CURRENT LOCALE nl-be

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
  • Vandaag besteld, levering binnen 1-2 werkdagen
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro

Filters

Reciprozaagjes

12 Aantal producten
A-MERK VOOR AL UW SCHROEVEN, BOUTEN EN ANDERE IJZERWAREN
GOEDKOPER DAN BOUWMARKTEN
GRATIS BEZORGING VANAF 79 EURO
A-MERK VOOR AL UW SCHROEVEN, BOUTEN EN ANDERE IJZERWAREN
GOEDKOPER DAN BOUWMARKTEN
GRATIS BEZORGING VANAF 79 EURO

Reciprozaagjes

Reciprozaagbladen zijn bij Wovar verkrijgbaar in vele soorten en maten. Bij Wovar richten we ons vooral op hout en metaalverwerking. Zoekt u een reciprozaagje voor hout of staal? Dan bent u bij Wovar aan het juiste adres! Zo leveren wij hoogwaardige reciprozaagbladen voor o.a. plaatmateriaal, levend hout, kachel hout, hout met spijkerresten, kunststof profielen etc. 

Populair zijn onze reciprozaagjes voor hout. Maar ook de reciprozaagbladen geschikt voor hout en metaalresten zoals spijkers. Deze worden bijvoorbeeld veel gebruikt bij het slopen van kozijnen met spijkerresten. Hieronder ziet u een klein overzicht met onze populairste reciprozaagjes.

Zijn reciprozaagjes niet helemaal wat u zoekt? Bekijk ook ons complete assortiment gereedschap accessoires. Hier vindt u onder andere onze decoupeerzaagjes en cirkelzaagbladen, maar ook diverse doorslijpschijven voor zoals slijpschijven voor metaal en diamantzaagbladen.  

Waar wordt een reciprozaag voor gebruikt?

Een reciprozaag wordt ook wel een schrobzaag genoemd en wordt met name gebruikt voor grove werkzaamheden, zoals het zagen van balken, takken en pallets. Ook wordt het veel toegepast op metaal, zoals metalen buizen. Een reciprozaag wordt gebruikt in combinatie met reciprozaagjes. Let er bij aanschaf van een reciprozaagje goed op dat u kiest voor het juiste zaagje voor uw situatie.

Video: Alles over onze reciprozaagbladen

Welke reciprozaagbladen?

Neem voor het zagen in hout, bijvoorbeeld pallets, balken of dakbeschot een reciprozaagblad gemaakt van HCS, ook wel High Carbon Steel. Let er hierbij goed op welke vertanding u kiest. Voor grove zaagwerkzaamheden met een reciprozaag kiest u een grove vertanding, wilt u een nettere zaagsnede dan kiest u een reciprozaagblad met een fijnere vertanding. Voor het zagen van hout waarbij de kans bestaat dat u oude spijkers tegenkomt, gebruikt u een reciprozaagblad gemaakt van Bi-Metaal met een relatief grove vertanding. Bi-Metaal is een hardere metaalsoort en heeft hierdoor een langere levensduur bij het zagen van hardere materialen. Dit is ook de reden dat de reciprozaagjes voor metaal ook gemaakt zijn van Bi-metaal. Het grote verschil hierbij is dat deze recipro zaagbladen voorzien zijn van een zeer fijne vertanding. U kunt als vuistregel aanhouden; Hoe dunner het materiaal, hoe fijner de vertanding van de reciprozaagbladen. Onze reciprozaagbladen voor metaal zijn verkrijgbaar met diverse vertandingen in verschillende lengtes. Voor dun plaatmateriaal kiest u het zaagblad voor uw reciprozaag met 18 tanden per inch. (TPI) Wilt u enkel kunststof of aluminium kokers doorzagen dan neemt u onze reciprozaagbladen met 14 tanden per inch. Wilt u materialen zoals gipsblokken, bouwblokken van steen of baksteen doorzagen met een reciprozaag, dan kiest u voor een reciprozaagblad voor steen. Deze zaagbladen zijn voorzien van carbide zaagtanden. Wilt u rechte lijnen zagen, dan neemt u het brede reciprozaagblad voor steen, wilt u krommingen of rondingen zagen met een reciprozaag, dan kiest u voor het smallere zaagblad met carbide vertanding.

Reciprozaagbladen steen

Voor het zagen van diverse steensoorten zoals baksteen en bouwblokken met een reciprozaag of voor het zagen van gipsblokken, maakt u gebruik van een reciprozaagblad met een carbide vartanding. Dit is een zeer harde grove vertanding. Voor het maken van rechte zaagsnedes in steen maakt u gebruik van een breed zaagblad. Wilt u gipsblokken afronden of andere rondingen zagen in steen dan kiest u voor een smaller zaagblad. U kunt zich voorstellen dat het met een smal zaagblad makkelijker is om rondingen te zagen dan met een breed zaagblad.

Reciprozaagbladen kopen

Koop bij Wovar uw reciprozaagbladen voor allerlei verschillende typen materiaal. Onze zaagbladen zijn van hoge kwaliteit en altijd tegen de beste prijs! Naast onze reciprozaagbladen kunnen wij u ook voorzien van diverse andere gereedschap accessoires. U kunt hierbij denken van decoupeerzaagjes, multitool zaagjes en diverse doorslijpschijven.

Wist u dat een reciprozaag ook wel een 'alleszaag' wordt genoemd voor huis-, tuin- en sloopwerkzaamheden? Het is echter zeer belangrijk dat u kiest voor het juiste zaagblad. Wovar geeft duidelijk aan welke reciprozaagbladen geschikt zijn voor uw klus. Komt u er toch niet helemaal uit? Neem gerust contact met ons op! Onze specialisten staan altijd klaar om u te helpen.