Bevestigt het, keer op keer!
Het A-merk voor o.a. (tuin) schroeven en bouten
Veilig achteraf betalen na ontvangst
Maarliefst 100 dagen retourrecht

Wovar Plankdragers

Zoekt u metalen dragers voor het maken van een boekenplank? Wij hebben ijzeren plankdragers te koop in diverse maten. Kies uit zwart, wit of verzinkt. Plankdragers van Wovar zijn gemaakt van ijzersterk verzinkt staal en hebben een hoge draagkracht. Plankendragers van Wovar worden ook wel plankhouders zwaar genoemd. Kies voor onze zwarte plankdragers om een landelijke sfeer in uw woonkamer te creëren. Voor een moderne uitstraling kiest u voor de blauw gegalvaniseerde plankdragers. Wovar levert plankdragers in de maten 20 x 30 cm, 25 x 40 cm en 33 x 50 cm.

Gaat u boeken plaatsen op uw planken met plankdragers? Hanteer dan een tussenafstand van maximaal 40 cm en een houtdikte van minimaal 30 mm. Heel populair zijn steigerplanken, deze zijn meestal 19 cm breed. Plaats dan 2 stuks naast elkaar voor een mooie breedte voor boeken of archiefmappen. Ook kunt u plankdragers gebruiken om in uw berging of bijkeuken opbergruimte te maken.

Iedere plankdrager van Wovar beschikt over 6 montagegaten en is geschikt voor universeel gebruik. U monteert de kortste zijde van de plankdrager aan de muur. Deze schroefgaten hebben een diameter van circa 9 mm. Bevestig de plankdrager aan uw muur met behulp van onze pozidrive schroeven 5 x 50 mm.  Om de schroeven vast te verankeren in de muur dient u een nylon plug 8 x 40 mm te gebruiken. Boor een 50 mm diep gat in het steen. Vul de gaten met de pluggen en schroef de plankdragers vast.

De montagegaten aan de lange zijde van de plankhouders hebben een diameter van 7 mm. U schroeft de planken eenvoudig vast met onze 4.0 mm dikke pozidrive schroeven verzinkt. afhankelijk van de plankdikte bepaald u de lengte van de schroef. De kop van onze pozidrive schroeven is breed genoeg om uw planken stevig aan te trekken. Pozidrive schroeven van Wovar sluiten mooi aan op de plankdragers waardoor een nette afwerking ontstaat.

De breedte van de plankhouders is circa 30 mm. Het wordt geadviseerd plankdragers maximaal 60 cm uit elkaar te plaatsen. Zo blijft een hoge draagkracht behouden.

Plankdragers zwart zwaar

De plankdragers zwart metaal zijn bijna identiek aan de gegalvaniseerde plankdragers. Het verschil is dat de zwarte plankdragers beschikken over een hoogwaardige poedercoating en zwarte toplaag. De poedercoating dringt diep in het zinkwerk door en zorgt voor een goede hechting en hoge bescherming tegen roest en corrosie. De zwarte toplaag heeft een hoge slijtvastheid en zorgt voor een chique glans.

De montagegaten zijn gelijk aan de gaten van de gegalvaniseerde plankdragers. Gebruik zwarte schroeven 5 x 50 mm om zwarte plankdragers te bevestigen aan de muur. U kiest voor verzinkte schroeven zwart verzinkt 4 mm dik om de planken vast te schroeven.

Plankdragers metaal wit

Plankdragers wit metaal wit beschikken over een witte coating. Deze coating beschermt het staal goed tegen roest waardoor deze geschikt is voor zowel binnen als buitenmontage. Net als de verzinkte plankdragers beschikt deze plankdrager over 6 schroefgaten. De montage gaat ook op dezelfde manier. Voor een prachtige afwerking wordt aangeraden onze afdekdopjes wit mee te bestellen. Deze drukt u eenvoudig in de pozidrive kop. Een klein drupje lijm zorgt ervoor dat het dopje niet meer loslaat.

Naast zwarte plankdragers levert Wovar ook plankdragers zwaar verzinkt staal.

Video: Hoe monteer ik plankdragers aan de muur?

Bestel de universele zware plankdragers bij Wovar. Bouw- en klusbedrijven krijgen met een zakelijk account extra voordelen zoals kortingen.