CURRENT LOCALE nl-be

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
  • Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro

Filters

H-ankers en U-ankers

27 Aantal producten
A-MERK VOOR AL UW SCHROEVEN, BOUTEN EN ANDERE IJZERWAREN
GOEDKOPER DAN BOUWMARKTEN
GRATIS BEZORGING VANAF 79 EURO
A-MERK VOOR AL UW SCHROEVEN, BOUTEN EN ANDERE IJZERWAREN
GOEDKOPER DAN BOUWMARKTEN
GRATIS BEZORGING VANAF 79 EURO

H-ankers en U-ankers

Bent u van plan om een schutting, carport of overkapping te plaatsen? Met deze extreem sterke H-ankers en U-paalhouders verankert u zonder problemen zware bouwconstructies in uw tuin. Dankzij de slimme H-vorm zijn H-ankers sterker dan onze paalhouders op plaat of paalhouders met punt. U ankers en H-ankers van Wovar zijn verkrijgbaar voor 7x7 cm palen, 9x9 cm palen en 12x12 cm palen. De ankers zijn gemaakt van thermisch verzinkt staal. Deze staalsoort is extreem sterk en beter bestand tegen roest dan bijvoorbeeld verzinkt staal.

Zoals u op de foto's al kunt zien zit het verschil van H-ankers en U-ankers hem in de vorm. De H-paalhouders hebben een H-vorm en de U-paalhouders hebben de vorm van een U. U gebruikt u-paalhouders om staanders te bevestigen op steen, beton of hout. Bij H paalhouders verankert u de staanders in het beton. Kortom, bij een harde ondergrond dient u altijd U-paalhouders te gebruiken.

Zijn H-ankers of U-ankers niet helemaal wat u zoekt? Wij leveren ook paalhouders vlak en paalhouders gepunt. Gebruikt u liever verstelbare paalhouders? Bekijk dan onze kolomvoeten

Het plaatsen van H paalhouders en U-paalhouders hoeft niet ingewikkeld te zijn. Wel is het van belang dat dit op de juiste wijze gebeurd. Er zit namelijk wel degelijk verschil in het monteren van H ankers en U ankers.

H-ankers plaatsen

Voor het plaatsen van H paalhouders dient u eerst een gat te graven in de grond. Wij raden aan deze paalhouder te verankeren met snelcement. Dit zorgt ervoor dat uw staander geen kant meer op kan! Na circa 30 minuten is snelcement uitgehard en kunt u uw staanders plaatsen. We raden aan om na het graven van het gat een stoeptegel op de bodem te plaatsen. Zo zorgt u er voor dat de fundering niet wegzakt. Zorg ervoor bij het plaatsen van de H paalhouder dat uw staander iets boven de grond blijft zweven zoals op de foto hiernaast. Hierdoor kan hemelwater geheel van de paal glijden en verkleint u de kans op rottende houten staanders.

Plaats na het verankeren van de h paalhouder de staander. Gebruik hiervoor tapbouten of slotbouten. Per paalhouder staat aangegeven welke maat u nodig heeft voor stevige verankering. Voor h paalhouders 91 mm heeft u bijvoorbeeld slotbouten of tapbouten 8 x 120mm nodig.

U-paalhouders plaatsen

Voor het plaatsen van u-paalhouders heeft u geen snelcement nodig. Deze monteert u met schroeven en pluggen die u eenvoudig mee besteld. Iedere U paalhouder beschikt over 4 montagegaten. Deze gaten hebben een diameter van circa 11 mm. Gebruik voor het verankeren van de u paalhouder onze houtdraadbouten 10.0 mm dik. Indien u in steen of beton moet schroeven, combineert u de houtdraadbouten met een nylon plug 14 x 70 mm. Bij montage op hout heeft u geen pluggen nodig.

Het vastschroeven van uw staander aan het U-anker doet u met zogenaamde paalhouderschroeven 10.0 mm dik. Afhankelijk van de paaldikte kiest u de lengte. Bij 7x7cm en 9x9cm palen gebruikt u onze 10 x 40 mm paalhouderschroef. Bij 12x12 cm raden wij aan 10 x 50 mm te gebruiken. Denk eraan om altijd even voor te boren met een hardhoutboor 8 mm dik.

U ankers en H ankers bestellen

Bestel de ijzersterke U paalhouders of H paalhouders van Wovar voor de laagste prijs. Wovar levert U en H paalhouders razendsnel uit eigen voorraad. Bekijk per paalhouder welke aantallen u minimaal dient te bestellen om te profiteren van onze hoge staffelkorting.

Extra voordeel voor bouwbedrijven en hoveniers!

Bouwbedrijven, klusbedrijven en hoveniers profiteren altijd van de laagste prijs met een zakelijk account. Zo krijgt u standaard 15% extra korting op iedere bestelling. Daarnaast krijgt u een vast contactpersoon, een overzichtelijke orderhistorie en mogelijkheid tot spoedlevering!