• Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!
  • 100 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
  • Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!
A-Merk voor schroeven, bouten en andere ijzerwaren
Goedkoper dan bouwmarkten
Gratis bezorging vanaf 59 euro
A-Merk voor schroeven, bouten en andere ijzerwaren
Wovar Blog
Alle laatste trends op klusgebied!
Lees meer
Zakelijke klant worden

Steeds meer klussenbedrijven, hoveniers en houthandels ontdekken Wovar

  1. Extra korting voor grootverbruikers;
  2. Direct contact met opgeleide specialist;
  3. Spoedleveringen mogelijk;
Zakelijk account

Horren

Wat is een hor

Horren voor ramen en deuren bieden u de mogelijkheid om uw woning of kantoorruimte te ventileren, maar houden vliegen en muggen buiten het vertrek. Hierdoor worden horren ook wel vliegengaas of vliegenhor genoemd. Met de verschillende horrengaas systemen van Wovar vindt u ongetwijfeld een geschikt product die aan uw wensen en eisen voldoet. Of u nou op zoek bent naar een hordeur met scharnieren óf een raamhor die volledig oprolbaar is, bij ons bent u aan het juiste adres. Kies voor de juiste hor die naadloos aansluit bij uw deur- en raambeslag zo behoudt u eenheid in uw interieur wat zorgt voor een mooie en egale uitstraling van uw woning.

Horren op maat

Alle vliegenhor systemen die wij aanbieden zijn aan te passen op uw situatie. De horren voor deuren en onze raamhorren hebben een standaard maat waarna u deze, indien nodig, zelf op maat kunt maken. Hiermee creëert u met een paar simpele handelingen een hordeur op maat voor uw buitendeur om vliegen buiten uw woning te houden. Uiteraard leveren wij een handige instructie mee, waardoor u stap voor stap door het montageproces wordt geleid. Door gebruik te maken van simpel basis gereedschap is dit voor eenieder goed zelf uit te voeren. Zo voorkomt u het bestellen van maatwerk, waardoor de kosten simpelweg een stuk lager zullen uitvallen. Zowel de raamhorren als onze hordeuren zijn perfect zelf op maat in te korten. 

Raamhor op maat

Ook uw nieuwe rolhor voor ramen maakt u eenvoudig zelf op de juiste maat. Rolhorren zijn zeer populair aangezien deze volledig oprolbaar zijn en u dus zelf kunt bepalen of u de raamhor naar beneden rolt.

Handige tip: kies bij een rolhor voor ramen ook altijd voor onze telescopische raamuitzetters voor uw ramen. Hiermee zorgt u ervoor dat er geen uitzetijzer uitsteekt aan de binnenkant van het raamkozijn bij een geopend raam. Wovar levert dergelijke telescopische raamuitzetters in dezelfde kleur als de rolhor, zodat u altijd een bijpassend product heeft voor uw vliegenhor.

Welke vliegenhor kiezen

Om te bepalen welke vliegenhor u nodig heeft, is het goed om te weten waar u rekening mee dient te houden. De juiste hor voor uw situatie is afhankelijk van uw eisen en de functionaliteit die de vliegenhor moet hebben. Wilt u een oprolbare raamhor of juist een vast model? En kiest u daarbij voor een witte rolhor die past bij uw raamsluitingen óf neemt u juist een zwarte hordeur die naadloos aansluit bij uw deurklinken en deurbeslag? Niets is zo persoonlijk als smaak, dus bepaal voor uzelf voorafgaand goed wat uw wensen zijn om te komen tot een goed product voor uw situatie.

Zorg ervoor dat u tijdens het opmeten van de juiste maten voor uw vliegengaas, altijd het kozijn op 3 plekken opmeet. Meet de afstand bovenin, in het midden én helemaal onderin van het kozijn op. Vervolgens neemt u hiervan de kleinste maat om te bepalen welke hor u nodig heeft. Bij het betreffende product geven wij altijd aan wat de maximale en eventuele minimale maat van de horren zijn, hierdoor kiest u heel eenvoudig de juiste soort vliegengaas voor uw toepassing uit.

Hordeur monteren

Onze simpele hordeuren zijn een perfecte manier om uw woning te voorzien van vliegengaas bij de deuren. Deze deurhorren plaatst u bij naar buitendraaiende deuren, zoals achterdeuren en zorgen daardoor voor een goede ventilatie. Naast het gebruik van dergelijke hordeuren voor woningen zien we ook steeds meer gebruik in vakantieparken en stacaravans. De breedte en hoogte van de hordeuren zijn eenvoudig zelf te bepalen door met een ijzerzaag de profielen in de juiste afmeting te zagen. Werk uiterst secuur en plaats na het op maat zagen de deur op uw kozijn. Hordeuren met scharnieren zijn perfect te gebruiken bij buitendeuren en bovendien heel aantrekkelijk geprijsd bij Wovar.

Rolhor raam plaatsen

Wanneer u kiest voor onze slimme rolhorren, behaalt u flinke winst in de in te nemen ruimte van de hor. Deze variant raamhor rolt u simpelweg naar beneden wanneer u het raam heeft geopend zodat frisse lucht naar binnenkomt. De rolhor sluit volledig af door borstels rondom de aluminium profielen, dit in combinatie met het vliegengaas zorgt voor een optimale wering van vliegen en muggen. 

De rolhor komt in een aantal losse en verschillende onderdelen. Zo treft u in de verpakking een de rol-cassette aan en 2 zijgeleiders. Bovendien zitten alle bevestigingsmaterialen, zoals schroeven en pluggen ook inbegrepen. De rolcassette van deze raamrolhor is in te korten met een ijzerzaag, zaag uiterst recht aangezien u ook het vliegengaas meeneemt tijdens het inkorten. U zaagt tevens de zijgeleiders op de juiste maat waarna u de rolhor voor uw raam plaatst. Een uitgebreid stappenplan vindt u op de productpagina over onze raamhorren.