lijm uit koker. Werk naden en nieten altijd weg met onze speciale folie tape! Zorg altijd voor 100 – 150 mm overlap. Gebruik een handig afbreekmes om de folie op maat te snijden. Doordat de lijm wordt geleverd in handige kokers is het aanbrengen van de lijm met behulp van een kitspuit handig om te doen. 

Hoe breng ik isolatiefolie aan op het dak?

Voor uw dak geldt hetzelfde, deze isolatie folie bevestigt u aan de binnenzijde van uw dak. Dit kunt u doen door allereerst een houten regelwerk aan te brengen aan de onderzijde van uw bestaande dak (indien het geraamte weg is gewerkt, anders kunt u deze stap over slaan). Hierna kunt u de isolatiefolie plaatsen. Breng de folie aan van links naar recht. Begin altijd onderaan. Zet de folie vast met rvs nieten minimale lengte van 20 mm. Schiet een niet om de 250 mm. Ons advies is de folie altijd met nieten te bevestigen, alleen lijm is niet voldoende! Hiervoor is onze lijm voor dak en gevelfolie uitermate geschikt.

Voor de overlap gebruikt u folie lijm uit koker. Werk naden en nieten altijd weg met onze speciale folie tape! Zorg altijd voor 100 – 150 mm overlap. Gebruik een handig afbreekmes om de folie op maat te snijden. Doordat de lijm wordt geleverd in handige kokers is het aanbrengen van de lijm met behulp van een kitspuit handig om te doen. 

Isolatie folie voor dak en wand bestellen?

Bestel isolatie folie voor gesloten dak en wand per rol voor de laagste prijs bij Wovar. Wovar levert dak en wandfolie uit eigen voorraad volgende dag bij u thuis. Zakelijke klanten zoals bouwbedrijven, hoveniers en klusbedrijven krijgen extra voordeel zoals korting met een zakelijk account. Voor overige isolatiematerialen kijk ook in onze categorie isolatie en voor het afwerken ervan naar onze categorie afdichtingsband